رییس اتاق بازرگانی ایران: ضررهای هنگفت شرکتهای دولتی از جیب مردم پرداخت میشود تایسیز نیوز – رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه زیان های هزاران میلیاردی شرکت های دولتی را مردم ایران پرداخت میکنند، از عدم وجود عرصه فعالیت برای بخش خصوصی انتقاد کرد و افزود: مقام معظم رهبری طی دو دهه اخیر همواره […]
رییس اتاق بازرگانی ایران:
ضررهای هنگفت شرکتهای دولتی از جیب مردم پرداخت میشود
تایسیز نیوز – رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه زیان های هزاران میلیاردی شرکت های دولتی را مردم ایران پرداخت میکنند، از عدم وجود عرصه فعالیت برای بخش خصوصی انتقاد کرد و افزود: مقام معظم رهبری طی دو دهه اخیر همواره به اصل ۴۴ قانون اساسی و حمایت از بخش خصوصی تاکید کردهاند، ولی امروزه شاهد سلطه ۷۵ درصدی دولت در اقتصاد کشور هستیم.
صمد حسنزاده روز پنجشنبه ۲۴ آبان ماه در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی که در تبریز برگزار شد، با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور در چند سال گذشته همواره با مشکلات زیادی مواجه بوده به پیدا کردن راه حل های مناسب و کاربردی در این همایش تاکید کرد و افزود: امیدوارم با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان اقتصادی، مسئولان کشوری و بخش خصوصی به راهحل های عملی برسیم.
وی به ظرفیت و پتانسیل مردم ایران تاکید کرد و افزود: تمامی ملت ایران در حوزه صنعت، آموزش، فرهنگی و دانشگاهی از افراد شایسته و توانمند هستند و میتوانند بزرگترین کارهای دنیا را براحتی انجام دهند.
وی تصریح کرد: مردم ایران با این توانمندی و پتانسیل میتوانند تولید امنیت و ثروت داشته باشند.
حسنزاده به پیشرفت صادرات غیرنفتی در سال های اخیر اشاره کرد و افزود: این پیشرفت و توسعه باوجود شرایط کشور از جمله تحریم های ظالمانه، کمبود و نارساییها ادامه داشته و امیدواریم با رویکرد آقای پزشکیان رییس جمهور محترم که مطابق با فرامین مقام معظم رهبری است این مشکلات حل و رفع شود.
وی تصریح کرد: ضرر شرکتهای دولتی را تا کی باید از جیب مردم ایران و بودجه کشور پرداخت شود؟
وی به حمایت دولت از پیمانکاران ایرانی در مناقصه پروژه های عمرانی کشور های منطقه تاکید کرد و افزود: امروزه موضوع خدمات مهندسی در کشور های همسایه دارای اولویت است و ما باید از دانش و علم مهندسان کشورمان بهرهمند شویم و در این راستا دولت باید از این مهندسان در جهت ضمانتنامه های بانکی حمایت کنند.
اکبر فتحی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این همایش به صادرات محور کردن محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: چیزی که در مورد صادرات محصولات کشاورزی موجب زیان تولید کنندگان میشود، بخش نامه های خلق الساعه است و ما درصدد صادرات محور کردن محصولات و تولیدات هستیم.
وی با بیان اینکه تراز تجاری بخش کشاورزی منفی است، گفت: در بخش کشاورزی نیز حوزه رفع تعهدات ارزی مشکل بزرگی است ولی ما باید میان صادرکنندگان و واردکنندگان لینک معاملهای باز کنیم.
وی به کشاورزی قراردادی میان کشاورزان و تاجران تاکید کرد و افزود: اگر صادراتی نباشد امنیت غذایی نیز نخواهیم داشت و در این راستا باید به کشاورزی قراردادی روی بیاوریم.
امیر بیات، معاون بازرگانی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم از رتبه ۱۷ کشتیرانی ایران در دنیا خبر داد و گفت: ما در سال های گذشته اقدامات خوبی در راستای توسعه حمل و نقل دریایی و توسعه زیرساخت های دریایی انجام دادهایم.
وی آمار و ارقام زیرساخت و تجهیزات دریایی را تشریح کرد و افزود: ۱۵۰ کشنده تریلی و جادهای، ۱۰۰ مسطح کانتینربر، ۲۷۳ کانتینر لبه بلند، ۷۳۳ کانتینر مخزن دار و در جمع یک هزار و ۵۵۸ دستگاه کانتینر داریم.
وی با بیان اینکه تحریم در حوزه تجارت دریایی اثرات منفی زیادی داشته است، از ایجاد خط دریایی برای آفریقا و آمریکای جنوبی خبر داد و گفت: آفریقا یک قاره نوین و جدید است و ما برای افرایش تجارت با این قاره، آفریقا را به ۳ قسمت تقسیم کردهایم.
بیات به افزایش پتانسیل و ظرفیت بند چابهار جهت پهلوگیری کشتیهای قاره پیما تاکید کرد و افزود: ما علاوه بر بنادر جنوبی کشور در حوزه دریای خزر نیز به بنادر کشورهای روسیه و تقریبا به تمام بنادر دریای خزر ارسال محموله داریم.