چرا آمار طلاق در آذربایجان شرقی افزایش یافته است؟
چرا آمار طلاق در آذربایجان شرقی افزایش یافته است؟

چرا آمار طلاق در آذربایجان شرقی افزایش یافته است؟ آمار ازدواج و طلاق در سال‌های اخیر در آذربایجان شرقی همواره رابطه معکوس داشته است به گونه ای که تعداد ازدواج ها در استان در سال‌های گذشته همواره کاهشی و طلاق‌ها صعودی بوده است. به گزارش تایسیز نبوز به نقل از ایرنا، طلاق به عنوان یکی […]

چرا آمار طلاق در آذربایجان شرقی افزایش یافته است؟

چرا آمار طلاق در آذربایجان شرقی افزایش یافته است؟

آمار ازدواج و طلاق در سال‌های اخیر در آذربایجان شرقی همواره رابطه معکوس داشته است به گونه ای که تعداد ازدواج ها در استان در سال‌های گذشته همواره کاهشی و طلاق‌ها صعودی بوده است.

به گزارش تایسیز نبوز به نقل از ایرنا، طلاق به عنوان یکی از وقایع حیاتی به یکی از اتفاقات محتمل زندگی های مشترک امروزی تبدیل شده است و سن و سال نمی شناسد اما به اعتقاد کار شناسان بیشترین طلاق ها در پنج سال نخست زندگی مشترک روی می دهد و اگر زوجین بتوانند این مدت را با همدیگر مدارا کرده و به سلامت از آن عبور کنند تقریبا تا پایان عمر در کنار هم عمرشان را سپری می کنند و موضوع طلاق در سنین میانسالی و کهنسالی بسیار به ندرت اتفاق می افتد.

طبق آمار منتشر شده از سوی ثبت احوال آذربایجان شرقی در ۹ ماهه امسال بیش از ۱۹ هزار واقعه ازدواج در استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت درصد کمتر شده در مقابل هشت هزار و ۱۸۲ واقعه طلاق به ثبت رسیده که ۹.۴ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است.

میانگین سن ازدواج در استان در مردان ۳۱ سال و در زنان ۲۵ سال است و میانگین سن طلاق در بین مردان ۳۸.۴ و زنان ۳۳ سال است و می توان دریافت که احتمال بروز طلاق در پنج سال نخست زندگی مشترک بسیار بالاست اما نکته مهمی که از این آمار باید به دست آورد، دلیل کاهش ازدواج و بالارفتن میزان طلاق است که به نوعی آسیب اجتماعی تبدیل شده است که تبعات و پیامدهای مختلفی به دنبال دارد و زنگ خطری برای جامعه به شماره می رود.

چرا آمار طلاق در آذربایجان شرقی افزایش یافته است؟

هدف از اردواج و تشکیل زندگی باید مشخص باشد

معاون امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه هدف از ازدواج و تشکیل زندگی مشترک باید مشخص باشد، گفت: فرد باید هدف خود را از ازدواج تعریف کند و بر اساس آن اقدام به تشکیل زندگی مشترک کند اگر چنین نباشد به طور قطع این فرد در ادامه با مشکلات زیادی مواجه می شود که محتمل ترین آن طلاق است.

امیر تقی زاده اضافه کرد: موضوع طلاق در هِرم جمعیتی کشور و استان در بین دهه شصتی ها و در پنج سال نخست زندگی بیشتر رخ می دهد که علل و نگاه فردی، اجتماعی و فرهنگی در این امر نقش بسیاری دارد به عنوان مثال، در کشور چین به امر ازدواج به عنوان اتفاقی که یکبار در زندگی می افتد نگاه می شود و این عقیده وجود دارد که ازدواج برای بار دوم در زندگی تکرار نمی شود و همین نگاه موجب تقویت بنیان خانواده شده است.

وی به علت های فردی تاثیرگذار در موضوع طلاق اشاره کرد و گفت: سه نوع دلیل برای ازدواج افراد مطرح می شود که براساس این دلایل، مسیر زندگی نیز تعیین می شود نوع اول بر اساس مسایل ظاهری است که در جامعه ما نیز مرسوم شده و پسران و دختران بر اساس قیافه و اندام، همدیگر را انتخاب می کنند که البته این نوع ازدواج به دلیل از بین رفتن شرایط قبل از ازدواج، عمر طولانی ندارد.

تقی زاده گفت: نوع دوم ازدواج برای اساس منفعت طلبی است و پسر یا دختر بر اساس معیارهای منفعتی خود، شریک زندگی اش را انتخاب می کند و این نوع ازدواج نیز کوتاه مدت بوده و هر لحظه امکان اینکه دچار تزلزل شود بسیار است.

وی نوع ازدواج مورد قبول از نظر اسلام را ازدواج بر اساس تعالی و کمال عنوان کرد و گفت: دراین نوع ازدواج، منفعت و لذت جایگاهی ندارند و یا جایگاهشان بسیار اندک است و هر ازدواجی که با این تفکر صورت گیرد کمتر به بن بست طلاق می رسد.