آموزش پخت پیده
آموزش پخت پیده

پیده رمضان   استکان استفاده شده ۱۲۵ میلی (میتونید از نصف لیوان دسته دار فرانسه استفاده کنید) مواد لازم برای عمل آوری خمیر مایه: 💜۱ پاکت خمیر مایه خشک فوری(۱۰ گرم یا ۱ قاشق غذ خوری) 💜۱ قاشق مرباخوری شکر 💜۱ قاشق غذاخوری آرد 💜نصف استکان آب ولرم برای خمیر: 💜نصف استکان روغن زیتون (روغن […]

پیده رمضان

 


استکان استفاده شده ۱۲۵ میلی (میتونید از نصف لیوان دسته دار فرانسه استفاده کنید)

مواد لازم برای عمل آوری خمیر مایه:
💜۱ پاکت خمیر مایه خشک فوری(۱۰ گرم یا ۱ قاشق غذ خوری)
💜۱ قاشق مرباخوری شکر
💜۱ قاشق غذاخوری آرد
💜نصف استکان آب ولرم

برای خمیر:
💜نصف استکان روغن زیتون (روغن مایع هم میشه)
💜۱ استکان شیر
💜۲ استکان آب ولرم (ولرم نزدیک به گرم باشد طوری که دست را نسوزاند)
💜۱ قاشق مرباخوری نمک (سرپر)
💜۱ عدد سفیده تخم مرغ (زرده روی نان مالیده میشود)
💜۵۰۰ گرم آرد (شما باز با دقت اضافه کنید و لطفا خمیرتان سفت نشود)

برای روی نان:
💜۱ عدد تخم مرغ کامل (و اون زرده ای که از قبل داشتید اضافه میکنید ، میتونید فقط زرده تخم مرغ استفاده کنید
💜۱ قاشق غذاخوری روغن مایع
💜کنجد ، سیاه دانه
💜۱ پنس نمک (مابین دو انگشت)
تخم مرغ ، روغن مایع و نمک را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید
.
طرز تهیه:
خمیر مایه ، آب ، شکر و آرد را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید و روی ظرف سلفون بکشید و ۵ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند. سپس خمیر مایه را داخل ظرفی بریزید سفیده تخم مرغ، شیر ، آب ، روغن زیتون و نمک را به خمیر مایه اضافه کنید و هم بزنید. آرد را بریزید و با قاشق چوبی خوب هم بزنید و خمیر صاف و یکدستی آماده کنید. (این خمیر به دست میچسبد آرد را با کنترل بریزید و خمیری که چسبناک هست آماده کنید. لطفا برای اینکه خمیر به دستتان نچسبد آرد بیشتری نریزید چسبندگی خمیر را در فیلم ببینید) روی خمیر را بپوشانید و استراحت بدید (حدود ۴۵_۶۰ دقیقه تا وقتی که حجمش دو برابر شود) خمیر استراحت کرده را دوباره هم بزنید. دستتان را چرب کنید و خمیر را داخل سینی که کف آن کاغذ روغنی گذاشتید بذارید و خمیر را داخل سینی پهن کنید. روی خمیر را شکل بدید. با فرچه رومال تخم مرغ فراوان بزنید و کنجد و سیاه دانه بپاشید. ۲۰ دقیقه داخل سینی استراحت بدید سپس داخل فر ۲۳۰ درجه تا وقتی که خوب سرخ شود بپزید. کف فر یک ظرف آب بذارید با اینکار داخل فر مرطوب میشود و پیده خوب پف میکند. بعد از ۲۰ دقیقه میتوانید ظرف آب را بیرون آورید.(زمان پخت حدود ۳۰_۲۰ دقیقه است به حرارت فر شما بستگی دارد اگر روی نان سرخ نشد میتوانید چند دقیقه آخر شعله بالای فر را روشن کنید)
نازیلا ملازاده