آلرژی غذایی چیست و چگونه از آن پیشگیری کنیم؟
آلرژی غذایی چیست و چگونه از آن پیشگیری کنیم؟

یک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی: آلرژی غذایی چیست و چگونه از آن پیشگیری کنیم؟ تایسیز نیوز – یک متخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با بیان اینکه حساسیت‌های غذایی یکی از شایع ترین حساسیت‌ها به ویژه در سنین پایین است، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد این حساسیت یک تا ۱۰ درصد جمعیت را درگیر کرده […]

یک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی:

آلرژی غذایی چیست و چگونه از آن پیشگیری کنیم؟

آلرژی غذایی چیست و چگونه از آن پیشگیری کنیم؟

تایسیز نیوز – یک متخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با بیان اینکه حساسیت‌های غذایی یکی از شایع ترین حساسیت‌ها به ویژه در سنین پایین است، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد این حساسیت یک تا ۱۰ درصد جمعیت را درگیر کرده است.

دکتر جواد احمدیان، اظهار کرد: شش درصد از کودکان به غذاهای شایع از جمله شیر گاو یا تخم مرغ و … حساسیت دارند که خوشبختانه ۶۰ درصد این حساسیت‌ها تا سنین ۸ سالگی و دوران بلوغ از بین می‌رود.

وی افزود: ۸۰ درصد از حساسیت‌های افراد به آجیل، ماهی و ‌غذاهای دریایی تا آخر عمر ادامه دار است.

وی با اشاره به اینکه زمانی که بدن، پروتئین موجود در غذا را به عنوان عامل خارجی بشناسد نسبت به آن واکنش داده و علائم غیر معمول ایجاد می‌کند، گفت: تمامی علائم و واکنش ناشی از مصرف غذا به آلرژی تعلق ندارد بلکه برخی از این واکنش‌ها به دلیل نقص آنزیم، مسمومیت و عفونت گوارشی است که علائمی شبیه به حساسیت دارند.

احمدیان افزود: بعد از مصرف غذا علائمی همچون خارش و کهیر مربوط به حساسیت غذایی است.

یک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی ادامه داد: در تمام مواد غذایی احتمال آلرژی وجود دارد اما یک سری مواد غذایی مانند ادویه‌ها و سس‌ها، محرک بوده و بیشتر به عنوان تحریک کننده سیستم گوارش عمل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه آلرژی می‌تواند به صورت تیپ یک باشد و بلافاصله بعد از مصرف غذا علائم آن شروع شود، خاطر نشان کرد: این آلرژی به صورت علائم تاخیری نیز خود را نشان می‌دهد که اصطلاحا به آن آلرژی وابسته به سلول می‌گویند.

وی ادامه داد: گندم، سویا، بادام زمینی و آجیل‌ها از شایع‌ترین موادی هستند که موجب حساسیت غذایی می‌شوند.

وی به علائم این حساسیت اشاره کرد و گفت: وقتی که فرد مواد آلرژی زا مصرف کرد، اگر حاد باشد بعد از نیم ساعت به صورت کهیر، قرمزی پوست، خارش، تورم لب‌ها، اسهال و استفراغ، تنگی نفس، سرگیجه، افت فشار و ضربان قلب نامنظم خود را نشان می‌دهد.

احمدیان افزود: اگر این حساسیت شدید(آنافیلاکسی) باشد بلافاصله بعد از مصرف غذا خود را به صورت افت شدید فشار خون همراه با شوک، علائم تنفسی، قلبی و عروقی، گوارشی و همچنین از دست رفتن هوشیاری بدن نیز خود را نشان دهد. 

وی خاطرنشان کرد: در برخی مواقع اگر به موقع به پزشک مراجعه نشود به فوت فرد نیز منجر خواهد شد.