قرارداد انتقال دانش فنی تولید رقم گندم «پایا» به اردبیل امضا شد
قرارداد انتقال دانش فنی تولید رقم گندم «پایا» به اردبیل امضا شد

قرارداد انتقال دانش فنی تولید رقم گندم «پایا» به اردبیل امضا شد تایسیزنیوز- رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: قرارداد انتقال دانش فنی تولید و تکثیر رقم گندم «پایا» با بخش خصوصی برای استان اردبیل امضا شد.  «مظفر روستایی» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: امتیاز انحصاری و موقت تولید و تکثیر بذر این […]

قرارداد انتقال دانش فنی تولید رقم گندم «پایا» به اردبیل امضا شد

قرارداد انتقال دانش فنی تولید رقم گندم «پایا» به اردبیل امضا شد

تایسیزنیوز- رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: قرارداد انتقال دانش فنی تولید و تکثیر رقم گندم «پایا» با بخش خصوصی برای استان اردبیل امضا شد. 

«مظفر روستایی» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: امتیاز انحصاری و موقت تولید و تکثیر بذر این رقم پرظرفیت گندم با امضای قرارداد ۱۰ساله واگذار شد.

وی با بیان اینکه این قراردادها در راستای انتقال دانش فنی و بهره‌مندی از پتانسیل‌های بخش خصوصی امضا شد، اضافه کرد: شرکت‌های متقاضی این رقم برای استان‌های دیگر می‌توانند جهت مشارکت و عقد قرارداد در تکثیر این رقم و ارقام دیگر محصولات زراعی دیم این مؤسسه اقدام کنند.

به گفته وی در حال حاضر مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم با احتساب واگذاری رقم فوق دارای ۹۵ قرارداد فعال تکثیر بذر ارقام جدید گندم، جو، نخود، عدس، ماشک و گلرنگ با شرکت‌های خصوصی است و از مشارکت تمام شرکت‌های فعال در این زمینه استقبال می‌کند.

رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با بیان اینکه این رقم کیفیت نانوایی مطلوب دارد، اضافه کرد: همچنین عملکرد بالا و تاب‌آوری بیشتر در برابر تنش‌های محیطی دارد و زودرس و متحمل به بیماریهاست.

«روستایی» اظهار کرد: عملکرد رقم گندم پایا به طور متوسط در دیمزارهای کشور سه هزار و ۸۱۹ کیلوگرم در هکتار است و در سال ۱۳۹۸ برای دیمزارهای مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر معرفی شد.

قرارداد انتقال دانش فنی تولید و تکثیر رقم گندم «پایا» امضا شد

امتیاز انحصاری و موقت این رقم گندم نان به شرکت تولیدی و توزیعی «قزل مغان» در استان اردبیل واگذار شد.

بخش ستادی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد و این موسسه دارای پنج ایستگاه‌ اصلی در مناطق مختلف کشور است که نماینده آن اقلیم به شمار می‌رود.

ایستگاه تحقیقاتی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در «مراغه» نماینده اقلیم سرد، ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل ، ایستگاه گچساران در کهکیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی نماینده اقلیم سرد و خشک است.