به گزارش تایسیز اذربایجان به نقل از فارس، ذوالفقار یزدانمهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: قطعا بدون تعامل موثر و پرتحرک اصحاب رسانه مدیران کشور به هیچ وجه نخواهند توانست توفیق جدی داشته باشند؛ ضمن اینکه در روند توسعه نوین صندوق حساب دانشجویان رسانه و خبرنگار […]
به گزارش تایسیز اذربایجان به نقل از فارس، ذوالفقار یزدانمهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: قطعا بدون تعامل موثر و پرتحرک اصحاب رسانه مدیران کشور به هیچ وجه نخواهند توانست توفیق جدی داشته باشند؛ ضمن اینکه در روند توسعه نوین صندوق حساب دانشجویان رسانه و خبرنگار با انتقادات و کمکهای خود توانسته در زمینه اصلاح روند اقداماتی را انجام دهد.
وی افزود: سیاست ما مدیریت مشارکتی مبتنی بر روحیه جهادی در صندوق رفاه دانشجویان است و تلاش داریم در این راه مسائل و مشکلات صد راه دانشجویان را برداشته و یا برداریم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: جامعه هدف ما ۴ میلیون و ۷۰ هزار دانشجو در گستره ۲۷۰۰ واحد دانشگاهی که کار بسیار سختی را میطلبد.
*وصول ۳۸۲ میلیادر تومان از ۴۴۰ میلیارد مطالبات سنواتی
یزدانمهر گفت: آسیبشناسی از وضعیت صندوق رفاه دانشجویی در سالهای اخیر صورت گرفت که بر همین اساس مشخص شد ۴۴۰ میلیارد تومان مطالبات سنواتی وجود دارد اما با برنامهریزی انجام شده و همچنین مشارکت دانشگاهها توانستیم ۳۸۲ میلیارد تومان آن را وصول و به چرخه خدماترسانی بازگردانیم اما برای وصول بقیه مطالبات کمپینی را راهاندازی کردهایم.
وی تصریح کرد: طرح بخشودگی ۱۰۰درصدی جرائم بدهکاران صندوق رفاه دانشجویی و تقسیط مجدد بدهی فارغالتحصیلان به مناسبت عید قربان و عید غدیر از ۲۰ مرداد تا ۱۰ شهریور اجرایی و ادامه خواهد داشت که قطعا با استقبال خوبی مواجه خواهد بود.
*افزایش منابع مالی صندوق به ۱۳۰۰ میلیارد تومان
رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: از مهرماه سال جاری و با تدبیر صورت گرفته منابع مالی صندوق بیش از ۲ برابر افزایش پیدا خواهد کرد به طوری که سال گذشته ۴۱۷ میلیارد توان در قالب تسهیلات و یارانه به دانشجویان پرداخت کردهایم اما با مساعدت سازمان برنامه و بودجه این رقم قرار است به ۶۷۳ میلیارد تومان افزایش پیدا کند؛ همچنین با هم افزایی بانک قرضالحسنه مهر این منابع به ۱۳۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است و بنا داریم پوشش صددرصدی به درخواستهای دانشجویان داشته باشیم.
یزدانمهر اظهار داشت: بر بحث سراهای دانشجویی آسیبشناسی خوبی از وضعیت دانشگاهها داشتهایم و بر همین اساس متوجه شدیم که ۲۰۰سرای دانشجویی با ظرفیت ۵۰ هزار دانشجو کمبود داریم تاکنون ۲۷ میلیارد تومان کمک هزینه رهن به دانشجویان پرداخت شده اما همچنان با تراکم تعداد دانشجویان در خوابگاهها مواجه هستیم.
*ساخت ۱۹ سرای دانشجویی در آینده نزدیک
وی گفت: با توجه به اینکه برنامه ششم توسعه به صراحت بحث منع ساخت سراهای دانشجویی را بیان کرده است اما با توجه به اصلاحیه صورت گرفته برای ساخت ۲۰۰ سرای دانشجویی با انعقاد قرارداد با بخش خصوصی و دانشگاهها اقدامات خاصی را مدنظر داریم؛ بر همین اساس روزهای گذشته در جلسه ویژه برنامهریزی لازم برای ساخت ۱۹ سرای دانشجویی مصوب شد که قرار است تسهیلات لازم به دانشگاهها برای ساخت سراهای دانشجویی پرداخت شود و سود بانکی آن هم از سوی صندوق رفاه دانشجویی پرداخت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی تسهیلات برای ساخت سراهای دانشجویی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه سراهای دانشجویی از سوی صندوق رفاه دانشجویان به ۵ رتبه تقسیمبندی شده است افزود: در سال گذشته بخش عمدهای از سراهای دارای رتبه ۵ در دانشگاهها ارتقا پیدا کرده است و بنا داریم که امسال رتبه سراهای ۴ را ارتقا دهیم تا فضای خوابگاهی و سراهای دانشجویی بهبود پیدا کند.
*ساخت ۲۰ زمین چمن مصنوعی در سال جاری
رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: ایجاد اتاقهای تندرستی در سالهای اخیر در دستور کار این صندوق بوده است که سالهای گذشته موفق شدیم ۲۰۰ اتاق تندرستی ایجاد و برنامهریزی لوازم برای ساخت جادههای تندرستی در مجتمعهای خوابگاهی دختران با مشارکت دانشگاهها ایجاد و امکاناتی مانند دوچرخه و لوازم ورزشی در آن مستقر خواهد شد.
