نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی با تاسی از مدرس چه وظایفی بر عهده دارند؟ تایسیز نیوز -۱۰ آذر، سالروز شهادت آیت الله مدرس فقیه، سیاستمدار شیعی، دانشمند و نماینده مجلس شورای اسلامی است که بدیل گرامیداشت مقام شامخ وی، این روز را به عنوان روز مجلس شورای اسلامی نامگذاری کردهاند. آیت اللَّه […]
نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی با تاسی از مدرس چه وظایفی بر عهده دارند؟
تایسیز نیوز -۱۰ آذر، سالروز شهادت آیت الله مدرس فقیه، سیاستمدار شیعی، دانشمند و نماینده مجلس شورای اسلامی است که بدیل گرامیداشت مقام شامخ وی، این روز را به عنوان روز مجلس شورای اسلامی نامگذاری کردهاند.
آیت اللَّه سیدحسن مدرس در حدود سال ۱۲۴۹ در قریه «سرابه کچو» از توابع زواره اردستان در استان اصفهان دیده به جهان گشود، وی در سال ۱۲۷۲ به نجف اشرف هجرت کرد و به مدت هفت سال از محضر حضرات آیات علامه سیدمحمدکاظم یزدی، آخوند خراسانی و نیز میرزای بزرگ شیرازی استفاده نمود و به درجات بالای علمی دست یافت و بعدا نیز از دوره دوم تا ششم نماینده مردم تهران در مجلس بود.
وی در مجلس همواره با نطقها و بحثهای مختلف، دولت را در حل مشکلات یاری داده و در مقابل خواستههای غیرقانونی امنای دولت سرسختانه مبارزه کرده، سعی در جلوگیری از آن داشت.
شامگاه ۱۶ مهر ۱۳۰۷ سرتیپ درگاهی، رئیس شهربانی تهران و همراهانش به منزل مدرس هجوم آوردند و وی را ابتدا به یکی از روستاهای اطراف مشهد و سپس به شهر دورافتاده خواف تبعید کردند, شهید مدرس در خواف در قلعهای نظامی زندانی شد و تحت نظر شدید مأموران امنیتی قرار گرفت و ممنوعالملاقات شد، دوران تبعید او بیشتر از نه سال طول کشید.
سرانجام غروب ۲۶ رمضان سال ۱۳۵۷ق برابر با ۱۰ آذر سال ۱۳۱۶ هجری شمسی سه مأمور نزد مدرس آمدند و چای سمی را به اجبار به او خوراندند. ماموران که دیدند خبری از اثر سم نیست، عمامه سید را در هنگام نماز از سرش برداشتند، برگردنش انداختند و او را خفه کردند. وی در شهر کاشمر به خاک سپرده شد و از شهید مدرس به عنوان یکی از شهدای موثر بر جریان انقلاب اسلامی یاد میشود.
مجلس به عنوان قوه قانونگذاری نقش بیبدیلی در ایجاد و یا رفع موانع و مشکلات کشور را دارد و در این راستا نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای بیان، مطالبهگری، اجرای عدالت، حل مشکلات و مسائل مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، از مردم رای میگیرند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز همچون شهید آیت الله مدرس باید برای احقاق حق، حقیقیت، حقوق مردم تلاش کنند تا از رایی که مردم برای خدمت خالصانه به آنها دادهاند، بیارزش نشود و همیشه مثل ایام انتخاباتی، رای و نظر مردم را جلب کرده و در راستای حل مسائل، مشکلات مردم تلاش کنند.
مقام معظم رهبری نیز در بیانات خود همواره به شخصیت والای شهید مدرس تاکید کرده و فرمودهاند: «مجلس باید مجلسی باشد که بتواند مقابل زورگوییها، زیادهخواهیها، ارعاب و تطمیع قدرتمندان جهانی بایستد و مصالح کشور و ملت را محاسبه کند و دنبال آن برود. امام خمینی (ره) بارها اسم «مدرس» را آورده است. مگر خصوصیت مدرس چه بود؟ از شهید مدرس عالمتر هم داشتیم.
برجستهترین خصوصیت شهید مدرس هم این بود که هیچ عامل ارعاب، تهدید، تطمیع و فریبکاری در او اثر نمیکرد. حتی همان هنگامی که علیالظاهر فضا را ضد او متشنج کرده بودند به طوری که علیه او شعار میدادند، او ایستاد و حرف خودش را زد، این یک خصوصیت یک نماینده خوب در مجلس است.
بمناسبت سالروز شهادت شهید مدرس و روز مجلس به بررسی ابعاد و مشکلات موجود در استان میپردازیم.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از استان آذربایجان شرقی نیز باید در راستای انجام وظیفه خود، پیگیر حل مشکلات و عقبماندگی های چندین ساله عمرانی، صنعتی اقتصادی، فرهنگی و زیرساختی از جمله تکمیل چهار طرح راهسازی شامل آزادراههای تبریز- مرند- بازرگان، تبریز- ارومیه و مراغه- هشترود و راهآهن میانه-تبریز، ساماندهی امور مرزی، تامین مالی برای تکمیل طرح انتقال آب ارس به تبریز و دشت شبستر، تامین اعتبار برای ساماندهی رودخانهها و مسیلهای استان، تکمیل سد پیغامچای و … باشند.
