به گزارش پایگاه خبری تایسیزنیوز، هادی خرسندی روز شنبه در مراسم نمادین شروع برداشت گوجه سبز در یکی از باغات مراغه، با بیان اینکه در این شهرستان ۳۴ رقم گوجه سبز تولید و به بازارهای مصرف عرضه می شود، افزود: پیش بینی می شود امسال به رغم سرمازدگی تعدادی از باغات منطقه، حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع این محصول برداشت شود.
به گفته وی به دلیل خسارت های ناشی از تگرگ و سرمازدگی، تولید محصول گوجه سبز در مراغه نسبت به پارسال با ۳۰ درصد کاهش مواجه شده است.
خرسندی اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و بارش های مناسب سال زراعی جاری، میزان تولید گوجه سبز در مراغه قابل قبول است و این شهرستان رتبه سوم از نظر میزان تولید این محصول در آذربایجان شرقی را دارد.
وی با بیان اینکه گوجه سبز از جمله محصولات باکیفیت و شاخص مراغه به شمار می رود، یادآور شد: متوسط تولید این محصول توسط باغداران مراغه ای در هر هکتار ۱۳ تا ۱۴ تن است که این رقم در باغ هایی که طبق الگوهای ترویجی جهاد کشاورزی و با بهره مندی از توصیه های کارشناسان تولید می شود به مراتب بالاتر است.
خرسندی مهمترین رقم گوجه سبز تولیدی در مراغه را «شلیل فنری» اعلام کرد که به دلیل مرغوبیت و کیفیت بسیار بالا، عملکردد بیشتر و کودپذیری مطلوب، علاوه بر بازار تازه خوری برای محصولات خشکباری نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
برای باغات درجه سه مجوز اصلاح صادر می شود
وی بخش کشاورزی مراغه را مهمترین و بزرگترین حوزه اقتصادی این منطقه عنوان و اضافه کرد: قسمت های مختلف این بخش سهم قابل ملاحظه ای از اشتغال شهرستان را تامین می کند، به طوریکه در هر هکتار از باغات گوجه سبز ۱۶ نفر به صورت مستقیم اشتغال دارند که این رقم در حوزه های فرآوری و صنایع بسته بندی بسیار بیشتر ارزیابی می شود.
مدیرجهاد کشاورزی مراغه یکی از برنامه های اولویت دار این مجموعه برای افزایش تولیدات این بخش به خصوص در محصول گوجه سبز را اصلاح باغات قدیمی و فرسوده اعلام کرد و ادامه داد: در این راستا اقداماتی شروع شده است که طی آن برای باغات درجه سه که عملکرد پایین داشته و پرآببر هستند، مجوز حذف و جایگزینی صادر می شود.
خرسندی با تاکید بر اینکه رعایت الگوهای کشت و توجه به آموزش های کارشناسان جهاد کشاورزی نقش بسیار مهمی در افزایش تولیدات باغی و کشاورزی دارد، یادآور شد: کشاورزان و باغدارانی که الگوهای فنی همچون هرس، آبیاری و کوددهی به موقع را رعایت می کنند، از نطر تولید و بهره برداری اقتصادی نیز نسبت به باغات سنتی پیشروتر هستند.

دیدگاهتان را با ما در میان بگذارید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.