استاندار آذربایجان شرقی: جایگاه متزلزل مرکز ملی فرش باید احیا شود
استاندار آذربایجان شرقی: جایگاه متزلزل مرکز ملی فرش باید احیا شود

استاندار آذربایجان شرقی: جایگاه متزلزل مرکز ملی فرش باید احیا شود تایسیز نیوز- استاندار آذربایجان شرقی با انتقاد از شرایط کنونی مرکز ملی فرش ایران، گفت: جایگاه این مرکز با هدف توسعه صادرات این هنر- صنعت ایرانی باید احیا شود. بهرام سرمست عصر یکشنبه در هشتمین نشست مجمع تشکل‌های صادراتی و اعضای اتحادیه‌های صادرکنندگان فرش […]

استاندار آذربایجان شرقی: جایگاه متزلزل مرکز ملی فرش باید احیا شود

استاندار آذربایجان شرقی: جایگاه متزلزل مرکز ملی فرش باید احیا شود

تایسیز نیوز- استاندار آذربایجان شرقی با انتقاد از شرایط کنونی مرکز ملی فرش ایران، گفت: جایگاه این مرکز با هدف توسعه صادرات این هنر- صنعت ایرانی باید احیا شود.

بهرام سرمست عصر یکشنبه در هشتمین نشست مجمع تشکل‌های صادراتی و اعضای اتحادیه‌های صادرکنندگان فرش دستباف کشور، افزود: در سال های اخیر مرکز ملی فرش ایران کارکرد خود را تا حدود زیادی از دست داده است و سیر نزولی در عملکرد این مرکز دیده می شود که باید با اعمال سیاست ها و تصمیم گیری های منطقی و درست این جایگاه ترمیم یابد.

وی فرش دستباف را تنها هنر- صنعت منحصر به فرد ایران زمین و به خصوص آذربایجان و تبریز خواند که می تواند با توسعه صادرات به کشورهای مختلف جهان، زمینه های ارزآوری بسیار وسیعی را فراهم کند.

سرمست با پیشنهاد اینکه مرکز ملی فرش دستباف ذیل نهاد ریاست جمهوری می تواند نسبت به شرایط کنونی بهتر عمل کند، ادامه داد: اینکه فرش دستباف ایران متولی معین و مشخصی ندارد اما نهادها و وزارتخانه های مختلفی مثل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این رابطه چندان اثرگذار نیستند، جای تامل دارد.

وی توان رقابی فرش ایرانی را یکی از مهمترین و بزرگترین مزیت ها و ظرفیت های این هنر ایرانی دانست و با ذکر اینکه این محصول دستان هنرمندان کشور در کل جهان خواهان دارد، یادآور شد: فرش برخلاف سایر محصولات صنعتی و فناوری ایرانی که توان رقابت تولیدات داخلی با مشابه های خارجی بسیار پایین است، به دلیل مهارت ویژه بافندگان در کشور و جهان مشتریان دایمی دارد که نباید این فرصت از دست برود.

سرمست حمایت از صنایع دستی همچون فرش را از ضرورت های بسیار مهم کنونی بخش اقتصاد و حوزه صادرت غیرنفتی دانست و گفت: باید توجه داشت که متولیان نه با نگرش های صرف تولید، کالای مصرفی، اقتصاد و اشتغال بلکه باید بر اساس هنر بی نظیر آن و زیبایی های منحصر به فردش تغییر نگرش دهند.

وی با اشاره به اینکه ایران زمین با هنرمندان خود در طول تاریخ شناخته شده است، یادآور شد: نگرش های اقتصادی و مصرفی به فرش دستباف ایران و آذربایجان درست نیست و باید نگاهی هنرمندانه به این محصول ایرانی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست با ابراز تاسف از کاهش میزان صادرات فرش دستباف ایران، گفت: آمارها به گونه ای در حال رشد منفی است که نمی توان آنرا اعلام کرد و امروز شاهد قفل شدن صادرات این هنر صنعت هستیم.

علاءنور توکلی با بیان اینکه جایگاه مرکز ملی فرش ایران نیز روز به روز در حال تقلیل است، افزود: زمانی که در سال ۱۳۸۲ این مرکز ایجاد شد قرار بود زیر نظر مستقیم وزیر فعالیت کند اما اکنون زیر نظر معاون معاون وزیر نیز فعالیتی ندارد و این شرایط تاسف بار است.

وی اظهار کرد: آمار صادراتی نشان از تنزل این صنعت دارد، به طوری که بعد از اعمال تحریم‌های آمریکا در سال ۱۳۹۷ صادرت تنزل یافت و این روند به‌ صورت فزاینده و با شیب تندی در حال پیشروی است.

توکلی ادامه داد: با از بین رفتن صنعت فرش ایرانی اشتغال از بین می‌رود و افرادی که در این صنعت کار می‌کردند و هنرآفرینی می‌کردند، به سراغ اشتغال های دیگر و البته کاذب سوق داده می شوند.

وی از اینکه فرش دستباف متولی دولتی ندارد، ابراز گلایه کرد و افزود: ادامه این شرایط نه به نفع بخش خصوصی و به نفع کل اقتصاد کشور است.