نجات بیش از ۳۶۰ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی در آذربایجان‌شرقی در دولت چهاردهم
نجات بیش از ۳۶۰ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی در آذربایجان‌شرقی در دولت چهاردهم
در چارچوب اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی، طی دوره فعالیت دولت چهاردهم در آذربایجان‌شرقی، با مجموعه‌ای از اقدامات نظارتی و اجرایی از برداشت غیرمجاز بیش از ۳۶۰ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی جلوگیری شد؛ آماری که حاصل انسداد ۲۳۱۲ حلقه چاه غیرمجاز، کنترل اضافه‌برداشت چاه‌های مجاز و اصلاح ۱۰ هزار و ۳۷۱ فقره پروانه بهره‌برداری کشاورزی است.

به گزارش تایسیز نیوز ،به نقل از روابط‌عمومی آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی، در این مدت ۳۰۸ حلقه چاه غیرمجاز در حال حفر شناسایی و از ادامه فعالیت آن‌ها جلوگیری، ۲۷۳ دستگاه حفاری غیرمجاز توقیف و ۹۹ مورد استخر غیرمجاز حاشیه رودخانه‌ها مسدود شد.

همچنین ۱۰۳ دستگاه موتورپمپ ثابت و سیار فاقد مجوز توقیف شده است.

بر اساس آمار ارائه‌شده، صرفاً از محل انسداد چاه‌های غیرمجاز، از برداشت ۴.۴ میلیون مترمکعب آب جلوگیری شده و در حوزه مدیریت چاه‌های مجاز نیز با پایش و کنترل مستمر، مانع برداشت ۳۱۰ میلیون مترمکعب آب شده‌اند. علاوه بر این، اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره‌برداری منجر به کاهش ۴۵.۹۷ میلیون مترمکعب از برداشت پیش‌بینی‌شده شده است.

در بخش توسعه ابزارهای نظارتی نیز نصب ۱۲۱۰ دستگاه کنتور هوشمند آب و فهام با هدف کنترل برخط برداشت‌ها و استقرار حکمرانی داده‌محور در دستور کار قرار گرفته است.

این اقدامات در راستای سیاست‌های ملی تعادل‌بخشی و با هدف کاهش افت سطح آب‌های زیرزمینی و افزایش تاب‌آوری منابع آبی استان ادامه دارد.

  • منبع خبر : روابط‌عمومی آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی