مزارع خورشیدی لازمه توسعه پایدار در بخش کشاورزی است
مزارع خورشیدی لازمه توسعه پایدار در بخش کشاورزی است

مزارع خورشیدی لازمه توسعه پایدار در بخش کشاورزی است تایسیزنیوز- رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: ایجاد و راه اندازی مزارع خورشیدی لازمه توسعه پایدار با بهره مندی از فناوری های نوین در بخش کشاورزی است. علیرضا دهناد روز شنبه در بازدید از ایستگاه تحقیقاتی خواجه، اظهار کرد: بهره […]

مزارع خورشیدی لازمه توسعه پایدار در بخش کشاورزی است

مزارع خورشیدی لازمه توسعه پایدار در بخش کشاورزی است

تایسیزنیوز- رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: ایجاد و راه اندازی مزارع خورشیدی لازمه توسعه پایدار با بهره مندی از فناوری های نوین در بخش کشاورزی است.

علیرضا دهناد روز شنبه در بازدید از ایستگاه تحقیقاتی خواجه، اظهار کرد: بهره مندی از فناوری مزارع خورشیدی در تلفیق با بخش کشاورزی و منابع انرژی یک راهبرد همزیستی برای هم‌مکانی انرژی‌های تجدیدپذیر پایدار و تولید کشاورزی است.

وی افزود: بررسی اولیه امکان راه اندازی مزارع خورشیدی در ایستگاه حفاظت خاک بخش خواجه ظرفیت بالایی در زمینه های تحقیقاتی آبخیزداری، حفاظت خاک، فرسایش، جمع آوری و ذخیره نزولات آسمانی و پوشش گیاهی دارد و در صورت استقرار سامانه های مزارع خورشیدی مزایایی همچون حفظ منابع کشاورزی و ســود اقتصادی محقق می شود.

دهناد تولید انرژی پاک، کمک به کاهش آلودگی هوا، کاهش هزینه‌های انرژی و تحقق صرفه‌جویی‌ های قابل توجه در این بخش، استقلال انرژی و کمک برای خروج از وابستگی به سوخت‌های فسیلی، ایجاد اشتغال در زمینه‌های مختلف از جمله نصب، نگهداری و مدیریت سیستم‌های خورشیدی، کاهش اثرات تغییرات اقلیمی و کاهش آثار زیانبار گازهای گلخانه‌ای و استفاده از زمین‌های غیرقابل کشت را از جمله مزیت های استفاده از مزارع خورشیدی بیان کرد.

وی پایداری و دوام با عمر طولانی و نیاز کمتر به تعمیر و نگهداری، توسعه فناوری و بهبود کارایی سیستم‌ها و توزیع انرژی به مناطق دور افتاده و کم‌برخوردار را از دگیر مزیت های برجسته بهره مندی بخش کشاورزی از مزرعه های خورشیدی دانست.

دهناد با بیان اینکه برای موفقیت در ایجاد مزارع خورشیدی باید به معماری ساختار صفحه خورشیدی و مدیریت زراعی توجه زیادی شود، گفت: توسعه مزارع خورشیدی با دقت انجام می شود تا از اهداف کاهش اتکا به منابع تجدیدناپذیر، کاهش اثرات گرمایش جهانی و برآورده کردن ابتکارات غذا، انرژی و آب اطمینان حاصل شود.

وی با تاکید بر اینکه دسترسی به انرژی خورشیدی باعث می‌شود مزارع خورشیدی به عنوان یک گزینه جذاب و پایدار برای تولید انرژی در سطح جهانی مورد توجه قرار گیرند، یادآور شد: تلفیق این صنعت و نواوری با بخش کشاورزی لازمه هر گونه توسعه و پیشرفت است.