تجهیز ۵۰ درصد اراضی آبی حوضه دریاچه ارومیه به سامانههای نوین آبیاری رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: با هدف بهینهسازی مصرف آب ۵۰ درصد اراضی آبی حوضه دریاچه ارومیه به سامانههای نوین آبیاری مجهز شدهاند و ۸ هزار هکتار از سطح کشت محصول پرآب بر پیاز در این منطقه کاستهایم. به گزارش تایسیزنیوز، اکبر […]
تجهیز ۵۰ درصد اراضی آبی حوضه دریاچه ارومیه به سامانههای نوین آبیاری
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: با هدف بهینهسازی مصرف آب ۵۰ درصد اراضی آبی حوضه دریاچه ارومیه به سامانههای نوین آبیاری مجهز شدهاند و ۸ هزار هکتار از سطح کشت محصول پرآب بر پیاز در این منطقه کاستهایم.
به گزارش تایسیزنیوز، اکبر فتحی در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به شرایط آب و هوایی حاکم بر استان اظهار داشت: در استان افزایش دما و کاهش نزولات جوی را شاهد هستیم و امسال از نظر خشکسالی و خشکی تقریبا بیسابقه است و حاصل این شرایط نیز این شده است که در زمینه آب شرب و کشاورزی با مشکل مواجه هستیم.
وی با اشاره به ضرورت بهینهسازی مصرف آب گفت: بهینهسازی مصرف آب در همه حوزهها خصوصاً کشاورزی که بیشترین میزان آب را مصرف می.کند ضروری است. البته این بهینهسازی با اصلاح الگوی کشت و حذف محصولات با نیاز آبی بیشتر و جایگزینی آن با محصولات کم آب بر با همکاری کشاورزان از سالهای قبل آغاز شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: در حوضه دریاچه ارومیه ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار پیاز کشت میشد که این میزان به ۵۰۰ هکتار کاهش پیدا کرد و در خصوص محصول گوجه فرنگی نیز کاهش سطح کشت داشتهایم و به جای آن محصولاتی مانند کلزا، گندم و جو کشت کردهایم. همچنین باغات پسته و مزارع زعفران نیز با توجه به نیاز آبی کمی که دارند جایگزین محصولات پر آببر شدهاند.
فتحی از اجرای سیستمهای نوین آبیاری در استان با هدف کاهش میزان آب مصرفی در حوزه کشاورزی خبر داد و افزود: ۵۰ درصد اراضی که در حوضه دریاچه ارومیه به صورت آبی کشت میشده است، تحت پوشش سیستمهای نوین آبیاری قرار گرفتهاند اما ضروری است که همه اراضی کشاورزی تحت پوشش سامانههای نوین آبیاری قرار بگیرند و در تلاشیم تا استفاده از این سامانههای نوین را اجباری کنیم.
وی در خصوص وضعیت گلخانهها در آذربایجان شرقی یادآور شد: اقدامات مثبتی در این زمینه صورت گرفته است و گلخانههای خوبی خصوصا در حوضه دریاچه ارومیه احداث شده است با این هدف که محصولات با نیاز آبی بیشتر مانند سبزی و صیفیجات را به گلخانهها منتقل کنیم که البته این جابهجایی مستلزم تصویب یک قانون است که پیگیر آن هستیم.