تولید روزانه ۱۷ تن پسماند پزشکی در آذربایجان شرقی
تولید روزانه ۱۷ تن پسماند پزشکی در آذربایجان شرقی

تولید روزانه ۱۷ تن پسماند پزشکی در آذربایجان شرقی تایسیز نیوز – مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: روزانه به طور متوسط در این استان حدود ۱۷ تن انواع پسماند پزشکی و بیمارستانی تولید می شود. شهنام اشتری در کارگاه آموزشی نمایندگان اعضای شبکه های تخصصی محیط زیست استان، یکی از مهمترین کارکردهای […]

تولید روزانه ۱۷ تن پسماند پزشکی در آذربایجان شرقی

تولید روزانه ۱۷ تن پسماند پزشکی در آذربایجان شرقی

تایسیز نیوز – مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: روزانه به طور متوسط در این استان حدود ۱۷ تن انواع پسماند پزشکی و بیمارستانی تولید می شود.

شهنام اشتری در کارگاه آموزشی نمایندگان اعضای شبکه های تخصصی محیط زیست استان، یکی از مهمترین کارکردهای تشکل های مردمی را کمک به دولت برای رفع مشکلات عنوان و اظهار کرد: این تشکل های مردمی نقش برجسته ای در هم افزایی برای حفاظت از محیط زیست دارند که یکی از زمینه های بسیار مهم آن کمک برای دفع بهداشتی پسماندهای پزشکی است.

وی وضعیت آذربایجان شرقی در دفع پسماندهای پزشکی و بیمارستانی را مطلوب توصیف کرد و افزود: اما در این خصوص از عدم همکاری بهینه و مناسب نظام پزشکی استان گله مند هستیم و باید اقدامات فوری در این رابطه صورت بگیرد.

اشتری سهم مراکز درمانی دولتی در تولید ۱۷ تن پسماندهای پزشکی آذربایجان شرقی را ناچیز دانست و یادآور شد: از این میزان تولید پسماند سهم بزرگی مربوط به مراکز درمانی خصوصی و غیردولتی است.

وی ادامه داد: اعتقادم بر این است که آگاهی زیست محیطی کلید حل بسیاری از مشکلات زیست محیطی است و بخش عمده ای از مشکلات این حوزه ریشه در عدم شناخت و آگاهی لازم انسان نسبت به واقعیات جامعه دارد.

اشتری با اشاره به نبود مرکز امحای پسماندهای صنعتی در استان، خواستار حساسیت های اجتماعی و نقش هم افزایی با تشکلهای مردم نهاد شد و ادامه داد: پارسال با راه اندازی سلول شماره ۲ دفن پسماند ۶۰ تا ۷۰ درصد وضعیت کمپوست کلانشهر تبریز کاهش یافت.

وی پسماندهای کشاورزی و مشکل آتش زدن ضایعات و جمع آوری کود و سم در این بخش را بسیار مهم برشمرد که نباید در طبیعت رها شوند و پسماندهای مربوط به نخاله های ساختمانی نیز باید از طرف شهرداری با جدیت بیشتری امحا شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با بیان اینکه سازمان‌های مردم‌نهاد به دلیل ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم بسیار موثر و کارآمد می توانند عمل کنند، افزود: فعالیت های سازنده بە سازمان‌های مردم‌نهاد اعتبار می بخشد، چون آنها توان فعالیت‌هایی را دارند که دولت‌ها و بخش خصوصی از انجام آن عاجزند.

دبیر شبکه محیط زیست موسسات مردم نهاد اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از همکاری های ارزشمند با حفاظت محیط زیست، گفت: بررسی آموزش های محیط زیستی نشان می‌دهد که آگاهی و حساسیت زیست‌ محیطی می‌تواند از طریق روش‌های مختلف آموزشی از سنین ابتدایی ارتقا یابد.

بهزاد صادقی افزود: آموزش محیط زیست به عنوان یکی از ابزارهای اساسی برای افزایش آگاهی و حساسیت افراد نسبت به محیط زیست شناخته می شود و با رشد جمعیت، توسعه صنعتی و پیشرفت‌های علمی، بحران‌های زیست‌محیطی نیز افزایش یافته‌اند.