رشد امانت‌دهی کتاب در آذربایجان‌شرقی
رشد امانت‌دهی کتاب در آذربایجان‌شرقی

رشد امانت‌دهی کتاب در آذربایجان‌شرقی تایسیز نیوز – مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی به رشد امانت‌دهی کتاب نسبت به سال گذشته در سطح استان اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ حدود ۷۰۰ هزار جلد و از سال ۱۴۰۲ تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۰۰ جلد کتاب به امانت برده شد. «اسد بابایی» روز […]

رشد امانت‌دهی کتاب در آذربایجان‌شرقی

رشد امانت‌دهی کتاب در آذربایجان‌شرقی

تایسیز نیوز – مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی به رشد امانت‌دهی کتاب نسبت به سال گذشته در سطح استان اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ حدود ۷۰۰ هزار جلد و از سال ۱۴۰۲ تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۰۰ جلد کتاب به امانت برده شد.

«اسد بابایی» روز جمعه در آیین بازگشایی کتابخانه عمومی آیت‌الله انتظاری هشترود با بیان اینکه میزان مراجعه مردم به کتابخانه‌ها هم ۹۵ درصد افزایش یافته است، افزود: ۱۲ هزار کودک هفت ساله در طول یکسال گذشته عضو کتابخانه‌های عمومی شده‌اند.

وی از اجرای طرح «جهان دیدگان» برای سالمندان در کتابخانه‌ها عمومی خبر داد و اضافه کرد: بیش از هفت هزار سالمند نیز با این طرح در کتابخانه‌های عمومی عضو شدند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی همچنین به احداث تالار علم و خلاقیت در تبریز و مجهز شدن کتابخانه عمومی تبریز به اتاق‌های مادر و کودک هم اشاره و بیان کرد: در سال آینده به دنبال ایجاد کتابخانه دیجیتال هستیم.

بابایی این را هم بیان کرد: ۲۵ طرح کتابخانه‌ای استان طی یکسال اخیر در دست اجرا بود که از این تعداد ۱۴ طرح تکمیل شد و با بهره‌برداری از آنها، پنج هزار مترمربع به فضای کتابخانه اضافه شد.

وی با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی در توسعه فضاهای کتابخانه‌ای رتبه اول کشوری را کسب کرده است، ادامه داد: ۵۰ کتابخانه عمومی استان عمر بالای ۵۰ سال را دارد و اولویت با طرح‌های نیمه‌تمام است.

فرماندار هشترود هم توجه جدی به کتابخانه شهر نظرکهریزی را خواستار شد و گفت: این کتابخانه در مسیر سیلاب قرار دارد و این موضوع هم کتابداران و اعضا را با خطر مواجه می‌کند.

«فرید قشلاقی» این را هم بیان کرد: در این آیین کتابخانه عمومی آیت‌الله انتظاری هشترود که با ۳۰ میلیارد ریال بهسازی شده بود، بازگشایی شد؛ این کتابخانه ۳۵۰ مترمربع مساحت دارد.

رشد امانت‌دهی کتاب در آذربایجان‌شرقی

افزایش امانت‌دهی کتاب در کتابخانه‌های عمومی می‌تواند از طریق چندین راهکار مؤثر حاصل شود که تنوع‌بخشی و به‌روزرسانی مجموعه کتاب‌ها از جمله آنهاست.

گفتنی است تهیه و ارائه انواع مختلف کتاب‌ها، شامل کتاب‌های جدید و پرطرفدار و همچنین کتاب‌های تخصصی، می‌تواند باعث جلب اعضای جدید و افزایش امانت‌دهی کتاب‌ها شود.

برگزاری رویدادهای فرهنگی و ادبی

برگزاری جلسات نقد کتاب، نشست‌های نویسنده با مخاطبان، و کارگاه‌های آموزشی نیز می‌تواند جذابیت کتابخانه را افزایش دهد و افراد بیشتری را به امانت کتاب تشویق کند.

تبلیغات و اطلاع‌رسانی

استفاده از رسانه‌های مختلف برای اطلاع‌رسانی درباره کتاب‌های جدید، رویدادها و خدمات کتابخانه نیز می‌تواند باعث افزایش آگاهی و جذب مخاطب شود.

خدمات دیجیتال

ارائه خدمات دیجیتال مثل امانت کتاب‌های الکترونیکی و دسترسی به پایگاه‌های داده آنلاین می‌تواند افراد را به استفاده از کتابخانه ترغیب کند.

ایجاد فضای مناسب و دل‌پذیر

طراحی محیط کتابخانه به گونه‌ای که جلب توجه کند و فضایی راحت و آرام برای مطالعه فراهم کند، می‌تواند به افزایش امانت کتاب کمک کند.

تشویق و ایجاد انگیزه در اعضا

برنامه‌های تشویقی مثل سیستم‌های امتیازدهی، جوایز برای امانت بالای کتاب، یا معرفی اعضای فعال می‌تواند افراد را به امانت کتاب بیشتر سوق دهد.

ارتباط با مدارس و دانشگاه‌ها

همکاری با موسسات آموزشی برای ترویج مطالعه و امانت کتاب به دانش‌آموزان و دانشجویان می‌تواند به افزایش استفاده از کتابخانه‌ها کمک کند.

اجرای برنامه‌های ویژه برای گروه‌های مختلف سنی

طراحی برنامه‌هایی مناسب برای کودک، نوجوان و بزرگسال می‌تواند باعث جذب مخاطبان متنوع و افزایش امانت کتاب شود و از جمله همین طرح‌ها می‌توان به طرح «جهان دیدگان» برای سالمندان اشاره کرد که در کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی نیز اجرا شد.