استاندار آذربایجان شرقی: توجه به ظرفیتهای مشترک ایران و ژاپن برای توسعه مناسبات ضروری است تایسیز نیوز – استاندار آذربایجان شرقی گفت: ایران و ژاپن دارای ظرفیت های فراوانی در عرصههای مختلف هستند و وجوه مشترک این ۲ کشور باید برای ادامه کار و توسعه مناسبات مورد توجه قرار گیرد. به گزارش تایسیز نیوز، مالک […]
استاندار آذربایجان شرقی:
توجه به ظرفیتهای مشترک ایران و ژاپن برای توسعه مناسبات ضروری است
تایسیز نیوز – استاندار آذربایجان شرقی گفت: ایران و ژاپن دارای ظرفیت های فراوانی در عرصههای مختلف هستند و وجوه مشترک این ۲ کشور باید برای ادامه کار و توسعه مناسبات مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش تایسیز نیوز، مالک رحمتی روز پنجشنبه در دیدار با سفیر ژاپن در کشورمان با اعلام اینکه آمادگی داریم تا روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مختلف با محوریت تبریز گسترش یابد، اظهار کرد: ایران و ژاپن تشابهات زیادی دارند و مهم ترین آن ها این است که در عرصه های اقتصادی و سیاسی حرف برای گفتن دارند.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تحریم های ظالمانه اقتصادی علیه ایران، گفت: به دنبال تحریم هایی که علیه کشور ما اعمال شده است، مناسبات اقتصادی با ژاپن کاهش یافته و انتظار داریم در این دوره روابط تجاری ما با ژاپن افزایش یابد.
وی با اشاره به نقش تاریخی آذربایجان شرقی در تحولات سیاسی و فرهنگی ایران، گفت: این خطه مهد علوم و فرهیختگان و پیشرو در علم و دانش بوده و بزرگترین سرمایه اش نیروهای انسانی است و در حوزه فناوری و نوآوری حرفهای زیادی برای گفتن دارد و یکی از مهمترین کارهایی که می توان به صورت مشترک بین دو کشور انجام داد در این حوزه است.
رحمتی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی یک استان صنعتی است، گفت: بزرگترین شرکت های صنعتی کشور مثل تراکتورسازی و ماشین سازی در همین استان مستقر شده اند و حتما می توانیم همکاری های خوب صنعتی و تجاری بین این استان و فعالان صنعتی ژاپن انجام دهیم و معتقدیم امروز این زمینه برای همکاری صنعتی با ژاپن فراهم است.
رحمتی به صنعت فرش تبریز نیز اشاره کرد و گفت: فرش دستباف این استان از جمله صنایع مهمی است که از دیرباز رواج داشته است.
وی افزود: مدتی است به دلیل تحریم ها، مردم ژاپن از این هنر ایرانی محروم شده اند که سفیر ژاپن می تواند این ارتباط را احیا کرده و خبرهای خوب را به مردم ژاپن برساند.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگر سخنان خود به حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: حوزه کشاورزی با مدیریت آب موضوع دیگری است که می تواند همکاری دوجانبه را به دنبال داشته باشد.
رحمتی گفت: آذربایجان شرقی با توجه به زمین های حاصلخیز و موقعیتی که در آن وجود دارد، از نظر کشاورزی دارای ظرفیت های بالایی است.
وی افزود: آنچه که برای ما مهم است استفاده بهینه از آب و افزایش بهره وری در این حوزه است که شرکت های ایرانی و ژاپنی میتوانند باهم همکاری های خوبی داشته باشند.
از همکاری ژاپن در احیای دریاچه ارومیه استقبال می کنیم
استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: یکی از اولویت های ما احیای دریاچه ارومیه است و دولت نیز کارهای خوبی در این زمینه انجام داده و ما نیز مایل به همکاری های بیشتری با کشور ژاپن در این حوزه هستیم.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: اگر تصمیمی اتخاذ شود که منافع دو کشور را در آن رعایت کنیم و زمانبندی لازم انجام گیرد، بر همه مشکلات فایق خواهیم آمد.
رحمتی به جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی ازجمله روستای جهانی کندوان نیز اشاره کرد و گفت: نخستین قدم همکاری در این حوزه افزایش حضور گردشگران ژاپنی در آذربایجان شرقی است و ما نیز در مدیریت استان هر کاری در این زمینه لازم باشد انجام می دهیم.
سفیر ژاپن در جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به جایگاه تبریز و آذربایجان شرقی گفت: در اکثریت موضوعاتی که مطرح شد دیدگاه نزدیکی داریم.
توسکادا تاماکی افزود: قبول می کنیم که در زمینه اقتصادی و تجاری فضای سنگینی وجود دارد اما در سایر زمینه ها باید همکاری های بیشتری داشته باشیم.
وی گفت: در دیدار وزیر امور خارجه ایران توافق کردیم در زمینه فرهنگی، تحصیلی و محیط زیست بین ۲ کشور ژاپن و ایران همکاری های بیشتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: باوجود تحریم های اقتصادی که وجود دارد می توانیم همکاری های بین ۲ کشور را افزایش دهیم و در موضوعات مطرح شده همکاری های بیشتری داشته باشیم.
سفیر ژاپن در ایران گفت: در حوزه دریاچه ارومیه همکاری های کنونی را با ایران ادامه می دهیم و در کنار آن با سازمان های بین المللی نیز در این خصوص همکاری های لازم را انجام خواهیم داد.
تسوکادا تاماکی دیپلمات برجسته ژاپنی اوایل بهمن ماه امسال با تسلیم استوارنامه و پیام کتبی نخست وزیر ژاپن به رئیس جمهوری کشورمان، ماموریت خود در ایران را آغاز کرد.
ژاپن از لحاظ اقتصادی در رده ی سومین اقتصاد بزرگ جهان بر مبنای GDP ( تولید ناخالص داخلی) قرار دارد.
یکی از ویژگی های اقتصاد ژاپن وابستگی این کشور به واردات و صادرات است. ژاپن به سبب دارا بودن تکنولوژی پیشرفته و توان فرآوری مواد اولیه در سطح بسیار بالا از یک سو و با داشتن منابع طبیعی بسیار کم، نیاز فراوانی به ورود مواد اولیه دارد.