افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در آذربایجان شرقی/ رتبه دوم در کشور
افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در آذربایجان شرقی/ رتبه دوم در کشور

افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در آذربایجان شرقی/ رتبه دوم در کشور تایسیزنیوز- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در استان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: استان رتبه دوم تولید گردوی کشور را در اختیار دارد. مسعود جعفرنژاد در گفت و گو با خبرنگاران […]

افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در آذربایجان شرقی/ رتبه دوم در کشور

افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در آذربایجان شرقی/ رتبه دوم در کشور

تایسیزنیوز- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در استان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: استان رتبه دوم تولید گردوی کشور را در اختیار دارد.

مسعود جعفرنژاد در گفت و گو با خبرنگاران از تولید ۳۴ هزار تن گردو در سالجاری خبر داد و افزود: این میزان تولید در حالی است که تولید سال گذشته استان ۲۸ هزار تن بود.

وی سطح زیر کشت گردو در استان را ۱۸ هزار و ۵۰ هکتار اعلام کرد و افزود: میزان سطح بارور گردو ۱۷ هزار و ۴۶۳ هکتار و سطح غیربارور ۵۸۷ هکتار است.

وی همچنین گفت: متوسط عملکرد گردو در استان آذربایجان شرقی ۱.۶ تن در هکتار است و در باغات شاخص به ۶.۸ تن در هر هکتار می‌رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه این محصول در بیشتر شهرستان‌های استان تولید می شود، ادامه داد: شهرستان عجب شیر با سه هزار و ۴۳۳ هکتار باغ گردو رتبه اول استان را دارد.

وی گفت: شهرستان‌های مراغه، اسکو و آذرشهر به ترتیب در رتبه‌های دوم، سوم و چهارم قرار دارند.

جعفرنژاد عمده ارقام کشت شده گردو را در استان ارقام بذری، چندلر، فرنور، فرانکت، هاوارد، خوشه و ژنوتیپ‌های برتر منطقه عنوان و خاطرنشان کرد: خاک حاصلخیز، آب وهوای سرد و کوهستانی و هوای برفی و بارانی با فصول سرد زیاد و ارتفاع از سطح دریا و محدوده دمائی از جمله عوامل مستعد کشت گردو در استان هستند.

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد از گردوی استان به صورت تازه‌خوری و ۲۰ درصد در صنایع تبدیلی مصرف می‌شود، اظهار کرد: کیفیت بالای مغز گردوهای استان، طعم خاص و درصد روغن بالا، این محصول را در مقایسه با سایر استان‌ها متمایز کرده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد: به دلیل کیفیت بالا و طعم ممتاز، گردوی استان به استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می شود.

جعفرنژاد بیان کرد: گردو به علت خشک بودن محصول آن و امکان نگهداری و فروش محصول در زمان های مناسب و در بازارهای هدف و نیز مصرف در صنایع تبدیلی و استفاده در کیک و شیرینی و غیره و همچنین استفاده به عنوان میوه های آجیلی و خشک و نیز ارزآوری و صادرات آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی گفت: تغییرات شرایط آب و هوایی و بروز خشکسالی و افت شدید سطح آبهای زیرزمینی به ویژه در حاشیه دریاچه ارومیه و به دنبال آن عدم دسترسی ریشه درختان گردو به آبهای تحت الارضی در سال های اخیر ضعف عمومی درختان گردو را موجب شده و شرایط را بیشتر برای جلب و افزایش جمعیت آفت پروانه کرم خراط فراهم می کند.

وی افزود: طرح سرشاخه‌کاری درختان گردو با ارقام اصلاح شده در حدود یک هزار هکتار از باغات استان اجرا شده است و در سال جاری در ۱۵۷ هکتار با ارقام چندلر، فرنور، فرانکت و سایر ژنوتیپ‌های محلی ادامه دارد.