آبیاری نامتعارف چالش زیست محیطی و سلامت آذربایجان‌شرقی است
آبیاری نامتعارف چالش زیست محیطی و سلامت آذربایجان‌شرقی است

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: آبیاری نامتعارف یکی از چالش های مهم زیست محیطی، کشاورزی و سلامت این استان است. به گزارش تایسیزنیوز، شهنام اشتری در جلسه کارگروه مخاطرات زیست محیطی آذربایجان شرقی، بر پیگیری و اقدام قانونی لازم برای نظارت و کنترل آلودگی منابع آلاینده در مبداء از قبیل مراکز تصفیه فاضلاب […]

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: آبیاری نامتعارف یکی از چالش های مهم زیست محیطی، کشاورزی و سلامت این استان است.

به گزارش تایسیزنیوز، شهنام اشتری در جلسه کارگروه مخاطرات زیست محیطی آذربایجان شرقی، بر پیگیری و اقدام قانونی لازم برای نظارت و کنترل آلودگی منابع آلاینده در مبداء از قبیل مراکز تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی تاکید و اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی باید بازرسی میدانی و کارشناسی از مزارع انجام داده و اسامی افراد متخلف در استفاده از آب های نامتعارف و آلوده را برای اقدام لازم به کارگروه مخاطرات ارائه کند.

وی بر لزوم تنویر افکار عمومی به منظور عدم استفاده از آب های آلوده، کثیف و نامتعارف در آبیاری برخی اراضی کشاورزی تاکید کرد.

اشتری یادآور شد: استفاده از آب‌های آلوده برای آبیاری برخی اراضی کشاورزی در کنار مخاطرات بهداشتی، آلودگی خاک و آب های زیرزمینی را به همراه دارد و چالشی اساسی به شمار می رود که یک روی آن معیشت کشاورزان و روی دیگرش سلامت مردم و محیط زیست است.

وی تنویر افکار عمومی توسط رسانه های گروهی در این زمینه را بسیار مهم خواند و ادامه داد: دستگاه های مسئول باید از ظرفیت های رسانه ای آذربایجان شرقی در موضوع آموزش عمومی به وِیژه برای کشاورزان نهایت استفاده را بکنند.

اشتری گفت: به لحاظ اهمیت کارکرد تصفیه خانه فاضلاب شهری در کنترل آلودگی های منطقه، شرکت آب و فاضلاب استان مکلف به ارائه برنامه زمان بندی و اعتبار مورد نیاز و نیز ارایه گزارش از پیشرفت فیزیکی اقدامات خود در تکمیل مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهری کلان شهر تبریز است.

وی افزود: برای نتیجه گیری موثر از جلسات کارگروه مخاطرات زیست محیطی آذربایجان شرقی باید بر اساس وحدت رویه تعریف شده، هماهنگی و اقدامات لازم انجام پذیرد.