نمایش خبر:
شهردار:

باغ تاریخی زنگیلی‌باغ تبریز با اعتبار ۱۷۰ میلیارد تومانی تا پایان مهر احیا می‌شود

 شهردار تبریز از بهره‌برداری باغ تاریخی زنگیلی‌باغ در محله ابوذر لاله تا پایان مهرماه خبر داد و گفت: این پروژه با اعتبار بیش از یک‌هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع اجرا می‌شود و با حفظ هویت تاریخی باغ، به فضای سبز و تفریحی شهری تبدیل خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تایسیزنیوز،یعقوب هوشیار روز شنبه ۱۸ مهر در بازدید از پروژه احیای زنگیلی‌باغ اظهار کرد: این طرح با هدف بازگرداندن یکی از عناصر ارزشمند باغ‌شهری تبریز به چرخه فضاهای عمومی شهر در حال اجراست و با شتاب‌گرفتن عملیات، برای بهره‌برداری از آن تا پایان مهرماه برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: این پروژه در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع در خیابان ابوذر لاله اجرا می‌شود و تلاش شده است ضمن ایجاد فضای سبز و تفریحی مناسب برای شهروندان، هویت و پیشینه تاریخی این مجموعه نیز در فرآیند احیا مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اعتبار اختصاص‌یافته برای اجرای پروژه گفت: بیش از یک‌هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای احیای زنگیلی‌باغ پیش‌بینی شده و عملیات اجرایی آن با هدف ایجاد یک پارک منطقه‌ای باکیفیت و برخوردار از امکانات مناسب برای شهروندان ادامه دارد.

شهردار تبریز با اشاره به پیشینه تاریخی زنگیلی‌باغ خاطرنشان کرد: سابقه این باغ به دوران صفویه بازمی‌گردد؛ ازاین‌رو، احیای آن صرفاً یک پروژه عمرانی و فضای سبز نیست، بلکه اقدامی برای بازخوانی بخشی از هویت تاریخی تبریز و حفظ یادگارهای باغ‌شهری این شهر محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در طراحی و اجرای پروژه تلاش شده است میان نیازهای امروز شهروندان و هویت تاریخی زنگیلی‌باغ پیوند برقرار شود؛ به همین منظور، عناصر بصری و المان‌های متناسب با پیشینه تاریخی مجموعه مورد توجه قرار گرفته‌اند تا فضای ایجادشده صرفاً یک پارک جدید نباشد، بلکه روایتگر بخشی از گذشته تبریز نیز باشد.

وی افزود: در بخش‌هایی از دیوارهای این پروژه، ۷۵ قاب ویژه طراحی و تعبیه شده است که قرار است در هر یک از آن‌ها، تصویری از مشاهیر، آثار تاریخی، بناهای شاخص و جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، اردبیل و دیگر نقاط آذربایجان، به شیوه کاشی‌کاری اجرا و نصب شود.

هوشیار اظهار کرد: این قاب‌ها علاوه بر کارکرد زیبایی‌شناختی، به گالری روبازی از تاریخ، فرهنگ و هویت آذربایجان تبدیل خواهند شد؛ گالری‌ای که روایت آن نه در فضای بسته موزه، بلکه در دل یک باغ شهری و در معرض دید شهروندان شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه احیای باغ‌های تاریخی می‌تواند نقش مهمی در ارتقای کیفیت محیط شهری داشته باشد، گفت: زنگیلی‌باغ پس از بهره‌برداری می‌تواند به فضایی برای حضور خانواده‌ها، گردش، تفریح، پیاده‌روی و گذران اوقات فراغت شهروندان تبدیل شود و در کنار آن، بخشی از حافظه تاریخی محله لاله را نیز زنده نگه دارد.

این خبر چقدر برای شما مفید بود؟ با ثبت امتیاز به بهتر شدن محتوای تایسیز کمک کنید.
امتیاز فعلی: 0,0/۵
👤
نویسنده خبر

فرزاد ملازاده

💬
صدای شما

دیدگاهتان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ثبت دیدگاه جدید