۱۴ درصد مساحت محوطه تاریخی ربع رشیدی تبریز قابل احیا است تایسیز نیوز مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: با بررسی های انجام شده تنها ۱۴ درصد از مجموع مساحت کنونی ربع رشیدی تبریز قابل احیا است. به گزارش تایسیز نیوز، احمد حمزه زاده روز دوشنبه در نشست ستاد احیای ربع […]
۱۴ درصد مساحت محوطه تاریخی ربع رشیدی تبریز قابل احیا است
تایسیز نیوز مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: با بررسی های انجام شده تنها ۱۴ درصد از مجموع مساحت کنونی ربع رشیدی تبریز قابل احیا است.
به گزارش تایسیز نیوز، احمد حمزه زاده روز دوشنبه در نشست ستاد احیای ربع رشیدی تبریز، مساحت عرصه و اعیانی این اثر باستانی و تاریخی در تبریز را طبق اسناد کهن بیش از ۹۰ هکتار اعلام و اظهار کرد: اما این محل در طول هفت قرن همواره مورد تهاجم و دستبرد حکومت ها و جوامع محلی قرار گرفته و در زمان حاضر کمتر از ۱۳ هکتار آن قابل احیا است.
به گفته وی در سال های اخیر و با مساعدت نهادها و ارگان های مختلف بیش از یازده هکتار این مجموعه تملک و آزادسازی شده است.
حمزه زاده با اشاره به اجرای پنج فصل کاوشهای باستانشناسی در مجموعه ربع رشیدی، ادامه داد: این مجموعه در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار گرفته که نیازمند آزادسازی اراضی است.
وی جلوگیری از ساخت و سازها در حریم محوطه و تلاش برای تملک اماکن واقع در حریم از جمله پمپ بنزین خیابان عباسی را از رویکردها و اهداف اصلی میراث فرهنگی آذربایجان شرقی برشمرد.
حمزه زاده اراضی محوطه ربع رشیدی را بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی یاد کرد و گفت: به دلیل اهمیت موضوع راه دسترسی از کف خیابان تا برج ربع رشیدی با پلکان های چوبی و با فاصله از سطح خاک پوشانده شده است تا مراقبت های لازم و کافی از این محوطه به عمل آید.
وی گفت: هر گونه اقدام مرمتی و ایجاد امکانات رفاهی برای گردشگران در ربع رشیدی با استفاده از سازه های برگشت پذیر به طبیعت ممکن است.
به گزارش تایسیز نیوز، استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست، کمیته ای تخصصی متشکل از نمایندگان استانداری، شهرداری تبریز، اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی استان را مامور تدوین سند احیای ربع رشیدی کرد.
مالک رحمتی با بیان اینکه در مرحله نخست احیای این مجموعه تاریخی باید مسئله داراییها، گردشگری و تملک اراضی آن حل شود، افزود: با تدوین طرح عملیاتی احیای این مجتمع نقشه و مسیر راه احیای آن مشخص میشود.