ضرورت حفاظت از گیاهان خوراکی سهند در فصل بهار
ضرورت حفاظت از گیاهان خوراکی سهند در فصل بهار

ضرورت حفاظت از گیاهان خوراکی سهند در فصل بهار تایسیز نیوز -با رویش گیاهان مختلف در طبیعت سهند و برداشت انواع خوراکیهای گیاهی این روز‌ها سفره‌ها مردم رنگین شده است. پرهیز از برداشت غیر اصولی و بی رویه، بهترین راه برای جلوگیری از تخریب مراتع و گونه‌های گیاهی است. این روز‌ها ده‌ها گیاهی کوهی و مرتعی […]

ضرورت حفاظت از گیاهان خوراکی سهند در فصل بهار

تایسیز نیوز -با رویش گیاهان مختلف در طبیعت سهند و برداشت انواع خوراکیهای گیاهی این روز‌ها سفره‌ها مردم رنگین شده است.

پرهیز از برداشت غیر اصولی و بی رویه، بهترین راه برای جلوگیری از تخریب مراتع و گونه‌های گیاهی است. این روز‌ها ده‌ها گیاهی کوهی و مرتعی توسط روستاییان برداشت شده و برای رنگین کردن سفر‌ها در بازار مراغه عرضه می‌شود.

مردم مراغه با این گیاهان غذا‌های محلی و سنتی از جمله، آش، آبگوشت، بورانی، کوکو و انواع غذا‌ها تهیه می‌کنند. قار ترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا، پونه و بزگوش از جمله گیاهانی که سه ماه بهار در این بازار به فروش می‌رسد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه، از برخورد قضائی با برداشت کنندگان نامتعارف گیاهان دارویی در این شهرستان خبر داد.

غلامرضا زارع با اشاره به تخریب عرصه‌های منابع طبیعی به علت برداشت بی رویه گیاهان دارویی از مراتع افزود: در صورت برداشت بیش از اندازه مصرف متخلفان به مراجع قضائی معرفی می‌شوند.

وی اضافه کرد: برداشت غیر اصولی و نامتعارف گیاهان خوراکی از عرصه‌های منابع طبیعی در دامنه سهند، گیاهان مرتعی، خوراکی و دارویی را در معرض انقراض قرارد داده است.

مراتع سهند رویشگاه یک هزار گونه گیاهی است که از این تعداد بیش از ۵۰ مورد خوراکی است و بخشی از این گیاهان در بازار عرضه می‌شود.