یونس ژائله:شکوفایی اقتصادی با پایان صنایع ضرر ده دولتی اتفاق خواهد افتاد خبرنگار :فرزانه حاجی کاظمی به گزارش تایسیز نیوز :ژائله رئیس اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی تبریز در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد برگزاری بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در مرکز همایش بینالمللی خاوران گفت: رشدقابل توجهی در صادرات […]
یونس ژائله:شکوفایی اقتصادی با پایان صنایع ضرر ده دولتی اتفاق خواهد افتاد
خبرنگار :فرزانه حاجی کاظمی
به گزارش تایسیز نیوز :ژائله رئیس اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی تبریز در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد برگزاری بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در مرکز همایش بینالمللی خاوران گفت: رشدقابل توجهی در صادرات ایران در این هشت سال اتفاق افتاده است اما متاسفانه شاهد تورم ارزی هستیم و این موضوع سرمایه گذاران را دچار مشکل کرده است و حتی دولتمردان جدید هم با بدشانسی هایی مواجه شوند وشاهد افزایش ۲۰ درصدی قیمت ارز باشیم.
وی در مورد هدف اصلی این همایش گفت:تصمیم گرفته ایم در این همایش ادبیات خود را عوض کنیم و بخش خصوصی را در این همایش بیشتر درگیر کنیم و مسئولیت های بیشتری را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم تا آنها بتوانند جایگاه خود را پیدا کنند.
رئیس اتاق تبریز در ادامه صحبت هایش افزود:در آذربایجان ۹۰ درصد سرمایه گذاری ها در اختیار بخش خصوصی است و می توانم به جرات ادعا کنم صنعت کاران بزرگ و برندی در استان داریم اما این کافی نیست نیاز به جهش در صادرات غیر نفتی داریم.
وی در ادامه با گلایه از ادامه حیات شرکت های دولتی ضرر ده گفت: شرکت های ضرر ده دولتی باعث شده اند ضررهای بزرگی به ملت و جامعه وارد شود و آمارها را دچار نزول و افول کنند این آمار و ارقام ما را نگران می کند.اگر از این شرکت های ضرر ده رهایی پیداکنیم می توانیم در صادرات غیر نفتی حرفی برای گفتن داشته باشیم.وقتی نمی توانیم یک شرکت دولتی را اداره کنیم باید این شرکت را واگذار کنیم و بخش خصوصی آنرا به عهده بگیرد.باید ابتدا با این تفکر که بخش خصوصی بر علیه مردم است را از بین ببریم و به مردم این موضوع را روشن کنیم که وجود شرکت های ضرر ده دولتی برای آینده جامعه نگران کننده است.
یونس ژائله در ادامه صحبت هایش در ارتباط با پذیرش اف ای تی اف توسط دولت مردان کشور گفت:ما ادعا داریم که جنگاقتصادی را تبدیل به صلح اقتصادی می کنیم و با این ادعا می توانیم با استفاده از قوانین بین اللملی و قبول اف ای تی اف وارد بازارهای جهانی شویم.ما نیاز به بازارهای جهانی جدید داریم مانند بازارهای جهانی آفریقا که می توانیم محصولات خوبی را به آنها عرضه کنیم.با ورود به بازار آفریقا می توانیم راه جدیدی را برای رشد اقتصاد ایران باز کنیم.ما با برگزاری این همایش می خواهیم این نکته را ثابت کنیم که می توانیم بازار خوبی در آفریقا برای ایران باز کنیم.
در این راه باید این نکات را حل کنیم .
نکته اول نرخ ارز را به صورت یک نرخی و به روز حساب کنند و ارز دو نرخی معنی ندارد.
دوم ایجاد زیر ساختهای لجستیک مانند ایجاد خطهای هفتگی کشتیرانی برای ارسال محصولات به آفریقا.
رئیس اتاق ایران تبریز در ادامه افزود:مدل تجارت هم اکنون در دنیا تغییر کرده است و با ایجاد مراکز تجاری دیگر محصولات به دنیا از این طریق به دنیا عرضه می شود و تبریز به عنوان اولین اتاق ایران تصمیم دارد اولین مرکز تجاری را در آفریقا ایجاد کند و یک بازار بزرگ را در آفریقا ایجاد کنیم تا سرمایه گذاران بتوانند به راحتی محصولات خود را به بازار آفریقا ارسال کنند.
