قائم مقام صمت: راه حل مشکل فعالان اقتصادی ایجاد هسته‌های همکاری و همفکری است
قائم مقام صمت: راه حل مشکل فعالان اقتصادی ایجاد هسته‌های همکاری و همفکری است

قائم مقام صمت: راه حل مشکل فعالان اقتصادی ایجاد هسته‌های همکاری و همفکری است تایسیزنیوز – قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: راه حل مشکلات فعالان اقتصادی به خصوص در بروکراسی های اداری، ایجاد هسته‌های همکاری و همفکری است.  محمدصادق مفتح عصر پنجشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن اظهار کرد: […]

قائم مقام صمت: راه حل مشکل فعالان اقتصادی ایجاد هسته‌های همکاری و همفکری است

قائم مقام صمت: راه حل مشکل فعالان اقتصادی ایجاد هسته‌های همکاری و همفکری است

تایسیزنیوز – قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: راه حل مشکلات فعالان اقتصادی به خصوص در بروکراسی های اداری، ایجاد هسته‌های همکاری و همفکری است. 

محمدصادق مفتح عصر پنجشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن اظهار کرد: سیاست اصلی وزارت صمت، تفویض حداکثر اختیارات ممکن به بخش غیردولتی است و در این راستا اکنون بسیاری از فعالیت‌ها و خدمات توسط خانه‌های صنعت انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: وزارت صمت آمادگی دارد کارگروه‌های مشترک در سطح ملی و استان‌ها تشکیل یابد و اموری با قابلیت واگذاری به بخش‌های غیردولتی را بررسی کند و انجام دهد.

مفتح گفت: چناچه کار توسط تشکل‌های صنعت انجام شود، حتما از برکات بیشتری در کشور برخوردار می‌شویم که به نفع توسعه صنعتی و کوچک کردن بدنه دولت است.

وی افزود: تشکل‌ها به عنوان مرکز تجمع فعالان اقتصادی، می‌توانند بهترین، صادق ترین و موثرترین مشاور مدیران ارشد کشور باشند و تا به امروز نیز کشور از پیشنهادات تشکل‌ها بهره‌های زیادی برده است که امیدواریم این همکاری تداوم یابد.

وی تاکید کرد: آذربایجان شرقی به عنوان یکی از بزرگترین قطب‌های تولید صنعت، معدن و تجارت کشور باید به عنوان پایتخت اقتصادی کشور نام برده شود.

تسهیل صدور کارت بازرگانی، تبعات خوبی برای آینده فعالان اقتصادی ندارد

صمد حسن زاده، رییس اتاق ایران نیز اظهار کرد: آذربایجان شرقی به عنوان یک قطب بسیار بزرگ صنعتی کشور همیشه شایستگی و جایگاه خود را برای خدمت به ملت و کشور در تمامی صحنه‌ها نشان داده است.

وی افزود: امیدواریم در راستای حمایت‌ها، استان روز به روز به جایگاه واقعی خود در حوزه تولید، سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی برسد و توسعه یابد.

وی ادامه داد: امروز در شرایط سخت اقتصادی باید از تمامی فعالان اقتصادی تجلیل کنیم که همیشه و در تمامی دوران‌های تاریخ، ثروت، اقتصاد، اشتغال و امنیت را برای کشور آفریده‌اند.

حسن زاده خطاب به قائم مقام وزیر صمت نیز گفت: امروز در موضوع جان باختن کارگران معدن طبس نیاز است مسئولان امنیتی و نظارتی کشور توجه بیشتری به ساختارهای نظارتی معادن و سایر واحدهای تولیدی داشته باشند.

وی ادامه داد: آنچه که جامعه صادرات و اقتصاد کشور را تهدید می‌کند، بازپرداخت و تعهدات ارز در مقابل صادرات است هرچند که تلاش‌های بسیاری از سوی وزارتخانه انجام می‌گیرد اما نیاز به توجه بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه مقرر شده ارز حاصل از صادرات کارخانجات فولاد، در بازارچه‌های مرزی به فروش برسد، افزود: امیدواریم در تمامی حوزه‌های صادراتی، تدبیری باشد تا واحدهای تولیدی بتوانند رسالت‌ و تعهدات خود را به درستی انجام بدهند.

رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی، قطب بزرگ تولید قیر است و برای صادرات فرصت بزرگی در اختیار دارد اما اکنون به دلیل محدودیت‌ها در تعهدات ارزی و بازپرداخت آن، امکان صادرات برای واحدهای تولیدی مقدور نیست و هیچ اعتمادی برای بازپرداخت برای کشور وجود ندارد.

وی افزود: طی ۳۰ سال گذشته سه هزار کارت بازرگانی صادر شده در حالی که در عرض یک سال گذشته به جهت سواستفاده‌ها برای صادرات تعداد ۱۰ هزار فقره کارت بازرگانی صادر شده است که معضل بزرگی برای کشور است.

حسن زاده افزود: واحدهای تولیدی در دریافت تسهیلات بانکی به خصوص واحدهای کوچک و متوسط با سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی رو به رو هستند.

وی ادامه داد: سیاست‌های بانک مرکزی برای تراز نقدینگی جامعه ممکن است خوب باشد اما اینکه واحد تولیدی امروز نتواند در مقابل تعهدات خود به درستی عمل کند و در پرداخت کوچکترین مسائل با مشکلاتی رو به رو شود، شایسته یک مدیر بنگاه اقتصادی نیست.

وی با بیام اینکه به راحتی و از طریق ثبت اینترنتی می‌توان کارت بازرگانی دریافت کرد، تاکید کرد: تسهیل صدور کارت بازرگانی و افزایش قابل توجه آن، تبعات خوبی برای آینده فعالان اقتصادی ندارد.

دولت به تشکل‌ها اعتماد کند

عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت ایران نیز با بیان اینکه مراسم روز صنعت امسال به جهت اتفاق ناگوار شهدای خدمت با تاخیر برگزار شده است، گفت: دولت باوجود تلاش‌های شبانه روزی تشکل‌ها به آن‌ها اعتماد نمی‌کند تا کارها را در اختیار آن‌ها قرار بدهد.

وی با بیان اینکه امیدواریم تفویض اختیار به تشکل‌ خانه صنعت به مرحله عملی شدن نزدیک شود، اظهار کرد: نخستین اتاق بازرگانی و چاپخانه در تبریز راه اندازی و حتی نخستین خانه صنعت کشور که امروز یکی از تشکل‌های بسیار اثرگذار است توسط رئیس کنونی اتاق بازرگانی ایران در آذربایجان شرقی ایجاد شده است.

وی گفت: به عنوان خادم جامعه صنعت به خود می بالم که چنین لشکری از فعالان اقتصادی داریم که امروز به دولت می‌گویند به شرط همراهی دولت در مسیر رشد و اقتصاد کشور قرار دارند.

سهل آبادی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه پرچم آزادی ایران در دست آذربایجانی‌ها است، افزود: امروز رییس جمهور این پرچم را افراشته نگه داشته است و همت تمام تولیدکنندگان و کارگران شریف را همراه خود خواهد داشت.

وی افزود: پیش از حادثه استان گرگان، خانه صنعت به معاونت معدنی کشور نامه نوشت و اخطار داد که خطر بیخ گوش کارگران است و باید معادن را با سیستم دانش بنیان تجهیز کرده که مورد قبول واقع نشد و مدتی بعد چند کارگر جانشان را از دست دادند و این هفته نیز شاهد جان باختن عزیزان ما در طبس بودیم.

وی ادامه داد: کارگران دچار مشکل زیادی هستند، تامین اجتماعی به موقع به دادشان نمی‌رسد و هیچکس دنبال حل مشکلات معادن نیست.

رئیس خانه صنعت ایران با بیان اینکه پیگیری‌هایی در مورد کمبود برق در حال انجام است افزود: تشکل خانه صنعت به صورت شبانه روزی فعالیت دارد و کارهایی را انجام می‌دهد که می‌تواند به عنوان مشاور رایگان برای مدیران سراسر کشور باشد.