معیار آسفالت ریزی در تبریز چیست؟
معیار آسفالت ریزی در تبریز چیست؟

معیار آسفالت ریزی در تبریز چیست؟ تایسیز نیوز – یکی از بیشترین انتقادها در مورد عملکرد شهرداری ها، مربوط به وضعیت بد آسفالت خیابان ها و معابر است که در قانون به این نهاد واگذار شده و به رغم اینکه شهرداری ها بخش زیادی از بودجه عمرانی خود را صرف آسفالت ریزی می کنند اما […]

معیار آسفالت ریزی در تبریز چیست؟

معیار آسفالت ریزی در تبریز چیست؟

تایسیز نیوز – یکی از بیشترین انتقادها در مورد عملکرد شهرداری ها، مربوط به وضعیت بد آسفالت خیابان ها و معابر است که در قانون به این نهاد واگذار شده و به رغم اینکه شهرداری ها بخش زیادی از بودجه عمرانی خود را صرف آسفالت ریزی می کنند اما به دلایل مختلف از جمله کیفیت بد آسفالت و رعایت نشدن اولویت بندی ها، نارضایتی های عمومی از وضعیت بد و خرابی آسفالت در بین شهروندان همچنان باقی است.

در بیشتر روزهای سال حتی در روزهای برفی و بارانی، به دفعات دیده ایم که اکیپ های شهرداری و پیمانکاران مشغول آسفالت ریزی یا لکه گیری خیابان ها هستند تا امکان تردد آسان برای شهروندان را فراهم کنند و در واقع آسفالت ریزی نیز همانند نظافت و پاکیزگی شهر در شهرداری ها به امری روزمره تبدیل شده است.

همانطور که عنوان شد بیشترین انتقادها در مورد عملکرد شهرداری ها، مربوط به وضعیت بد آسفالت خیابان هاست که هر شهروندی نسبت به آن گلایه مند است، شهرداری ها نیز با توجه به شکایات شهروندان و همین طور مشاهدات میدانی خود، تصمیم به تجدید آسفالت خیابان ها یا معابر می گیرند تا به عنوان نهاد متولی این امر، بخشی از این گلایه ها و شکایات را برطرف کنند.

افزایش خودروها و عبور و مرور خودروهای سنگین از داخل شهر و همچنین کیفیت بد آسفالت و متناسب نبودن آن با شرایط آب و هوایی و حفاری های متعدد از سوی افراد حقیقی و حقوقی موجب کاهش طول عمر آسفالت شده و شهرداری ها برای بهبود وضعیت، به ناچار به فاصله کوتاهی که گاهی به ۲ سال هم نمی رسد اقدام به آسفالت ریزی مجدد و یا رویه کشی می کنند که بسیار هزینه بر است.

بنا بر اعلام مرکز تحقیقات راه و شهرسازی، عمر مفید آسفالت خوب در کشور در بهترین حالت ۱۰ سال است و این رقم در دنیا بین ۱۵ تا ۲۰ سال است هر چند عدد دقیقی از عمر مفید آسفالت در تبریز در دست نیست اما مشاهدات و تجربه های گذشته نشان می دهد که این رقم بسیار پایین تر از ۱۰ سال است.

رویه معمول آسفالت ریزی خیابان ها اینگونه است که شهرداری تبریز با اعلام شهروندان و نظرات کارشناسان خود اقدام به تعویض آسفالت خیابان ها می کند که سهم خیابان های پرتردد و اصلی شهر از این آسفالت ریزی های سالانه به مراتب بالاتر بوده و این طبیعی به نظر می رسد.

برای سالجاری ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای آسفالت ریزی و لکه گیری خیابان های تبریز در نظر گرفته شده و از ابتدای سال نیز هزاران تن آسفالت ریزی در خیابان ها و معابر شهر صورت گرفته تا رضایت شهروندان در این زمینه جلب شود.