وقتی سرما هم جلودار تحصیل نمیشود/بخاری ندارند اما درس میخوانند تایسیز نیوز- مدارس مناطق محروم آذربایجان شرقی در این روزها نیازمند استانداردسازی، تعمیر و بازسازی سامانه های گرمایشی است، البته وضعیت گرمایش مدارس محروم نسبت به دهه قبل بهتر شده است. فصل سرد سال و پاییز که آغاز میشود، مدارس آذربایجان شرقی به خصوص در […]
وقتی سرما هم جلودار تحصیل نمیشود/بخاری ندارند اما درس میخوانند
تایسیز نیوز- مدارس مناطق محروم آذربایجان شرقی در این روزها نیازمند استانداردسازی، تعمیر و بازسازی سامانه های گرمایشی است، البته وضعیت گرمایش مدارس محروم نسبت به دهه قبل بهتر شده است.
فصل سرد سال و پاییز که آغاز میشود، مدارس آذربایجان شرقی به خصوص در مناطق روستایی نیازمند سیستم گرمایشی میشوند، مدارسی که در روستاهای دورافتاده و سخت گذر قرار دارند، نیاز اساسی مییابند تا سامانه گرمایشی برای تحصیل هرچه بهتر دانش آموزان تامین شود.
آذربایجان شرقی در یکی از نقاط کوهستانی کشور قرار گرفته و به طور قطع وضع آب و هوایی در روزهای آینده در نقاط دوردست و روستاهای اطراف استان مملو از برف و یخ میشود و دانش آموزان روستایی زیر برف و سردی سهمگین هوا باید به تحصیل مشغول شوند.
برخی از دانش آموزان در مدارس کانکسی (اتاقکی) درس میخوانند و برخی دیگر در مدارسی با ساختمان قدیمی و جدید که هر یک برای خود چالشها و مشکلاتی دارند.
تامین سیستم گرمایشی شاید در نگاه اول فقط برای مدارس کانکسی یا ساختمان قدیمی مدارس روستاهای دورافتاده مشکل باشد اما در یکی از روستاهایی که به تازگی مدرسه در آن افتتاح شده است، به دلیل نداشتن سامانه گازرسانی روستا، دانش آموزان در مدرسهای بدون سیستم گازرسانی در حال تحصیل هستند و با کاپشن و کلاه در کلاس مینشینند.
«میلاد میلادی»، معلم جوان دبستان شهدای دینه ور روستای دینه ور در شهرستان خداآفرین است که در گفتوگو با ایرنا، میگوید: امسال برای نخستین بار برای تحصیل بعد از فارغ التحصیلی وارد مدرسه شدهام و از مهرماه در این مدرسه مشغول به کار هستم.
وی میافزاید: ساختمان جدید این مدرسه در سال گذشته ساخته شده و امکانات بسیار خوبی برای دانش آموزان در مدرسه فراهم است که به عنوان یک معلم در این روستاهای دوردست بسیار از این بابت خوشحال هستم.
وی ادامه میدهد: این مدرسه از همان ابتدای ساخت مجهز به پکیج است اما مشکل اصلی که داریم، عدم وجود تاسیسات گازی در روستا بوده که موجب شده این پکیج هیچ کارایی برای مدرسه نداشته باشد.
میلادی میگوید: با اینکه بسیار خوشحال هستیم مدرسه به یک سامانه جدید گرمایشی مجهز است اما امیدواریم که یک روز گاز نیز به این مدرسه برسد تا بتوانیم از ثمرات آن بهره ببریم.
وی در خصوص وضعیت کنونی تحصیل دانش آموزان در مدرسه نیز ادامه میدهد: تعداد ۲۶ دانش آموز دختر و پسر در پایههای مختلف داریم که در این روزهای سرد در کلاسی بدون سیستم گرمایشی مینشینند زیرا یک بخاری کوچک برقی جوابگوی مدرسه ۲ کلاسه نیست.