ژائله با انتقاد از کوچک شدن سفره های مردم افزود:با تلاش و کوشش می توانیم سفره های مردمی که روز به روز کوچکتر می شود را متوقف کنیم اما این نیازمند آن است که دولت مردان ما پا پیش بگذارند و به بخش خصوصی اطمینان کنند و پای کار بیایند.
وی در ادامه صحبت هایش در ارتباط با همایش پیش رو افزود:۱۲ انجمن رسمی که در وزارت صمت ثبت شده اند هر کدام از این انجمن ها در این همایش یک سالن ۲۰۰۰هزار متری دارد و می توانند محصولات خود را عرضه کنند و به بازار هدف ارائه کنند.
ژائله با تقدیر از فعالیت های استاندار جدید گفت:استاندار محترم جدید آمده اند و به شخصه در کارگروهها حضور دارند و حضور ایشان در کنار اتاق به ما روحیه می دهد و برنامه های کلان خوبی برای تولید و صنعت داریم که انشالله در برنامه های آتی به آنها هم پرداخت خواهیم کرد.
وی در ادامه با اشاره به انتخابات آمریکا و انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا گفت:بخش هایی که با صنعت کار کرده آمد بیشتر عقلانه تر فکر می کنند و منافع اقتصادی را در نظر می گیرند و من هم انتخابات جدید آمریکا را بیشتر از دید اقتصادی می بینم تا سیاسی و امیدوارم اتفاقات خوبی بیفتد.
رئیس اتاق تبریز با اشاره به فرصت تاریخی حضور دکتر حسن زاده و دکتر پزشکیان در راس اتاق ایران و ریاست جمهوری گفت:اتاق بازرگانی در رفع مشکلات و ایجاد راهکار در بخش صنعت توانایی های لازم را دارد و هر کاری که برعهده گرفته است به سرانجام رسانده است.موافق هستم یک فرصت تاریخی برای آذربایجان اتفاق افتاده است هم رئیس اتاق ایران و هم ریاست جمهوری از آذربایجان هستند و باید این فرصت را غنیمت شمرد.
انتقال آب ارس اگر در این دوره اتفاق بیفتد فرصت بزرگی است موارد دیگری مانند اینها اگر در این دوره اتفاق بیفتد می شود گفت که بله از این فرصت استفاده کرده ایم اما این کار نیازمند این است که فعل خواستن صرف شود و اگر هر کس قدمی پیش بگذارد ما هم استقبال می کنیم.
وی در ادامه افزود :اگر به نگرانی های ترامپ نگاه کنید صحبت های او در مورد بیریکس است و این نشان می دهد که ترامپ می داند که این موضوع می تواند در اقتصاد آمریکا تاثیرگذار باشد.
وی با انتقاد از دیواری که دولتی ها در مقابل بخش خصوصی کشیده اند ادامه داد:اتاق در سالهای گذشته تاوان بسیاری از اشتباهات دولتی را داده است و این غیر قابل انکار نیست و دولت در مقابل بزرگ شدن بخش خصوصی همیشه ایستاده است بلکه در کشورهای توسعه یافته شاهد هستیم که به بخش خصوصی کارها را برعهده گرفته است.
رئیس اتاق تبریز با انتقاد از وضعیت نیروی کار در استان گفت :متاسفانه در سالهای اخیر نیروی کار تربیت نکرده ایم و اکثریت صنایع با مشکل نیروی انسانی مواجه هستند .باید باور کنیم که نیروهای جوان را برای فعالیت کاری در صنایع پرورش نداده ایم و این مشکل در سالهای بعد بیشتر نمود پیدا خواهدکرد.
وی در ادامه صحبت هایش از برخی نگرانیهای صنعت گران گفت و ادامه داد:بحث دریاچه ارومیه برای اتاق بازرگانی و صنایع بسیار مهم است و افزایش جمعیت و استفاده از آبهای زیر زمینی دریاچه را با مشکل مواجه کرده است در جلساتی که برگزار کردیم در سال ۱۴۰۱ به باروری ابرها روی آوردیم و در آن سالها ۱۷ درصد بارش ها افزایش پیدا کرد.با دکتر پزشکیان هم صحبت هایی انجام داده ایم که بارورسازی ابرها را دوباره شروع کنیم و اگر این اتفاق بیفتد می توان امیدوار بود که حیات دریاچه ارومیه دوباره به این دریاچه بازگردد.