روغن کلزا در مقایسه با سایر روغن‌های خوراکی دارای کمترین چربی اشباع است
روغن کلزا در مقایسه با سایر روغن‌های خوراکی دارای کمترین چربی اشباع است

عضوهیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی: روغن کلزا در مقایسه با سایر روغن‌های خوراکی دارای کمترین چربی اشباع است تایسیز نیوز -عضوهیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی اظهارکرد: روغن کلزا یک روغن خالص است و از ترکیبات دیگر مانند پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در آن وجود ندارد. این روغن […]

عضوهیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی:

روغن کلزا در مقایسه با سایر روغن‌های خوراکی دارای کمترین چربی اشباع است

روغن کلزا در مقایسه با سایر روغن‌های خوراکی دارای کمترین چربی اشباع است

تایسیز نیوز -عضوهیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی اظهارکرد: روغن کلزا یک روغن خالص است و از ترکیبات دیگر مانند پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در آن وجود ندارد. این روغن سرشار از مقادیر زیادی اسیدهای چرب غیراشباع و حدود ۲ درصد یا کمتر اسیداروسیک دارد و در مقایسه با سایر روغن‌های خوراکی کمترین چربی اشباع را دارد.

جابر سلیمانی با بیان اینکه روغن کلزا منبع خوب چربی غیراشباع است، اظهار کرد: جایگزین کردن چربی اشباع با چربی غیراشباع به کنترل بهتر قند خون، کاهش مقاومت به انسولین و افزایش ترشح انسولین کمک می‌کند که مقاومت به انسولین یکی از دلایل اصلی ابتلا به پیش‌دیابت و دیابت نوع ۲ است.

وی با اشاره به تاثیر روغن کلزا در کاهش کلسترول خون خاطرنشان کرد: در روغن کلزا مقدار فراوانی از اسیدهای چرب غیراشباع از نوع امگا ۳ و امگا ۶ وجود دارد. این برتری، روغن کلزا را به یک امتیاز برتر برای کاهش سطحِ تری گلیسیرید و کلسترول خون تبدیل کرده است. در کل از نظر تغذیه‌ای این نوع روغن گیاهی دارای ترکیبات مناسبی از چربی‌ها است. همانند روغن زیتون که حاوی اولئیک اسید (امگا ۹)است. امگا ۹ نیز نوعی اسید چرب بوده که مانند امگا ۳ و امگا ۶ برای سلامتی بسیار مفید است. 

وی با اشاره به بهبود کبد چرب با مصرف روغن این دانه روغنی ادامه داد: روغن کلزا به خاطر ترکیبات ضدالتهابی که دارد برای بهبود کبد چرب مناسب است. این روغن مقدار بسیار ناچیزی از اسید چرب اشباع شده دارد و به همین دلیل در عملکرد کبد، اختلالی ایجاد نمی‌کند. همچنین به خاطر آنتی اکسیدان‌هایی که دارد از کبد در هنگام فرایند سم‌زدایی محافظت می‌کند.

عضوهیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی به نقش روغن کلزا در سلامت چشم اشاره کرد و گفت: روغن کلزا منبع عالی ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی برای سلامت پوست و چشم محسوب می‌شود.

وی ضمن اشاره به نقش روغن کلزا در سلامت مفاصل افزود: روغن کلزا دارای مقدار زیادی روغن امگا و اسیدهای چرب ضروری است که معمولا می‌توان آن‌ها را در ماهی‌ها یا محصولات دریایی پیدا کرد. خواص این روغن برای سلامت مغز بسیار مفید است و می‌تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کند. استفاده از این روغن برای سلامت مفاصل نیز بسیار مفید است.

وی، روغن کلزا را در کاهش وزن تاثیرگذار دانست و گفت: روغن کلزا دارای کم‌ترین مقدار چربی اشباع شده در مقایسه با سایر روغن‌ها است، در نتیجه انتخابی مناسب برای کاهش وزن و لاغری محسوب می‌شود.

سلیمانی مطرح کرد: روغن کلزا به خاطر نقطه دود بالایی که دارد برای سرخ کردن انواع غذاها بسیار مفید است. نقطه دود میزان حرارتی است که روغن تحمل آن را دارد و پس از آن به اصطلاح می‌سوزد. همچنین از این روغن می‌توان در پخت و پز استفاده کرد.

وی به نبود عطر و طعم روغن کلزا اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین و جذاب‌ترین ویژگی روغن کلزا که آن را از دیگر روغن‌ها متمایز می‌کند عطر و طعم خنثی آن است، به این معنی که این روغن هیچ عطر و طعمی ندارد و باعث می‌شود مزه و رایحه حقیقی غذا حفظ شود.