مراسمی برای وکلای جوان آذربایجان شرقی تایسیز نیوز- مراسم تحلیف ۳۱۳ نفر از کارآموختگان کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی با حضور رئیس صندوق حمایت وکلای دادگستری کشور برگزار شد. افراد بسیاری هستند که به وکیل شدن و وکالت علاقه دارند و برای رسیدن به آن، رشته علوم انسانی و سپس حقوق را برمیگزینند و وارد ماراتن […]
مراسمی برای وکلای جوان آذربایجان شرقی
تایسیز نیوز- مراسم تحلیف ۳۱۳ نفر از کارآموختگان کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی با حضور رئیس صندوق حمایت وکلای دادگستری کشور برگزار شد.
افراد بسیاری هستند که به وکیل شدن و وکالت علاقه دارند و برای رسیدن به آن، رشته علوم انسانی و سپس حقوق را برمیگزینند و وارد ماراتن سنگین کسب پروانه وکالت میشوند.
چندین بار آزمون میدهند و رد و قبول میشوند تا اینکه مسیر رسیدن به آرزوهایشان پس از سختیهای فراوان به یک مقصد مهم میها می شود و پروانه وکالت را دریافت میکنند اما داستان زندگی این وکلای جدید پس از دریافت آن است که شروع میشود و چه نقطهای شیرین تر از مراسم تحلیف و قرائت سوگندنامه.
بر همین راستا مراسم تحلیف کارآموختگان کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی با حضور بیش از ۳۰۰ وکیل جدید ورودی ۱۴۰۰ برگزار میشود.
عوامل مراسم با جدیت خاصی، حاضران را بر سر محل نشستن خود هدایت میکنند و کسی حق تخطی و ایجاد بی نظمی در سالن را ندارد گویی عوامل برگزار کننده نیز جزو خانواده بزرگ وکلا هستند.
وکلای جدید کانون وکلا با لباس سیاه رنگ معروف مراسم تحلیف که یک بند سفیدرنگ دارد، صندلیهای ابتدای سالن را پر کردهاند و خانواده هر یک از آنها با دسته گلهای رنگارنگ به انتظار آغاز مراسم هستند.
بساط عکس گرفتن مقابل بنر مراسم به صورت انفرادی، همراه با همکاران و حتی خانوادگی هم به راه است. هرچند که برخی معترض هستند مراسم در یک روز کاری برگزار شده و برخی از وکلا، وقت دادگاه دارند اما با این حال همه آمدهاند و خنده بر لبهای همگی دیده می شود.
مراسم تحلیف وکلا اهمیت بالایی دارد زیرا در دنیا فقط برای ۲ قشر حقوقی و پزشکی مراسم تحلیف و قرائت سوگندنامه برگزار میشود که نشان از خطیر بودن شغل وکالت، قضاوت و پزشکی است.
پذیرش و جای گیری وکلا اندکی طول میکشد و مراسم با تاخیر یک ساعته و پس از تمرین قرائت سوگندنامه توسط وکلا آغاز میشود. وکلای جدید خانم و آقا از ردههای سنی مختلف هستند.
ابتدا سخنرانی مسئولان زینت بخش مراسم میشود و موسی خلیل اللهی، رئیس دادگستری آذربایجان شرقی پشت تریبون رفته و خاطرهای که به یادش آمده را تعریف میکند و میگوید: ۳۰ سال پیش وقتی کارآموزی قضاوت را به پایان رساندم، در نمازخانه کاخ دادگستری ایران محضر مرحوم آیت الله یزدی مراسم تحلیف را اجرا کردیم.
وی میافزاید: در تمامی لحظات عمرم هیچگاه این خاطره از یادم نرفته و در بسیاری مواقع برای تصمیم گیری بهتر به من کمک کرده است بنابراین باید در ادای سوگند وکالت جدی بود زیرا همواره روشن کننده مسیر تصمیم گیری خواهد بود.
وی تاکید میکند: وکلای عزیز باید از امروز به منشور اخلاق حرفهای وکالت پایبند باشند و هیچگاه منافع شخصی را در کارهای خود دخالت ندهند. یک وکیل باید در کنار شجاعت دفاع از موکل، احترام و عزت را نیز درنظر بگیرد.
خلیل اللهی با اشاره به لزوم حفظ حرمت وکالت و وکلا، میگوید: نباید به حرمت شکنی افتخار کرد و قطعا حرمت شکنی در کسوت وکالت قابل قبول نیست از سویی وکلا باید در بحث صلح و سازش طرفین نقش سازندهای ایفا کنند.
حسن فرهودی نیا، رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی نیز به احترام به پیشکسوتان تاکید کرده و میگوید: همیشه باید زانوی شاگردی را در محصر اساتید بر روی زمین زد و درس ادب و رفتار آموخت.
در ادامه سلیمان جعفری، رئیس صندوق حمایت وکلای دادگستری که گویا وکلای بسیاری با این صندوق خاطره دارند به روی سن آمده و وقتی شروع به صحبت میکند، مشخص میشود که فرزند دیار آذربایجان است.
وی به دوران تحصیل و سپس ورودش به دادگستری آذربایجان شرقی اشاره کرده و میگوید: در وصف دیار تبریز و آذربایجان چه بگویم که این خطه مملو از رشادت و شجاعت است.
جعفری به ویژگیهای یک وکیل خوب اشاره داشته و به روز بودن، امین و امانتدار بودن، محرم اسرار موکل بودن، پرهیز از بلوف و صحبتهای غیرواقع، پرهیز از بی جهت امیدوار کردن موکل، بهره گیری از تجارب دیگران در جهت حل موضوع، نهایت احترام به قاضی، موکل و طرف مقابل، دارای تخصص، روابط عمومی و فن بیان شیوا و سنجیده را ازجمله آن دانست.
مراسم ادامه مییابد و ابتدا همه وکلای جدید به همراه تمامی حاضران در سالن به پا خاسته و سوگندنامه توسط کارآموختگان ادا میشود و سپس از کارآموختگان برتر و به نوعی درس خوانهای کانون وکلا ورودی ۱۴۰۰ تجلیل به عمل میآید و به همه وکلای جدید لوح اهدا میشود.