گفتوگو با ستاره تبریزی پاراتیراندازی با کمان از ناامیدی مطلق و گلایه تلخ تا وعده بزرگ/ همتی: از خودم هم متشکرم! تایسیز نیوز – فاطمه همتی، پدیده تبریزی پاراتیراندازی با کمان ایران با اشاره به ظرفیت بالای آذربایجان شرقی در این رشته گفت: عدم تیمداری و حمایت مجموعههای مختلف باعث شده تا استعدادهای ناب این […]
گفتوگو با ستاره تبریزی پاراتیراندازی با کمان
از ناامیدی مطلق و گلایه تلخ تا وعده بزرگ/ همتی: از خودم هم متشکرم!
تایسیز نیوز – فاطمه همتی، پدیده تبریزی پاراتیراندازی با کمان ایران با اشاره به ظرفیت بالای آذربایجان شرقی در این رشته گفت: عدم تیمداری و حمایت مجموعههای مختلف باعث شده تا استعدادهای ناب این استان با نام سایر استانها در مسابقات شرکت کنند.
بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس، تابستان سال جاری برگزار شد و کاروان ایران با هشت نشان طلا، ۱۰ نقره و هفت برنز در رده چهاردهم جدول مدالی قرار گرفت.
هفت مدال از مجموع ۲۵ مدال کاروان پارالمپیک ایران سهم ورزشکاران زن بود. سه مدال از این تعداد توسط نمایندگان آذربایجانشرقی _ فاطمه همتی (دو نقره پاراتیراندازی با کمان) و زهرا رحیمی (نقره پاراتکواندو)_ به دست آمد.
به گزارش ایسنا، «فاطمه همتی»، پاراتیراندازی با کمان اهل تبریز، عملکردی خیرهکننده در پاریس داشت و موفق به کسب دو عنوان نائب قهرمانی شد. این کماندار ۲۱ ساله در دیدار فینال بخش انفرادی مقابل حریف ترکیه ای با نتیجه ۱۴۴ بر ۱۴۱ شکست خورد و مدال نقره پارالمپیک را به دست آورد. همتی سپس به همراه هادی نوری در دیدار فینال میکس کامپوند مغلوب بریتانیا شدند و به نائب قهرمانی بسنده کردند.
کماندار خوش آتیه تبریزی حالا پس از مدتی استراحت دوباره تمریناتش را آغاز کرده و خودش را برای حضور در بازی های تابستانی یونیورسیاد دانشجویان جهان و بازی های آسیایی ۲۰۲۶ آماده میکند.
گفتوگوی تفضیلی با فاطمه همتی داشتهایم که در ادامه میخوانید:
چطور وارد تیراندازی با کمان شدید؟
خانواده من ورزشی بودند. پدرم در رشته های رزمی فعالیت میکرد و من هم به همین سبب مدتی در کاراته فعالیت کردم. سپس به اسکیت روی آوردم و حتی در این رشته موفق به کسب چند مقام شدم اما خب به دلیل آسیب دیدگی پا این رشته را رها کردم.
آشنایی من با تیراندازی با کمان کاملاً اتفاقی بود. روزی در برنامه تلویزیونی «زهرا نعمتی» _دارنده مدال طلا سه دوره بازی های پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن، ۲۰۱۶ ریو و ۲۰۲۰ توکیو در رشته پاراتیراندازی با کمان_ را دیدم و همان اتفاق جرقهای در من ایجاد کرد و باعث شد تا از سال ۱۳۹۶ فعالیت در این رشته را آغاز کنم.
راز موفقیت شما در پاریس چه بود؟
بهتر است کمی به عقب برگردم. من در مقطعی تصمیم گرفتم که کمانام را بفروشم و برای همیشه از رشته تیراندازی با کمان خداحافظی کنم. دلیل این تصمیم و ناامیدی عدم حمایت های لازم و از همه مهم تر خط خوردن های متعدد در اردوی های ملی با وجود رکورد های مناسبی که ثبت کردم بود. اما خب در آن مقطع خانواده و مربی ام نقش مهمی را ایفا کردند و مانع این اتفاق شدند.