وی میگوید: دانش آموزان اکنون با کاپشن و کلاه سر کلاس مینشینند و در حالی که از سرما اذیت می شوند، مجبور هستند تا سردی هوا را تحمل کنند تا کلاس تمام شود و از سویی نمیتوانیم تحصیل را به خاطر سرما قطع کنیم.
این آقامعلم جوان میافزاید: روزهای آینده به خصوص در زمستان، هوای بسیار شدید سرد و برفی را خواهیم داشت که پیگیر هستیم که چگونه میتوانیم یک بخاری مناسب برقی برای مدرسه پیدا کنیم.
- برای آگاهی از آخرین وضعیت تامین سیستمهای گرمایشی مدارس استان به سراغ فرهاد فرهودی، مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی رفتیم.
استانداردسازی سامانه گرمایشی ۱۱۰ مدرسه در سال گذشته
فرهودی روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا، میگوید: سامانه گرمایشی تعداد ۱۱۰ مدرسه شامل ۸۰۶ کلاس در نیمه دوم ۱۴۰۲ و نیمه اول ۱۴۰۳ بهینه سازی، استانداردسازی و تعمیر شده است.
وی افزود: در زمستان امسال نیز موتورخانه و سامانه گرمایشی ۲۵ مدرسه در یک ماه گذشته تعمیر اساسی شده و مشکل رادیاتور نزدیک به ۷۰ مدرسه رفع شده است.
۲۹۰ کلاس درس دارای تاسیسات گازی نیازمند استانداردسازی
وی ادامه میدهد: اکنون حدود ۲۹۰ کلاس درس استان که دارای زیرساخت گازی هستند، نیازمند استانداردسازی سیستم گرمایشی است که در صورت تامین اعتبار در سال مالی ۱۴۰۳ برای استانداردسازی آنها اقدام میکنیم.
فرهودی، اعتبار مورد نیاز برای استانداردسازی سیستم گرمایشی این مدارس را ۱۸۰ میلیارد ریال عنوان و اظهار کرد: اخیرا تاسیسات گازی به ۲۵ روستای استان رسیده که تامین سیستم گرمایشی آنها در اولویت کاری ما قرار دارد و باقی روستاها نیز به مرور تامین میشود.
سیستم گرمایشی غیراستاندارد در مدارس شهری نداریم و مشکل اصلی ما مناطق روستایی در شهرستانهای مختلف استان است.
وی ادامه میدهد: سیستم گرمایشی غیراستاندارد در مدارس شهری نداریم و مشکل اصلی ما مناطق روستایی در شهرستانهای مختلف استان است.
مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر آذربایجان شرقی ساماندهی شدند
وی با بیان اینکه گرمایش مدارس کانکسی با هیترهای (بخاری) استاندارد برقی تامین میشود و مشکل آنچنانی در این خصوص وجود ندارد، میگوید: اکنون مدارس کانکسی مستقل بالای ۱۰ نفر استان ساماندهی شدهاند و بر اساس آمار مرداد ۱۴۰۱ تعداد ۶۶ مدرسه کانکسی بالای ۱۰ نفر در استان داشتیم که ۶۳ مورد ساماندهی و ساختمان جدید برای آنها ساخته شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی میافزاید: مدارس کانکسی باقیمانده در سطح استان زیر ۱۰ نفر دانش آموز داشته و در اولویتهای بعدی قرار دارند.
سرویس کاری سیستم گرمایشی مدرسه فراموش نشود
وی در توصیهای به مدیران مدارس، اظهار کرد: مدیران به طور حتم سرویس کاری موتورخانه، پکیج و هیترهای برقی را در اولویت قرار دهند و همان طور که سالانه یک بار سیستمهای گرمایشی منازل سرویس کاری میشوند، سرویس کاری سیستم مدرسه نیز در کنار افزایش عمر سیستم از ایجاد خطرات ناگوار جلوگیری میکند.
وی تاکید کرد: مدیران زحمتکش به طور حتم اصول و قواعدی که نوسازی مدارس در اول مهر هر سال به مدارس ابلاغ میکند را مطالعه و رعایت کنند تا بتوانیم امسال زمستانی آرام را بگذرانیم.