مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شهرستان: نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راهاندازی میشود تایسیز نیوز – مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: همزمان با ۱۲۲ سالگی برق در تبریز نخستین موزه برق و روشنایی تبریز با همکاری مجموعهدار و تاریخشناس بزرگ تبریز رضا سرابی اقدم و توسط شرکت توزیع نیروی برق تبریز راهاندازی […]
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شهرستان:
نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راهاندازی میشود
تایسیز نیوز – مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: همزمان با ۱۲۲ سالگی برق در تبریز نخستین موزه برق و روشنایی تبریز با همکاری مجموعهدار و تاریخشناس بزرگ تبریز رضا سرابی اقدم و توسط شرکت توزیع نیروی برق تبریز راهاندازی خواهد شد.
اکبر فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده، صمیمی و همدل است، اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثالزدنی بوده و سختترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.
وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سالها چراغ راهی برای این صنعت بودهاند و در کنار آنها درس زندگی آموختهایم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهرهمندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی، اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش، ثبت و به نسلهای حاضر و آینده منتقل شود.
وی با اشاره به تأسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی، ادامه داد: با توجه به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز، اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعهدار و تاریخشناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راهاندازی خواهد شد.
در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمهساز و موزهدار، محقق و تاریخپژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغهها اصلی من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود، گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت، برخی کارخانههای بخش خصوصی عهدهدار تأمین برق بودند که آثاری از آن دوران باقیمانده است.
وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از چهار هزار سال پیش جمعآوری و تعدادی از آنها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است، گفت: در نخستین سالهای ورود برق به ایران فقط در منازل رجال، برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجار بر روی لامپهای سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپها منحصر بهفرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و انشاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهد شد.
سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان بهعنوان تاریخ شفاهی، ادامه داد: امروزه موزهها به سمت تاریخ شفاهی پیش میروند و این موضوع از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
محقق و تاریخ پژوه تبریزی افزود: آثار بهجای مانده از گذشتگان قابل ارزشگذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسلهای آینده این شهر است و نسلهای آینده باید با تاریخ و سختیهای برق آشنا شوند.
به گزارش تایسیز نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز، طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمهساز و موزهدار، محقق و تاریخپژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.