سیب رتبه نخست را در زکات مستحبی مراغه دارد تایسیز نیوز- دبیر شورای زکات و مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) مراغه گفت: محصول سیب رتبه نخست را در پرداخت زکات مستحبی این شهرستان دارد. «اکبر ابراهیمی» روز پنجشنبه در جلسه شورای زکات مراغه که در دفتر امام جمعه این شهرستان برگزار شد، افزود: سال […]
سیب رتبه نخست را در زکات مستحبی مراغه دارد
تایسیز نیوز- دبیر شورای زکات و مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) مراغه گفت: محصول سیب رتبه نخست را در پرداخت زکات مستحبی این شهرستان دارد.
«اکبر ابراهیمی» روز پنجشنبه در جلسه شورای زکات مراغه که در دفتر امام جمعه این شهرستان برگزار شد، افزود: سال گذشته ۱۵۰ تن سیب از محل زکات مستحبی جمعآوری و به بین فقرا توزیع شد که ارزش ریالی آن ۳۰ میلیارد ریال برآورد شد.
وی با بیان اینکه زکات مستحبی سیب سالانه تا حدودی به همین میزان تکرار میشود، اضافه کرد: قربانی هم دومین ظرفیت این شهرستان پس از سیب در زکات مستحبی است و عشایر سهند در سال گذشته ۱۱۰ راس گوسفند قربانی به ارزش حدود ۱۰ میلیارد ریال اهدا کردند.
«ابراهیمی» ادامه داد: سومین ظرفیت زکات مستحبی مراغه به محصول گردو اختصاص دارد و سالانه حدود ۵۰۰ کیلوگرم از آن تحت عنوان زکات مستحبی جمعآوری میشود.
وی حجم زکات مستحبی عسل در این شهرستان را سالانه حدود ۲۵۰ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: زکات مستحبی گندم شهرستان چشمگیر نیست و به فرهنگسازی نیاز دارد.
به گفته وی امسال با هدف فرهنگسازی، بنرهایی نیز در برخی از مسیرها نصب و جلساتی با دهیاران برگزار شد و تبلیغ در فضای مجازی و توزیع گونی برای جمعآوری زکات گندم هم در دستور کار قرار گرفت.
«ابراهیمی» این را هم بیان کرد: چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال نیز به صورت نقد از محل زکات فطریه ماه رمضان گذشته در این شهرستان جمعآوری شد.
اهمیت زکات واجب تبیین شود
عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه نیز در این جلسه با بیان اینکه قرآن کریم در کنار نماز، پرداخت زکات را نیز مورد تاکید قرار داده است، گفت: اهمیت زکات واجب بیش از پیش در جامعه تبیین شود.
آیتالله محمدتقی پورمحمدی افزود: چهار طایفه بدون حساب و کتاب به جهنم میروند که یکی از آنان مانعالزکات هستند و به همین دلیل هم اهمیت زکات واجب به تبیین نیاز دارد.
وی از اداره تبلیغات اسلامی مراغه خواست تا علما را برای تبلیغ زکات واجب بسیج کنند و ادامه داد: دهیاران و بخشداران نیز با همراهی افراد صاحب نفوذ در روستاها، زکات را تبلیغ کنند.
وی تاکید کرد: مردم باید نسبت به اهمیت زکات واجب بیش از پیش واقف باشند و بدانند که زکات از مهمترین برنامههای اقتصادی اسلام است.
زکات در اصطلاح شرعی به معنای وجوب پرداخت اندازه معینی از برخی اموال است که به حد نصابی خاص رسیده باشد و علت اینکه این واجب زکات نامیده شده، امید به برکت یافتن مال، یا برای پاکیزه کردن نفس انسان است.