تحصیل ۲ هزار و ۵۰۰ طلبه برادر در آذربایجان شرقی تایسیز نیوز- مدیر حوزه علمیه آذربایجان شرقی از تحصیل ۲ هزار و ۵۰۰ طلبه برادر در سطح حوزههای علمیه استان خبر داد که از این تعداد ۱۵۰ نفر ورودیهای سال جدید هستند. حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل روشنتن اظهار کرد: تعداد ۱۷ حوزه علمیه در سطح استان […]
تحصیل ۲ هزار و ۵۰۰ طلبه برادر در آذربایجان شرقی
تایسیز نیوز- مدیر حوزه علمیه آذربایجان شرقی از تحصیل ۲ هزار و ۵۰۰ طلبه برادر در سطح حوزههای علمیه استان خبر داد که از این تعداد ۱۵۰ نفر ورودیهای سال جدید هستند.
حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل روشنتن اظهار کرد: تعداد ۱۷ حوزه علمیه در سطح استان وجود دارد که ۶ حوزه در تبریز، سه حوزه در مراغه و یک حوزه در هر یک از شهرستانهای ملکان، میانه، سراب، شبستر، هادیشهر، مرند، هشترود و اهر مستقر هستند.
وی با اشاره به ارائه دروس خارج در حوزههای علمیه آذربایجان شرقی، اظهار کرد: توسعه دروس خارج فقه و اصول در استان بحمدلله در حال انجام است و سه درس خارج رسمی برگزار می شود که اکنون سه استاد مجتهد شامل حضرات آیات پورمحمدی، فاضلی و آیت الله سیدی این دروس را ارائه میدهند.
وی ادامه داد: اما در زمینه سخت افزاری و نرم افزاری امکانات و تجهیزات حوزههای علمیه آذربایجان شرقی در سطح مطلوب قرار دارد و به تازگی ساختمان جدید حوزه در شهرستان اهر افتتاح و میانه هم بزودی افتتاح خواهد شد.
وی در خصوص سطح علمی پژوهشی حوزههای علمیه آذربایجان شرقی نیز گفت: نماد پژوهشی حوزههای علمیه بر اساس میزان شرکت طلاب و مدارس در المپیادهای علمی و جشنواره های علمی سنجیده می شود که بر این اساس طلاب مستعد حوزه علمیه در این المپیادها و جشنواره ها درخشش خوبی دارند و در چند دوره حایز رتبه های برتر پژوهشی و علمی شده اند.
روشنتن با اشاره به کسب رتبههای برتر طلبهها و اساتید استان در جشنواره علامه حلّی، اظهار کرد: اساتید پژوهشگر حوزههای علمیه استان بسیار موفق بوده و مقالات مختلفی را برای جشنوارهها و همایشهای متنوع مقاله مینویسند.
وی در خصوص تفاوت حوزههای علمیه آذربایجان شرقی با سایر استانها، افزود: امتیازات خاصی در حوزههای علمیه استان وجود دارد که به جهت بالا بودن سطح علمی اساتید و طلاب از امسال تدوین و دفاع از پایان نامه های فقه و اصول در خود استان برگزار خواهد شد و نیاز به اعزام طلاب به قم نخواهد بود.
وی در همین زمینه اضافه کرد: مجوز برگزاری مصاحبههای علمی درس خارج هم که در استانهای بسیار محدودی در حد ۲ یا سه استان برگزار می شود این امتیازات در استان ما هم وجود دارد.
وی تاکید کرد: درس خارج در سایر استانها یا وجود ندارد یا اساتید آنها غیربومی هستند در حالی که اساتید دروس خارج ما بومی استان هستند و این خود یکی دیگر از افتخارات حوزه های علمیه آذربایجان شرقی محسوب می شود که فضلای گرانقدری در این مدارس صاحب کرسی عالی ترین سطح علمی هستند.
مدیر حوزه علمیه آذربایجان شرقی با بیان اینکه ویژگی مهمی برای طی دوران طلبگی در استان از سال جاری وجود دارد، افزود: اکنون یک متقاضی میتواند کل دوران طلبگی خود در تمام سطوح عالی را بدون مراجعه به شهرهایی چون ، قم، تهران، مشهد و اصفهان در داخل استان طی کند و به سطح عالی طلبگی برسد.
وی در خصوص روند تحصیل در حوزههای علمیه نیز ادامه داد: سطح عمومی طلبگی را همه متقاضیان طی میکنند و سپس هر طلبه بنا به علاقه و استعداد میتواند با آزمون وارد رشتههای تخصصی حوزه شود.
وی گفت: اکنون تعداد ۶ رشته تخصصی کارشناسی و کارشناسی ارشد با گرایش حقوق و قضای اسلامی (تربیت قاضی)، کلام، مدیریت، مشاوره اسلامی، تفسیر و تبلیغ کودک و نوجوان در حوزههای علمیه آذربایجان شرقی تدریس میشود.