جذب نسل جدید نیازمند راه اندازی کتابخانه دیجیتال است
جذب نسل جدید نیازمند راه اندازی کتابخانه دیجیتال است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی: جذب نسل جدید نیازمند راه اندازی کتابخانه دیجیتال است تایسیز نیوز- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی با بیان اینکه برای جذب نسل جدید به کتاب باید به سمت راه اندازی کتابخانه‌های دیجیتال برویم، گفت: این نوع کتابخانه با نام کتابخانه آینده در صورت تخصیص مکان از سوی شهرداری در تبریز […]

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی:

جذب نسل جدید نیازمند راه اندازی کتابخانه دیجیتال است

جذب نسل جدید نیازمند راه اندازی کتابخانه دیجیتال است

تایسیز نیوز- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی با بیان اینکه برای جذب نسل جدید به کتاب باید به سمت راه اندازی کتابخانه‌های دیجیتال برویم، گفت: این نوع کتابخانه با نام کتابخانه آینده در صورت تخصیص مکان از سوی شهرداری در تبریز راه اندازی می‌شود.

اسد بابایی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته کتاب، اظهار کرد: تعداد کتابخانه‌های عمومی استان از ۱۴۵ مورد در مرداد ۱۴۰۱ به ۱۵۱ مورد در سالجاری رسیده است.

وی افزود: تعداد نسخ‌ نگهداری شده در کتابخانه‌های آذربایجان شرقی با افزایش بیش از ۳۲ درصد از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار به سه میلیون و ۷۴۶ هزار از راه خرید و برگزاری پنج پویش ارتقا یافته است .

وی از افزایش ۶۸ درصدی اعضا و ۸۳ درصدی امانت کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان خبر داد و گفت: تعداد مراجعه به کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی از یک میلیون و ۳۷۵ هزار نفر به بیش از ۲ میلیون نفر افزایش یافته است.

بابایی گفت: آذربایجان شرقی جزو سه استان برتر از نظر زیربنای کتابخانه‌ای با افزایش پنج هزار و ۵۲۱ متر و در مجموع زیربنای ۹۱ هزار متر مربع است.

وی از برگزاری طرح‌های کودک کتابخوان، جشنواره کتابیاران استان و طرح جهان دیدگان مخصوص سالمندان خبر داد و افزود: تعداد ۱۲ هزار کودک ۶ ساله و هفت هزار سالمند در راستای این طرح‌ها در سال گذشته عضو کتابخانه شده‌اند.

وی ادامه داد: بازطراحی کتابخانه مرکزی تبریز از ۱۱ سال قبل تصویب شده ولی مدت‌ها متوقف شده بود که در سال گذشته بار دیگر آغاز شد و فاز نخست آن شامل اتاق گالری، اتاق آموزش، سالن همایش، اتاق مبتنی بر وب در دست ساخت است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی افزود: فاز دوم این بازطراحی شامل تالار علم و خلاقیت ویژه نوجوانان است که تا یک سال آینده افتتاح می‌شود.

وی گفت: طرح‌های کتابخانه‌ای شامل احداث و بازسازی کتابخانه شهیدرجایی عجب شیر، یامچی مرند، تازه قلعه ملکان، کتابخانه مرکزی بستان آباد، ولایت هوراند،
اوحدی مراغه، شهیدمدرس بناب، شهیدمهدی باکری ملکان، ممقان و سایر شهرستان‌ها فعال هستند.

وی با بیان این‌که سال گذشته ۴۸ میلیارد ریال تجهیزات برای کتابخانه‌های استان خریداری شده است، از افزایش ۱۲۱ درصدی کارگاه‌های آموزشی، ۱۴۵ درصدی جلسات مشاوره، ۷۶ درصدی جلسات نقد کتاب خبر داد.

بابایی با اشاره به طرح‌های هفته کتاب امسال نیز گفت: امسال تعداد ۷۰۰ برنامه از جمله اردو و بازدیدهای گروهی از کتابخانه‌ها، کارگاه قصه گویی، رونمایی از کتاب‌ها، محافل ادبی، مسابقات نقاشی و نمایش خوانی در هفته کتاب برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: دوره‌های کسب و کارهای کوچک در راستای مهارت افزایی بانوان در کتابخانه‌ها راه اندازی شده و نمایشگاهی برای عرضه محصولات آن‌ها برگزار می‌کنیم.

وی تاکید کرد: کتابخانه صرفا سالن مطالعه و امانت کتاب نیست و اکنون برنامه‌های متنوع فرهنگی در تمامی کتابخانه‌های سطح استان انجام می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی از رایگان بودن عضویت در کتابخانه‌ها به مناسب سی و دومین هفته کتاب خبر داد و گفت: بخش نسخ خطی کتابخانه مرکزی تبریز استانداردسازی شده است و خانواده نخجوانی از موسسین کتابخانه ملی تبریز هفته گذشته تعداد ۸۱ کتاب نفیس چاپ سربی و سنگی را به این کتابخانه اهدا کردند .

وی با بیان این‌که تنها نسخ انجیل رسولان، وقفنامه ربع رشیدی، سیرالملک و دیوان صافی در این کتابخانه وجود دارد، اظهار کرد: سال گذشته جشنواره طعم کتاب با عشایر را آغاز کردیم و سال ۱۴۰۴ نیز در چهار نقطه استان جشنواره کتاب برای عشایر با عنوان ” ائل سسی کتاب نغمه سی ” برگزار می‌شود.