نمیخواهم از خودم تعریف کنم اما خب اراده قوی داشتم و در گرمترین و سردترین روز های سال حتی یک روز هم تمرین را قطع نکردم. باید از خودم هم تشکر کنم. همه این موارد دست به دست هم دادند که در نهایت در المپیک هم به این موفقیت دست پیدا کنم.
در خلال بازی های پارالمپیک مصدوم شدید؟
دستم در دهکده المپیکی به شدت قابل توجهی آسیب دید اما خب در آن مقطع مدارا کردم و مراحل درمان در تبریز طی شد.
همشهری بودن با سرمربی تیم ملی (میلاد وزیری) چه تاثیری در عملکرد شما داشت؟
خیلی تاثیر گذار بود. آقای وزیری در بحث کلاس بندی خیلی به من کمک کردند و هم زبانی با ایشان در کنترل استرس من تاثیر گذار بود. از طرفی آقای علی کشفیا که افتخار استان مان هستند هم در پارالمپیک از من خیلی حمایت کردند.
برنامه بعدی شما چیست؟
تابستان پیش رو، بازی های تابستانی یونیورسیاد دانشجویان جهان را در پیش دارم و سپس برای بازیهای پاراآسیایی ۲۰۲۶ که برای من از اهمیت ویژه ای برخوردار است آماده خواهم شد. در نهایت هدف من این است که در پارالمپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس دو نقره پاریس را به دو طلا تبدیل کنم.
آیا پاداش های در نظر گرفته شده توسط کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش پرداخت شدهاند؟
پاداش پای سکو بلافاصله توسط کمیته ملی پارالمپیک پرداخت شد اما قرار است پاداش وزارت ورزش و جوانان طی هفته های آینده پرداخت شود.
انتظارتان از مسئولین آذربایجان شرقی چیست؟
موقعیت خوبی است که از آقای حبیب ستوده نژاد، مدیرکل ورزشوجوانان آذربایجانشرقی بابت تمام حمایت های بی بدیلشان تشکر کنم که وضعیت نسبتاً خوبی را برای ما فراهم کردند.
رشته تیراندازی با کمان کاملاً تجهیزات محور است و از این رو هزینه زیادی را برای ورزشکاران به بار میآورد. اکثر تجهیزات وارداتی است و همین باعث شده تا قیمت ها سرسامآور باشند که در ۹۰ درصد مواقع هم این هزینه ها پای خود ورزشکار هستند. اما خب در پارالمپیک، کمیته المپیک تجهیزات را تامین کرد که در قیاس با سایر کشور ها باز هم ناقص بود؛ دیگر کشور را با دو ست تیر در پارالمپیک حاصر شدند درحالی که ما فقط یک ست تیر داشتیم.
نظر شما درباره وضعیت فعلی تیراندازی با کمان در آذربایجان شرقی چیست؟
متاسفانه با وجود استعداد های بی نظیر در رشته تیراندازی با کمان الخصوص در بخش کامپوند بانوان، استان ما فاقد تیم در رقابت های ملی است و همین موصوع باعث شده تا استعدادهای ناب این استان با نام سایر استان ها در مسابقات حاضر شوند.
آذربایجان شرقی یکی از اصلی ترین قطب های صنعتی کشور است و مجموعه هایی همانند مس سونگون ورزقان میتوانند به راحتی در بحث تیمداری در رشته تیراندازی با کمان پیش قدم شوند.
غیر از تیراندازی با کمان رشته دیگر را هم دنبال میکنید؟
ورزش را به طور کل دوست دارم اما خب تمرکز اصلی من روی تیراندازی با کمان است. اگر منظورتان فوتبال است، بله طرفدار تراکتور هستم.
در کنار ورزش درس هم ادامه میدهید؟
بله من دانشجوی ترم پنج رشته گرافیک هستم و یکی از اولویتهای زندگیم ادامه تحصیل است.
به نظرم در بزنگاه هایی که خیلی ها میخواهند شما را زمین بزنند باید مطمئن شوید که مسیری که میروید درست است و به زودی به نتیجه مطلوبی خواهید رسید. امیدوارم تمام ورزشکاران مورد حمایت قرار بگیرند و هیچ وقت از فعالیت در رشته خود ناامید نشوند.