محوطه‌سازی پارک موزه اوحدیه مراغه با ۸۰ میلیارد ریال اعتبار
محوطه‌سازی پارک موزه اوحدیه مراغه با ۸۰ میلیارد ریال اعتبار

محوطه‌سازی پارک موزه اوحدیه مراغه با ۸۰ میلیارد ریال اعتبار تایسیز نیوز- شهردار مراغه با اشاره به محوطه‌سازی پارک موزه اوحدیه با ۸۰ میلیارد ریال اعتبار، گفت: عملیات عمرانی به خوبی پیش می‌رود و اخیرا ۲ ملک دیگر نیز تملک، و به این مجموعه فرهنگی و هنری الحاق شد. «شهرام مروتی» افزود: محدوده این مجموعه […]

محوطه‌سازی پارک موزه اوحدیه مراغه با ۸۰ میلیارد ریال اعتبار

محوطه‌سازی پارک موزه اوحدیه مراغه با ۸۰ میلیارد ریال اعتبار

تایسیز نیوز- شهردار مراغه با اشاره به محوطه‌سازی پارک موزه اوحدیه با ۸۰ میلیارد ریال اعتبار، گفت: عملیات عمرانی به خوبی پیش می‌رود و اخیرا ۲ ملک دیگر نیز تملک، و به این مجموعه فرهنگی و هنری الحاق شد.

«شهرام مروتی» افزود: محدوده این مجموعه به همت شهرداری آزادسازی شد و در حال حاضر محوطه آن پنج هزار و ۶۰۰ مترمربع است.

به گفته وی با الحاق فضای مقبره و چهار دستگاه ساختمان مسکونی که در برنامه تملک قرار دارد، مساحت این پارک موزه به حدود هفت هزار و ۵۰۰ مترمربع افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: شهرداری مراغه در سال جاری ۱۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی برای تملک و آزادسازی محوطه این مجموعه صرف کرده است.

«مروتی» ادامه داد: این طرح در صورت صدور مجوز الحاق محوطه مقبره اوحدی از سوی اداره‌کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی، تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

پارک موزه اوحدیه در مجاورت تنها موزه ایلخانی کشور قرار دارد و علاوه بر آن مزار شاعر قرن هشتم «رکن‌الدین اوحدی اصفهانی مراغه‌ای» و همچنین مزار «میرزا حسین کریمی مراغه‌ای» در محوطه آن واقع است.

موزه ایلخانی معرف احیای فرهنگ و تمدن ایران پس از یورش مغول‌ها

موزه مراغه به عنوان تنها موزه تخصصی دوره ایلخانی کشور، در سال ۱۳۷۵ به دلیل تخصصی بودن آثارش و معرفی این دوره خاص از تاریخ کشورمان که گستره آن از هرات تا فرات بود، راه‌اندازی شد و پیش از آن یعنی از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۵ نیز آثاری از دوره‌های مختلف تاریخی را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

محوطه‌سازی پارک موزه اوحدیه مراغه با ۸۰ میلیارد ریال اعتبار

موزه ایلخانی مراغه در حقیقت با تمرکز و انتقال صدها اثر برجسته و گردآوری مجموعه‌ای به نسبت کامل از آثار مختلف ایلخانی شامل انواع سفال، کاشی، سکه، فلز، شیشه و کتابت، یک منبع مطالعاتی و پژوهشی غنی از آن دوره تاریخی به شمار می‌رود.

مقبره اوحدی مراغه‌ای به دلیل خلاقیت در طراحی، اجرا و با برخورداری از ویژگی‌های معماری ایرانی و اسلامی بی‌شک جزو بناهای فاخری به شمار می‌رود که در مرحله نخست، استقرار تنها موزه ایلخانی کشور در مجاورش را به ارمغان آورد و اکنون نیز پذیرای طرح اوحدیه است.

محوطه‌سازی پارک موزه اوحدیه مراغه با ۸۰ میلیارد ریال اعتبار

معماری این بنا و ساختمان آجری مجاورش آنقدر جذابیت دارد که در طول سالیان گذشته همواره مورد توجه باشد و پیکر مطهر «میرزاحسین کریمی مراغه‌ای»، شاعر پرآوازه آذربایجان و کشورمان نیز در جوارش آرام بگیرد تا بستری برای اجرای طرح اوحدیه از سوی شهرداری فراهم شود.

بنای مقبره اوحدی که حدود پنجاه سال قبل توسط معماری به نام «حسین جودت» احداث شد، مجموعه‌ای از ویژگی‌های معماری ایرانی – اسلامی و دارای چهارطاقی اشکانی و ساسانی است.

در طراحی و احداث این مقبره از طاق‌ها و قوس‌های تیزه‌دار معماری اسلامی استفاده شده و با ابتکار و خلاقیت معمارش، روی چهار طاقی‌های اشکانی تغییر ایجاد شده و ورودی‌هایش از ضلع به راس انتقال یافته است.

همچنین از سفره‌سازی و سکوسازی به عنوان یکی از ویژگی‌های معماری دوره هخامنشی با هدف تفاخر در این بنا استفاده شده است.

استفاده از عناصر و جزئیات سنتی با مصالح مدرن که ادامه رویکرد «اندره گدار» و «هوشنگ سیحون» است، به مانند بناهای دیگر این معماران همچون فرهنگستان نیاوران و موزه هنرهای معاصر تهران در مقبره اوحدی مشاهده می‌شود.

آیین تشییع و تدفین استاد میرزا حسین کریمی مراغه‌ای ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ با حضور استاندار آذربایجان‌شرقی و جمعیتی چندهزار نفری از اقصی نقاط ایران و برخی کشورهای همسایه در زادگاه این شاعر آئینی و دارای نشان درجه یک هنری برگزار شد و پیکرش در جوار مزار اوحدی مراغه‌ای آرام گرفت.

استاد میرزاحسین کریمی مراغه‌ای دارای نشان درجه یک هنری است و گواهینامه هنری درجه یک شعر آیینی کشور طی سال ۱۳۹۹ به پاس ۸۹ سال فعالیت هنری و ادبی به وی اعطا شد.

اعطای این نشان هنری به پاس سرودن بیش از ۳۵۰ هزار بیت شعر اجتماعی، طنز، مداحی و مرثیه توسط این شاعر بلند آوازه آذربایجان به ایشان تعلق گرفت.
اشعار اجتماعی و طنز استاد کریمی در قالب ۲۵ جلد کتاب رنگارنگ و اشعار مرثیه و مداحی این استاد در قالب ۳۰ جلد چاپ و منتشر شده است.

این شاعر معاصر خطه آذربایجان متولد ۱۳۱۰ در مراغه و ساکن این شهر بوده و ادامه‌دهنده سبک سنّتی و کلاسیک شعر است؛ استاد کریمی بیشتر در اشعار طنز خود رسم و رسوم زمان خود را به باد انتقاد گرفته است.

اکثر اشعار او هرچند به ترکی آذربایجانی سروده شده‌ است ولی به علت مقید بودن به سبک قدیم و اوزان شعری، با تعبیرات و اصطلاحات عربی و فارسی بسیاری آمیختگی دارد.