امام جمعه تبریز: تفرقه اندازی مهمترین رویکرد فرقه های ضاله است تایسیز نیوز- نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: فرقه گرایی و ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی مهمترین رویکرد فرقه های ضاله و جریان های انحرافی است. حجت الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل روز یکشنبه در آیین گشایش نمایشگاه […]
امام جمعه تبریز: تفرقه اندازی مهمترین رویکرد فرقه های ضاله است
تایسیز نیوز- نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: فرقه گرایی و ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی مهمترین رویکرد فرقه های ضاله و جریان های انحرافی است.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل روز یکشنبه در آیین گشایش نمایشگاه تخصصی پیچک انحراف با نگرشی بر فرق و جنبش های نوظهور شبه معنوی، اساس فرق و جریان هایی چون بهائیت و وهابیت را ایجاد تفرقه بین مسلمانان شیعه و سنی عنوان و اظهار کرد: این نهله های دینی اکنون و در کارکرد جدید خود به ابزاری در دست جریان صهیونیسم و استکبار جهانی تبدیل شده اند.
وی ادامه داد: هرچند علمای شیعه و سنی افراد و نمایندگان این جریان ها را تکفیر کرده اند، اما باید جلوگیری از شکل گیری چنین جریان هایی مقدم بر برخورد با آنها باشد و با جدیت تمام پیگیری شود.
حجت الاسلام مطهری اصل با بیان اینکه گروه های عرفانی و فرق ضاله در واقع رهبران شیطانی هستند و برخی از آنها ابلیس مجسم هستند، یادآور شد: به فرموده مقام رهبری مبارزه و مقابله با آنها باید هم به صورت نرم و هم سخت صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در آسیب شناسی موضوع رشد تعداد و فعالیت های این فرق، در گذشته علما از ورود بدعت ها و جریانات خرافی و انحرافی در امور دین جلوگیری می کردند و حتی در صورت ظهور و بروز انحرافی از فرد یا گروهی پس از تذکرهای لازم، اقدام به تکفیر آنها می کردند، چون به گفته امام صادق اگر فردی با وجود تذکر از بدعت افکنی برنگردد، باید توسط علما تکفیر شود.
امام جمعه تبریز اضافه کرد: اما امروز به واسطه کم شدن تعداد چنین علمایی و کاهش فعالیت حوزه ها و مدارس علمیه، شاهد افزایش بدعت ها و ظهور عرفان ها و فِرق نوظهور هستیم که مهمترین مشخصه آنها موضوع مرید و مرادی است که در نهایت به فرقه گرایی ختم می شود و باید با چنین جریان هایی که همگی سر در آغل سرویس های اطلاعاتی استکبار و غرب دارند، برخورد شود.
مطهری اصل مقابله با این جریان ها را تنها با تبیین و یا همان روش های نرم، شدنی ندانست و گفت: سران آنها باید با روش های سخت کنترل شوند و البته پیشگیری از شکل گیری این جنبش ها و فرقه های نوظهور مهمترین قدم در مقابله با آنهاست و در برخورد دستگاه ها و نهادهای مربوطه نیز نباید دچار افراط و تفریط شد و برخی را بی گناه و به اسم مبارزه با فرقه ها مورد ظلم قرار داد.
وی اظهار کرد: در این حوزه باید توجه داشت که ما در دین حرف جدیدی نداریم و حجت در این مورد توسط نبی مکرم اسلام (ص) کامل شده است و البته شاید ارائه جدیدی از دین صورت بگیرد، اما اینکه به اسم دین، فرقه و جریانی جدید به وجود آید، چیزی جز بدعت و شُبهه نیست و در پس آن اهداف دیگری دنبال می شود.
فقر اقتصادی و فرهنگی بسترساز گرایش به فرقه ها و جریان های انحرافی است
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این آیین با اشاره به اینکه فقر اقتصادی و فرهنگی بسترساز گرایش به فرقه ها و جریان های انحرافی است، گفت: اگر به دنبال مقابله و مبارزه با فرق و جریان های انحرافی هستیم باید در حوزه پیشگیری و به ویژه کاهش فقر فرهنگی و اقتصادی به عنوان بسترهای جذب افراد به این فرقه ها اقدامات جدی انجام دهیم.
حجت الاسلام محمود حسینی اظهار کرد: با وجود اینکه آذربایجان شرقی از جمله استان هایی است که در آن با تعدد فرق روبرو هستیم، با این حال در قیاس با سایر استان ها تحرکات این فرق چندان قابل توجه نیست.
وی افزود: البته ساماندهی و کنترل این فضا نیازمند فرهنگ سازی است و خوشبختانه فعالیت ها و اقدامات دست اندرکاران این عرصه نیز معطوف به همین دغدغه بوده و مرکز مشاوره معنوی تبریز که به عنوان دغدغه شخص شهید آیت الله آل هاشم و پیگیری ایشان در اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی ایجاد شد، همین رویکرد را دنبال می کند.
حسینی ادامه داد: این مرکز از زمان آغاز فعالیت خود با استفاده از اساتید و علمای استانی و ملی نسبت به مشاوره در خصوص شبهات فرقه ای و البته تربیت مربی در این زمینه اقدام کرده و نفرات متعددی از آذربایجان شرقی و حتی استان های همجوار در خصوص عرفان هایی چون مسیحیت تبشیری، گرایش یافتگان به جریان بهائیت، عرفان حلقه، مدعیان مهدویت، فریب خوردگان قیام سفید و قیام احمد یمانی در این مرکز مورد درمان و تحت مشاوره قرار گرفته اند.
وی مرکز مشاوره معنوی تبریز را الگویی در سطح کشور عنوان و اضافه کرد: فقر چه از لحاظ فرهنگی و چه مادی یکی از دلایل اصلی گرایش افراد به فرقه ها و جریان های انحرافی و زمینه ساز سوءاستفاده سران این فرق در جذب افراد است و بدون شک کاهش این معضلات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می تواند در پیشگیری از ابتلای افراد به بحران های اعتقادی و معنوی موثر باشد.
نمایشگاه یک ماهه «پیچک انحراف» رویدادی است که به همت مرکز مشاوره معنوی تبریز و با رویکردی تخصصی در خصوص فرق و جنبش های نوظهور شبه معنوی در محل مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن تبریز برپا شده است.