تولید بوقلمون، گامی در تقویت اقتصاد آذربایجان شرقی طرح توسعه تولید جوجه بوقلمون در ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون آذربایجان شرقی میتواند تأثیرات مثبت قابلتوجهی بر اقتصاد منطقه داشته باشد. تایسیز نیوز -رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان این مطلب گفت: این طرح با هدف افزایش تولید و […]
تولید بوقلمون، گامی در تقویت اقتصاد آذربایجان شرقی
طرح توسعه تولید جوجه بوقلمون در ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون آذربایجان شرقی میتواند تأثیرات مثبت قابلتوجهی بر اقتصاد منطقه داشته باشد.
تایسیز نیوز -رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان این مطلب گفت: این طرح با هدف افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات دامی، بهویژه در زمینه پرورش بوقلمون راهاندازی شده است.
فرهاد پرنیان ادامه داد: افزایش جمعیت و کمبود آب در کشت علوفه ارزان قیمت برای تولید گوشت قرمز از یک طرف و ایجاد تنوع در منابع پروتئینی جدید صنعتی از طرف دیگر، موجب شده تا به گوشت بوقلمون به عنوان یک منبع پروتئینی بالا و کلسترول پایین و غنی از املاح معدنی و اسیدآمینه، در آیندهای نزدیک توجه ویژهای شود و پرورش آن از جایگاه مناسبی در میان سایر دام و طیور برخوردار شود.
وی با بیان اینکه میزان چربی موجود در گوشت بوقلمون از سایر گوشتها همچون گوشت مرغ و گوشت گاو کمتر است افزود: یکی از بزرگترین مزایای استفاده از گوشت بوقلمون این است که این ماده غذایی با توجه به پروتئین بالایی که دارد، برای تأمین رژیم غذایی بر پایه پروتئین گزینه مناسبی است و پروتئین موجود در آن به حفظ توده عضلانی در بدن انسان کمک شایانی میکند.
پرنیان اظهار کرد: کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند که تولید جوجه بوقلمون میتواند به ایجاد اشتغال و افزایش درآمد خانوادهها در منطقه کمک کند. با توجه به نیاز روزافزون بازار به محصولات پروتئینی، این طرح میتواند به تأمین نیازهای محلی و کاهش وابستگی به واردات کمک کند.
وی گفت: برنامهریزی برای توسعه تولید جوجه بوقلمون در این مرکز تحقیقاتی میتواند گشایشی در تضمین امنیت غذایی در صنعت دامپروری ایجاد کند و بهبود شرایط اقتصادی و افزایش سطح معیشت مردم منطقه را به ارمغان آورد.
پرنیان ادامه داد: ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون کشور با هدف ترویج و توسعه روشهای نوین در پرورش بوقلمون، همواره در تلاش است تا با ارائه آموزشهای لازم به بهرهبرداران و کشاورزان منطقه، به بهبود راندمان تولید و افزایش بهرهوری در این حوزه کمک کند.
ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون واقع در تاتار شهرستان خداآفرین آذربایجان شرقی، در وسعت ۱۱۶ هکتاری، تنها مرکز تخصصی تحقیقات بوقلمون در کشور بهشمار میآید و برای ایجاد اشتغال با ترویج یافتههای تحقیقاتی برای متقاضایان تولید این محصول در کشور و استان، بهویژه در قالب طرح توسعه بخش کشاورزی از قابلیت بسیار ویژهای برخوردار است.
گوشت بوقلمون از لحاظ پروتئین با گوشتهای قرمز و از لحاظ دارا بودن میزان آهن با گوشت گوساله برابری می کند و با توجه به این موضوع که قیمت گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز بسیار پایینتر است میتواند جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز در رژیم غذایی خانوارها باشد.
گوشت بوقلمون به دلیل دارا بودن بافت ویژه، هنگام طبخ حجم خود را از دست نداده و به علت داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباعشده، کمترین سطح کلسترول و نداشتن چربی میانبافتی در مقایسه با گوشت قرمز، از اهمیت بسیاری برخوردار است و منبع خوبی از ویتامینهای A، B۱، B۳، B۶، B۱۲ و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و اسیدآمینه تریپتوفان بهشمار میرود. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشتهای سفید، وجود ویتامینهای E و A و نقش آنها در تقویت سیستم ایمنی آن است که بهویژه در فصل سرما، مصرف آن به کودکان و سالمندان توصیه شده است.