به گزارش تایسیز نیوز ، حسین منیری فر ضمن اعلام خبر فوق گفت : این اقدام در راستای گرامیداشت یاد و خاطره ستار خان سردار ملی ایران در دوران مشروطه انجام پذیرفته و توسط واحد زیباسازی شهرداری منطقه ۸، با بهترین مصالح در ابعاد ۹۰ در ۷۰ سانتیمتر ساخته شده و در محوطه حیاط بیرونی خانه تاریخی نیکدل نصب شده است.
وی به دلیل نصب تندیس ستار خان در محوطه خانه نیکدل اشاره کرده و گفت:طبق اسناد تاریخی ستار خان داماد خانه تاریخی نیکدل بود و به گفته «کریم میمنت نژاد» محقق تاریخ تبریز، ستارخان زمانی در این خانه تاریخی که متعلق به “سالار قلی خان قره باغی” بود زندگی می کرده و مسئولیت اسبها را بر عهده داشت که پس از مدتی با دختر سالار قلی خان ازدواج نموده و داماد این خانه میشود.
شایان ذکر است؛ خانه تاریخی نیکدل یکی از خانه های تاریخی تبریز است که متعلق به دوران قاجاری بوده و در سال ۱۳۳۵ توسط خانواده نیکدل از مالک قبلی آن خانواده قره باغی خریداری شده و در تاریخ ۱۴مرداد ۱۳۸۲با شماره ۹۴۷۰به ثبت ملی رسیده است.
بنا بر این گزارش، شهرداری منطقه هشت در سال ۹۱ خانه تاریخی نیکدل را تملک کرده و با مرمت و بازسازی اساسی، هم اکنون شاهد احیاء و بازآفرینی این خانه و استفاده به عنوان فرهنگسرا هستیم.