وی گفت: ساخت ۲۰ زمین چمن مصنوعی در سال جاری هم از سوی صندوق رفاه دانشجویان در دستور کار قرار دارد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: در تفاهمنامه منعقد شده با دانشگاه فنی و حرفهای حمایت از ۵۰ کارگاه مهارت افزایی برنامهریزی شده است و قرار است تسهیلات مالی به میزان ۱۰۰ میلیون تومان به این کارگاهها اختصاص دهیم همچنین به هر دانشجوی فعال در این کارگاه هم وام ۱۰ میلیون تومانی پرداخت خواهد شد.
یزدانمهر افزود: دانشگاه فنی و حرفهای در طرح رتبهبندی سراهای دانشجویی شرکت نکرده بود که در دو هفته اخیر این کار از سوی آنان صورت گرفته و متوجه شدیم که متاسفانه ۶۰ درصد خوابگاههای این دانشگاه دارای رتبه ۵ است که بنا داریم ا ین سراهای دانشجویی و رتبههای آن را ارتقا دهیم.
وی افزود: تصمیمگیری لازم برای بهبود تسهیلات اجارهبهای دانشجویی در نظر گرفته شده است اما مصوبهای در این خصوص نداشتهایم هرچند که برای بهبود این شرایط برنامهریزی لازم را در نظر گرفتهایم.
*اگر ۲۰۰ خوابگاه بسازیم تراکم خوابگاهی حل خواهد شد
رئیس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه آمار دانشجویان در چند سال اخیر و در سالهای آینده کاهش پیدا کرده و خواهد کرد، گفت: ۲۸ خوابگاه توسط بنیاد ۱۵ خرداد ساخته شده است و برخی دانشگاهها هم از درآمدهای اختصاصی خود برای ساخت خوابگاهها اقداماتی را انجام دادهاند ولی با تحقیقات انجام شده مشخص شده است که اگر ۲۰۰ خوابگاه ساخته شود مشکل تراکم خوابگاهی در آموزش عالی حل خواهد شد.
وی اظهار داشت: در بحث پرداخت اجارهبها که باید در اول ترم پرداخت شود در سال گذشته مصوبهای داشتهایم که دانشجویان مشکلدار میتوانستند در طول ترم این اجارهبها را پرداخت کنند و قرار است معاونتهای دانشجویی در این زمینه تسهیلاتی را در نظر بگیرند.
*ظرفیت ۶۰ هزار نفری برای اسکان خانوادهها در تابستان در سراهای دانشجویی
یزدانمهر گفت: بنا داریم از ظرفیت خالی استادسراها و سراهای دانشجویی در طول ایام تابستان استفاده کنیم که خانواده بزرگ دانشگاهیان از این ظرفیت بهرهمند خواهند شد؛ البته حداقل ظرفیت در نظر گرفته شده برای تابستان سال جاری ۶۰ هزار نفر است میکوشیم با کمترین هزینه سفرهای تابستانی را برای خانوادهها فراهم آوریم بر همین اساس با طراحی سامانهای خاص خانوادهها میتوانند به صورت آنلاین این سراها را مشاهده کرده و اجارهبها را به صورت اینترنتی پرداخت کنند. ضمن اینکه بخشی از این اجارهبها هم به دانشگاهها از طرف صندوق رفاه دانشجویی عودت داده میشود تا آنها بتوانند در بخش خدمات خوابگاهی آن را هزینه کنند.
وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه تاکید ویژهای صورت گرفته که دولت بتواند سراهای دانشجویان متاهل را افزایش دهد. بر همین اساس توسعه این سراها در دست اقدام است و اولویت ویژهای به ساخت این سراها دادهایم به طوری که بخشی از ساخت ۱۹ سرای دانشجویی که روزهای گذشته مصوب شد متعلق به سراهای دانشجویان متاهل است البته برخی دانشگاهها هم برنامهریزی لازم را برای ساخت شهرکهای دانشجویان متاهل در نظر گرفتهاند.
در این نشست خبری سجادی معاون دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان گفت: تاکنون ۷۰ خانواده از طرح تابستانی حضور در سراهای دانشجویی و دانشگاهی استفاده کرده و اتاق خود را رزرو کردهاند ضمن اینکه دانشگاهها هم استقبال خوبی از این طرح داشتهاند.
*دانشجویان باید سفیران فرهنگی باشند
قنبری قائم مقام صندوق رفاه دانشجویی در این نشست گفت: در سراهای دانشجویی دار و ندار کنار یکدیگر زندگی میکنند همچنین از تمام اقوام ایرانی دانشجویانی در سراهای دانشجویی به صورت اجتماعی و با همزیستی مسالمتآمیز روز و شب میگذرانند؛ ضمن اینکه حضور در دانشگاه فقط برای تحصیل نیست بلکه باید دانشجویان قانونگرا بوده و زندگی اجتماعی و شهروندی را به خوبی بیاموزند چرا که معتقدیم همه دانشجویان در داخل کشور و آنهایی که به خارج از کشور جهت ادامه تحصیل عزیمت میکنند سفیران فرهنگی هستند.