علیرضا نوین؛ رییس مجمع نمایندگان استان در گفتوگو با ایسنا، حق گویی شهید مدرس را الگویی برای تمام نمایندگان مردم مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: شهید مدرس بر اساس ایمان و عقاید خود در برابر ظلم، استبداد رضا شاه ایستادگی کرد و در راه دفاع از حقوق مردم، بیان حق و حقیقت جان خود را فدای ملت کرد.
وی با بیان اینکه عملکرد نمایندگان مجلس با روحیه، شخصیت شأن و منزلت شهید مدرس فاصله زیادی دارد، افزود: با توجه به فرموده امام خمینی(ره) مجلس عصاره ملت است و در این راستا مردم با رای اعتماد به نمایندگان و با ادای سوگندنامه، دفاع از حق، حقیقت و حقوق مردم را وظیفه عرفی، شرعی و قانونی خود میدانیم.
وی به پیگیری مسئله مازوت سوزی نیروگاه های آذربایجان شرقی تاکید کرد و افزود: با توجه به دستور ممنوعیت مازوت سوزی در شهر های کرج و اراک، نمایندگان استان طی نامهای از شخص آقای پزشکیان ریاست محترم جمهوری و خانم انصاری رییس محیط زیست خواستار لغو مجوز مازوت سوزی نیروگاه حرارتی تبریز شدند.
نوین تصریح کرد: آقای پزشکیان همواره در طول دوران نمایندگی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی خواستار عدم مازوت سوزی در نیروگاه حرارتی تبریز بوده است و اگر دستوری در راستای حفظ سلامتی مردم باشد، باید تمام مردم کشور از نعمت هوای پاکیزه برخوردار باشند.
وی از عدم قطعی برق خانگی خبر داد و گفت: طبق مصوبات کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، وزارت نیرو و قول آقای علیآبادی وزیر نیرو دیگر شاهد خاموشی برق خانگی در کشور نخواهیم بود.
وی با اشاره به تمهیدات اتخاذ شده برای ناترازی انرژی در استان، از ساخت نیروگاه انرژی خورشیدی با مشارکت بخش خصوصی خبر داد و افزود: طی مذاکراتی با بخش خصوصی، استانداری، وزارت نیرو امیدواریم در آینده شاهد توسعه نیروگاه حرارتی تبریز و ساخت نیروگاه خورشیدی باشیم.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی همچنین در بخش دیگری از گفتوگو، با اشاره به شروع مذاکرات هستهای ایران با اروپا، راه مذاکره باعزت را قابل قبول دانست و گفت: مردم ایران اسلامی هیچگونه و هیچوقت از قدرت هستهای کوتاه نخواهند آمد.
علی شیاری، کارشناس مسائل سیاسی نیز در گفتوگو با ایسنا، شخصیت شهید آیت الله مدرس را جامع و کامل دانست و گفت: شهید مدرس در شرایط خفقان و دیکتاتوری رضا شاه، از نظر فقهی، دانش دینی، بینش و بصیرت سیاسی در سطح عالی قرار داشت و از نظر اخلاقی خودساخته کامل بود، شاید در آن زمان، از طرف فقهی و علمی فقهایی برجسته تری وجود داشت ولی آیت الله مدرس، فقیهی جامع الشرایط بود.
وی گفت: ساختار انتخاباتی جامعه معیوب است و هر فردی از قشر و گروه های دیگر در انتخابات رای بیاورد، همین مسیر نمایندگان گذشته را ادامه خواهد داد و در این راستا نمایندگان استان گاهی به دنبال اشرافیت و دخالت در انتصابات هستند و از روی تکلیف چند نامه را به ارگان های مختلف ارسال میکنند که مثلاً درصدد حل مشکل هستند.
وی از کاهش نفوذ و قدرت مجمع نمایندگان استان در بدنه دولت و حکومت انتقاد کرد و افزود: در اوایل انقلاب اسلامی و در دولت مرحوم آیت الله رفسنجانی، نمایندگان استان خواستار حضور ۶الی۷ نفری وزرا از آذربایجان بودند ولی امروزه باوجود اینکه آقای پزشکیان رییس جمهور محترم از تبریز است، شاهد حضور کمرنگ آذربایجانی در هیات دولت هستیم.
شیاری مزیت آذربایجان شرقی را صنعت دانست و گفت: صنعت استان از اوایل انقلاب اسلامی جزو پیشران های کشور بوده است و در این راستا نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید برای حل مشکلات و مسائل این حوزه تلاش کنند.
وی به تکمیل زنجیره ارزش افزوده مس سونگون ورزقان تأکید کرد و ادامه داد: بخش اعظمی از زنجیره ارزش افزوده مس سونگون در کرمان قرار دارد که منابع مالی حاصل از آن نیز صرف مسائل استان دیگر میشود و در این راستا نمایندگان پیگیر تکمیل زنجیره ارزش افزوده مس سونگون ورزقان باشند.