نمایش خبر:
آذربایجان‌ شرقی در تقلای اجرای مبحث ۱۹

کاهش ۲۰ درصدی مصرف انرژی پیش بینی می‌شود

 رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌ شرقی گفت: اجرای صحیح مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و استفاده از مصالح منطبق با الزامات آن می‌تواند مصرف انرژی در ساختمان‌ها را تا ۲۰ درصد کاهش دهد و از هدررفت انرژی جلوگیری کند.

به گزارش پایگاه خبری تایسیزنیوز، علیرضا معتمدنیا  در همایش «بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان؛ از الزامات مبحث ۱۹ تا طراحی و اجرای پانل‌های AAC» در تبریز، با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی در بخش ساختمان، اظهار کرد: ناترازی انرژی تنها به حوزه صنعت و وسایل نقلیه مربوط نمی‌شود و بخش ساختمان نیز سهم قابل توجهی در مصرف و هدررفت انرژی دارد.

وی افزود: اجرای صحیح مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و استفاده از مصالح ساختمانی منطبق با الزامات این مبحث می‌تواند نقش موثری در کاهش مصرف انرژی داشته باشد و بر اساس برآوردها، این میزان کاهش می‌تواند به حدود ۲۰ درصد برسد.

وی ادامه داد: در آینده، صدور شناسنامه فنی ساختمان‌ها با موضوع رده‌بندی انرژی نیز همراه خواهد شد؛ هرچند در حال حاضر برای ساختمان‌ها شناسنامه صادر می‌شود، اما موضوع رده‌بندی انرژی به تازگی در این فرآیند مطرح شده است.

معتمدنیا با بیان این‌که مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به موضوع صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف انرژی اختصاص دارد، گفت: برگزاری این همایش با هدف ارتقای علمی و بازآموزی مهندسان ناظر، طراح و مجری ساختمان و آشنایی بیشتر آن‌ها با الزامات جدید این مبحث برگزار شده است.

وی اضافه کرد: مدرسان این دوره، از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و حوزه انرژی حضور دارند تا آخرین الزامات و تغییرات مربوط به مبحث ۱۹ برای مهندسان تشریح شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌شرقی با اشاره به ابلاغ ویرایش پنجم مبحث ۱۹، اظهار کرد: این ویرایش به تازگی ابلاغ شده و اجرای آن برای مدتی با تصمیم وزارت راه و شهرسازی به تعویق افتاده است، اما تلاش ما این است که اجرای آن بیش از این به تاخیر نیفتد. مهندسان طراح، آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند و دوره‌های بازآموزی نیز در حال برگزاری است و پس از عید، اجرای تمامی الزامات ویرایش چهارم و پنجم مبحث ۱۹ را با جدیت بیشتری دنبال خواهیم کرد.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از مصالح استاندارد در ساخت‌وساز، گفت: تولیدکنندگان مصالح ساختمانی در داخل استان باید بیش از گذشته معرفی شوند تا مهندسان و سازندگان از محصولات استاندارد و منطبق با مقررات استفاده کنند زیرا استفاده از مصالح ارزان‌ قیمت و غیراستاندارد ممکن است در آینده هزینه‌های بیشتری را به مردم و حتی ساختمان‌ها و اموال آن‌ها تحمیل کند.

معتمدنیا با اشاره به شرایط اقلیمی آذربایجان‌شرقی و نوسان شدید دما در این استان، اظهار کرد: دمای هوا در استان ممکن است از منفی ۴۰ تا مثبت ۴۰ درجه سانتی‌گراد متغیر باشد و همین موضوع اهمیت عایق‌ کاری و بهینه‌ سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها را دوچندان می‌کند.

وی به ورود فناوری‌های جدید به صنعت ساختمان اشاره کرد و گفت: فناوری‌های نوین و سبک‌سازی در ساخت‌وساز توسعه یافته است، اما برخی از این فناوری‌ها هنوز مورد تایید دفتر مقررات ملی ساختمان قرار نگرفته‌اند و فرآیند تایید آنها ممکن است تا ۲ سال زمان ببرد.

 

این خبر چقدر برای شما مفید بود؟ با ثبت امتیاز به بهتر شدن محتوای تایسیز کمک کنید.
امتیاز فعلی: 0,0/۵
👤
نویسنده خبر

فرزاد ملازاده

💬
صدای شما

دیدگاهتان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ثبت دیدگاه جدید