رهاسازی سالانه ۸۵ میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده تبریز به دریاچه ارومیه
رهاسازی سالانه ۸۵ میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده تبریز به دریاچه ارومیه

رهاسازی سالانه ۸۵ میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده تبریز به دریاچه ارومیه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: با بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز در دهه فجر امسال، سالانه ۸۵ میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده این شهر به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی می‌شود. به گزارش تایسیز نیوز محمد […]

رهاسازی سالانه ۸۵ میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده تبریز به دریاچه ارومیه

رهاسازی سالانه ۸۵ میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده تبریز به دریاچه ارومیه

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: با بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز در دهه فجر امسال، سالانه ۸۵ میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده این شهر به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی می‌شود.

به گزارش تایسیز نیوز محمد خانی روز شنبه در سیزدهمین تور رسانه‌ای راویان پیشرفت به میزبانی این شرکت، در جمع خبرنگاران افزود: اکنون مدول اول و فاز اول مدول دوم در حال بهره‌برداری است و تلاش می‌کنیم تا دهه فجر امسال بخش مایع مدول دوم نیز به طور کامل به بهره‌برداری برسد.

وی ادامه داد: تاکنون ۱۴ هزار میلیارد ریال برای این تصفیه خانه هزینه شده و برای تکمیل کامل آن به ۱۰ هزار میلیارد ریال دیگر نیاز است.

خانی گفت: البته مانعی در بهره‌برداری از این تصفیه خانه وجود ندارد و این ۱۰ هزار میلیارد ریال برای بخش‌های تکمیلی آن شامل تصفیه خانه بخش لجن و تولید هفت مگاوات برق از آن هزینه می شود.

وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم طرح های در دست اجرای این شرکت فعال‌تر شده و پیشرفت خوبی دارند، افزود: آذربایجان شرقی در جمع آوری، دفع و تصفیه فاضلاب در کشور از استان‌های پیشرو است و حدود ۷۶ درصد از نقاط شهری این استان زیر پوشش شبکه فاضلاب است.

خانی اظهار کرد: اکنون در ۱۹ شهر تصفیه خانه‌های فاضلاب در حال ساخت و بهره‌برداری است و هزینه های تصفیه خانه های شهرهای ورزقان و خاروانا از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت مس سونگون آذربایجان تامین می‌شود.

وی ادامه داد: تبریز نیز از نظر شبکه جمع آوری فاضلاب با ۸۸ درصد زیر پوشش قرار دادن کل شهر، بعد از اصفهان در رتبه دوم قرار دارد و برای به ۱۰۰ درصد رساندن این رقم برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دادیم.% buffered

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: مدول اول و دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز در مجموع برای ۲ میلیون نفر طراحی شده، مدول اول برای ۶۰۰ هزار نفر که از ۲۲ سال قبل در حال بهره‌برداری است و مدول دوم که بزرگ ترین مدول در دست ساخت است برای یک میلیون نفر که قابل ارتقا به یک میلیون و چهارصد هزار نفر است طراحی شده است.

خانی ادامه داد: به دلیل هزینه بالای اجرای مدول دوم تصفیه خانه تبریز، به ناچار آن را به ۲ فاز تقسیم کردیم که فاز اول در شهریور سال گذشته به طور آزمایشی راه‌اندازی شده است و کارهای تکمیلی آن ادامه دارد.

وی خاطرنشان کرد: با تخصیص سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در سفر اول رئیس جمهور به این طرح، روند عملیات اجرایی آن سرعت گرفت و طبق برنامه‌ریزی فاز دوم این مدول نیز در دهه فجر بهره‌برداری خواهد شد.

خانی افزود: ظرفیت نهایی تصفیه خانه‌های فاضلاب تبریز ۱۲۳ میلیون متر مکعب است.