نگاهی به ترین‌های تور دوچرخه‌سواری ایران-آذربایجان در طول تاریخ
نگاهی به ترین‌های تور دوچرخه‌سواری ایران-آذربایجان در طول تاریخ

نگاهی به ترین‌های تور دوچرخه‌سواری ایران-آذربایجان در طول تاریخ تایسیز نیوز – به بهانه قرارگرفتن در آستانه سی‌وهفتمین دوره تور دوچرخه‌سواری ایران-آذربایجان نگاهی آماری به ترین‌ها و نکات جالب توجه ادوار گذشته این تور داشته‌ایم. شمارش معکوس برای استارت تور دوچرخه‌سواری بین‌المللی ایران-آذربایجان آغاز شده است‌. این تور به عنوان قدیمی‌ترین تور دوچرخه‌سواری آسیا معروف […]

نگاهی به ترین‌های تور دوچرخه‌سواری ایران-آذربایجان در طول تاریخ

تایسیز نیوز – به بهانه قرارگرفتن در آستانه سی‌وهفتمین دوره تور دوچرخه‌سواری ایران-آذربایجان نگاهی آماری به ترین‌ها و نکات جالب توجه ادوار گذشته این تور داشته‌ایم.

شمارش معکوس برای استارت تور دوچرخه‌سواری بین‌المللی ایران-آذربایجان آغاز شده است‌. این تور به عنوان قدیمی‌ترین تور دوچرخه‌سواری آسیا معروف بوده و امسال به ایستگاه سی‌وهفتم رسیده است.

طبق برنامه، تور سی‌وهفتم با حضور ۱۳ تیم متشکل از هفت تیم داخلی و شش تیم خارجی در پنج مرحله از تاریخ ۱۵ لغایت ۱۹ مهر ماه در مسیر استان‌های آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی و اردبیل به مسافت ۸۹۴ کیلومتر برگزار خواهد شد.

به همین بهانه نگاهی آماری به ۳۶ دوره قبلی با مرور اولین‌ها، ترین‌ها و همچنین نکات و عناوین منحصربفرد انداخته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

*نخستین دوره این تور در سال ۱۳۶۵ و در جریان جنگ تحمیلی، با عنوان تور دوچرخه‌سواری دور دریاچه ارومیه و با شرکت تیم‌های ایرانی آغاز شد و در سال‌های بعد نام آن به تور دوچرخه‌سواری آذربایجان تغییر یافت.

*تیم ملی پاکستان اولین تیم خارجی تور دوچرخه‌سواری ایران – آذربایجان است که در دوره پنجم به تور اضافه شد و با حضور این تیم، مسابقات شکل بین‌المللی به خود گرفت.

*تور دوچرخه‌سواری ایران – آذربایجان در دو دوره در دهه هشتاد و اوایل دهه نود به خارج از مرزها کشیده شد و دوچرخه‌سواران در نخجوان جمهوری آذربایجان رکاب زدند.

*تیم دوچرخه سواری پتروشیمی تبریز که پس از چیزی حدود ۱۵ سال دوباره به تیمداری برگشته و در این دوره حضور خواهد داشت، با هشت مرتبه‌ قهرمانی پرافتخارترین تیم در ادوار مختلف این تورنمنت به حساب می‌آید. تیم های آذربایجان شرقی (الف) با هفت مرتبه و قزاقستان با سه مرتبه قهرمانی، به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.

*قادر میزبانی، رکابزن نامی تبریز و سابق تیم ملی کشورمان با کسب هفت مقام قهرمانی طی ادوار ۲۰۰۰، ۲۰۰۲، ۲۰۰۵، ۲۰۰۶، ۲۰۱۰، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ پرافتخارترین دوچرخه‌سوار تور ایران – آذربایجان است. احد کاظمی با چهار قهرمانی و محمدرضا باجول با سه قهرمانی از این حیث در رده‌های بعدی قرار دارند.

*تمر آورال دوچرخه‌سوار اهل کشور ترکیه نخستین رکابزن خارجی فاتح تور دوچرخه‌سواری ایران-آذربایجان است که در دوره ششم این مقام را از آنِ خود کرد.

*مرحوم اکبر گوهرخوانی (مدیرکل وقت سازمان تربیت بدنی آذربایجان‌شرقی)، اصغر خدایاری (رئیس وقت هیات دوچرخه‌سواری استان)، منوچهر فکرآزاد (مسئول اجرایی وقت تور) و خسرو عبدالله‌زاده (مدیرکل وقت سازمان تربیت بدنی استان آذربایجان‌غربی) بنیان‌گذاران این تور بین‌المللی هستند.

*یدالله هوشیار به عنوان مربی، نیروی اجرایی و داور بیشترین حضور را در این تور دوچرخه‌سواری داشته است.

*تور دوچرخه سواری ایران – آذربایجان در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل همه گیری کرونا برگزار نشد.