الهه مهدوی ، به گزارش تایسیز آذربایجان ، همزمان با ماه مبارک رمنضان و ضیافت الهی، در یک حرکت ابتکاری و یکپارچه توسط طرح “مفتاح الجنه” با محوریت سرکشی مدیران دستگاه های اجرایی آذرباجان شرقی به خانواده های نیازمندان کلید خورد. این طرح توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) و با دعوت نماینده ولی فقیه در […]
الهه مهدوی ، به گزارش تایسیز آذربایجان ، همزمان با ماه مبارک رمنضان و ضیافت الهی، در یک حرکت ابتکاری و یکپارچه توسط طرح “مفتاح الجنه” با محوریت سرکشی مدیران دستگاه های اجرایی آذرباجان شرقی به خانواده های نیازمندان کلید خورد.
این طرح توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) و با دعوت نماینده ولی فقیه در استان از مسئولین عصر دیروز(دوشنبه) برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم در جمع مدیران شرکت کننده در این طرح اظهار داشت: ادارات و ارگانها در قالب این طرح می توانند در ماه مبارک رمضان به فقرا کمک کنند و مبالغ افطاری را از طریق طرح مفتاح الجنه به کمیته امداد برسانند تا به نیازمندان اهدا شود.
وی افزود: طرح مفتاحالجنه که توسط کمیته امداد مطرح شده، طرح بسیار ارزشمند و ابتکاری است و امیدوارم همه مسئولان در این طرح سهیم باشند.
امام جمعه تبریز تصریح کرد: کمیته امداد و بهزیستی حامیان ایتام و فقرا هستند اما یک سری از فقرا بدون حامی و پشتیبان هستند، و با اجرای طرح مفتاح الجنه باری از دوش کمیته امداد برداشته می شود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی تاکید کرد: درک نمودن فقرا در ماه رمضان نوعی تمرین بندگی بوده و یکی از آداب این ماه توجه به فقرا و نیازمندان است.
وی در ادامه ضمن انتقاد از برخی سنت های غلط در مراسمات، گفت: اگر دستبهدست هم دهیم میتوانیم از اسراف جلوگیری کنیم، جدیدا مشاهده شده که در مساجد و مراسمهای ختم، دسته گلهایی تهیه میشوند که چندین میلیون قیمت دارند اما نه به درد اموات میخورد و نه بازماندگان آنها. خرید و اهدای دسته گلهای میلیونی چه دردی رادوا میکند بهگونهای که پس از چند ساعت پژمرده شده و دور ریخته میشوند؛ این مبالغ را میتوان صرف خیریهها و نهادهای حمایتی از نیازمندان کرد.
وی در پایان گفت : اکثر مراجعه کنندگان به ما مشکل اشتغال دارند، بحث اشتغال جوانان نیز موضوعی بسیار نگران کننده است و هرکس در حد مسئولیت و حسب وظیفهاش در امراشتغال باید کمک و همراهی کند تا بتوانیم فقر را از جامعه ریشه کن کنیم.
محمد کلامی، مدیر کل کمیته امداد استان نیز در تشریح طرح “مفتاح الجنه” در جمع مدیران استانی، گفت: در این طرح که برای اولین بار برگزار می شود؛ مدیران از منازل فقرا به منظور آشنایی با ابعاد مختلف فقر از نزدیک بازدید میکنند تا گرهی از مشکلات آنان را حل کنند.
وی ادامه داد: با توجه به تنوع فقر، مبارزه با فقر از عهده یک نهادی همچون کمیته امداد خارج است و باید دیگر سازمانها هم پای کار بیایند تا مشکلات ایتام و فقرا را حل کنیم .
کلامی در ادامه بیان کرد : مسایل فرهنگی، طلاق و دیگر آسیبهای اجتماعی در تولید فقر موثرند، مسئولین باید از نزدیک به منازل این نیازمندان بروند چرا که فقر برخی از این افراد متوجه دیگر سازمان ها است؛ برای مثال تعداد قابل توجهی از نیازمندان را دانشجویان و دانش آموزان تشکیل می دهند.
پس از صحبت های حجت الاسلام آل هاشم و کلامی،به همراه سردار عابدین خرم، فرمانده سپاه عاشورا برای سرکشی به منزل یکی از مددجویان کمیته امداد رهسپار شدیم.
خانه ای متروکه در حاشیه شهر آن هم استیجاری، که به سختی ۴ عضو خانواده را در خود جای داده بود و از کمترین امکانات بهداشتی برخوردار بود.
علی رغم وضعیت نامناسب در منزل و وجود مضیقه های فراوان و نبود پدر بالای سر فرزندان، دختر نوجوان این خانواده از نبوغ تحصیلی بالایی برخوردار بوده و در دبیرستان تیزهوشان تحصیل می کرد.
مادر خانواده علی رغم اینکه سعی دارد، عزت نفس خود را حفظ کند؛ از مشکلات موجود برای فرزندان خود سخن گفته و با زبان بی زبانی دردی جانکاه از محرومیت را فریاد می زد.
سردار خرم در این دیدار ضمن گرفتن ارتباط گرم و صمیمی با پسر نونهال خانواده، می گوید:خانواده های بی بضاعت ولی نعمت ما هستند و در روزهای سخت نظام اسلامی، با گذشتن از جان و مال به میدان آمدند و نقش آفرینی کردند.
وی می افزاید: مشکل شما نیازمندان، مشکل ماست؛ هر چند کمیته امداد در راستای فقرزدایی اقدامات زیادی انجام داده است اما مشکلات زیاد است.
در این دیدار، سردار خرم آمادگی خود و مجموعه سپاه عاشورا را برای کمک در جهت فروش دار قالی این خانواده که با وام خوداشتغالی در حال بافت بود و همچنین کمک برای خرید خانه با مشارکت کمیته امداد را اعلام کرد.