جشنواره‌ای با طعم ماهی در مراغه
جشنواره‌ای با طعم ماهی در مراغه

جشنواره‌ای با طعم ماهی در مراغه تایسیز نیوز- جشنواره طبخ ماهی با هدف ترویج مصرف آبزیان از سوی مدیریت شیلات جهاد کشاورزی و با همکاری آموزش و پرورش مراغه برگزار شد. مدیر جهاد کشاورزی مراغه روز یکشنبه در حاشیه برگزاری این جشنواره گفت: هدف از برگزاری این رویداد که جمعی از دانش‌آموزان دختر پایه متوسطه […]

جشنواره‌ای با طعم ماهی در مراغه

تایسیز نیوز- جشنواره طبخ ماهی با هدف ترویج مصرف آبزیان از سوی مدیریت شیلات جهاد کشاورزی و با همکاری آموزش و پرورش مراغه برگزار شد.

مدیر جهاد کشاورزی مراغه روز یکشنبه در حاشیه برگزاری این جشنواره گفت: هدف از برگزاری این رویداد که جمعی از دانش‌آموزان دختر پایه متوسطه نیز در آن حضور یافتند. ، افزایش آگاهی در باره تکنیک‌های پخت ماهی است تا بتوانند در آینده از این محصول ارزشمند استفاده بیشتری ببرند و در ترویج مصرف آن نقش مؤثری ایفا کنند.

«هادی خرسندی» با بیان اینکه مصرف ماهی می‌تواند هزینه‌های درمانی را در سطح جامعه کاهش دهد، ادامه داد: برای پیشگیری از بیماری‌ها و کاهش هزینه‌های دارویی، استفاده از ماهی باید در رژیم غذایی افزایش یابد.

به گفته وی در این جشنواره، دانش‌آموزان با نحوه طبخ ماهی، ادویه‌های مناسب و تکنیک‌های پخت آشنا شدند تا بتوانند لذت کافی را از این محصول ببرند و در ترویج مصرف آن هم کمک کنند.

برگزاری جشنواره‌ طبخ ماهی با هدف ترویج مصرف آبزیان در مراغه

وی تأکید کرد: توصیه ما به شهروندان این است که برای پیشگیری از بیماری‌ها و کاهش هزینه‌های دارویی، مصرف ماهی را افزایش دهند.

مراغه از مراکز مهم تولید ماهیان سردآبی است

مدیر جهاد کشاورزی مراغه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شهرستان یکی از مراکز مهم تولید ماهیان سردآبی در استان آذربایجان‌شرقی است، برگزاری چنین رویدادهایی می‌تواند به ارتقای آگاهی عمومی درباره فواید این محصول و مصرف آن کمک کند؛ به ویژه اینکه دسترسی مردم مراغه به ماهی بیشتر است.

وی همچنین به فعالیت ۵۷ واحد پرورش ماهی در شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: شرایط لازم برای توسعه آبزی‌پروری از طریق پرورش ماهی در استخرهای معیشتی کشاورزی و بهره‌گیری از فن‌آوری‌های نوین فراهم شده است.

«خرسندی» با اشاره به برنامه‌های مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان در حوزه آبزی‌پروری، بیان کرد: افزایش مکانیزاسیون و برنامه‌ریزی برای ایجاد شهرک شیلات با هدف توسعه گردشگری و پرورش آبزیان از برنامه‌های در دست اجرای این مدیریت به شمار می‌رود.

وی افزود: شهرک شیلات مراغه در محدوده‌ای به مساحت ۵۰۰ هکتار در غرب روستای «ورجوی» قرار دارد و تعداد واحدهای فعال این شهرک طی سال گذشته و در سایه رفع برخی از موانع افزایش یافت.

وی ادامه داد: در زمان حاضر نیز تمام مسئولان از نماینده مردم در مجلس گرفته تا مدیران محلی و استانی از توسعه این شهرک حمایت می‌کنند و آن را ظرفیت جهش تولید و توسعه گردشگری به شمار می‌آورند.

در این جشنواره دانش‌آموزان مدارس دوره متوسطه اول «هاجر» و «معلم» حضور یافتند و به صورت پرشور در مراحل طبخ ماهی شرکت کردند.

کارشناسان درباره مصرف ماهی چه می‌گویند؟

مصرف ماهی در رژیم غذایی به‌عنوان منبعی سرشار از پروتئین باکیفیت، اسیدهای چرب امگا-۳، ویتامین‌ها و مواد معدنی، از سوی سازمان‌های بهداشتی و تغذیه‌ای در سراسر جهان توصیه می‌شود و کارشناسان همواره از فواید علمی و تأییدشده مصرف ماهی سخن به میان می‌آورند.

برای نمونه ماهی، به‌ویژه ماهیان پرچرب مانند سالمون، ساردین، تن و خال‌مخالی، سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ (EPA و DHA) هستند و با کاهش تری‌گلیسرید خون، کاهش التهاب و بهبود عملکرد دیواره رگ‌ها، خطر بیماری‌های قلبی، سکته و مرگ ناگهانی قلبی را کاهش می‌دهند.

همچنین مصرف منظم ماهی با کاهش زوال شناختی در دوران سالمندی و افزایش قدرت حافظه و تمرکز در جوانان مرتبط است و DHA موجود در ماهی جزء اصلی ساختار مغز است؛ مطالعات نشان می‌دهد که اسیدهای چرب امگا-۳ به حفظ عملکرد مغزی کمک می‌کند و ممکن است در برابر بیماری آلزایمر نقش محافظتی داشته باشد.

امگا-۳ موجود در ماهی، به‌ویژه DHA، یکی از اجزای مهم شبکیه چشم است و کمبود آن می‌تواند به اختلال‌های بینایی و خشکی چشم منجر شود؛ ماهی همچنین حاوی ویتامین A و D است که در سلامت چشم تاثیر می‌گذارد.

کمک به رشد جنین و کودکان

مصرف ماهی در دوران بارداری، با تأمین DHA، نقش مهمی در رشد سیستم عصبی و بینایی جنین دارد و تحقیقات نشان می‌دهد که کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری ماهی مصرف کرده‌اند، دارای هوش و تمرکز بالاتری هستند.

همچنین مطالعات مختلف نشان داده‌اند که افرادی که ماهی بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر دچار افسردگی می‌شوند و امگا-۳ موجود در ماهی ممکن است با تأثیر بر انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، در بهبود خلق مؤثر باشد.

علاوه بر آن ماهی‌های چرب از منابع کمیاب طبیعی ویتامین D هستند و این ویتامین برای جذب کلسیم، استحکام استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار حیاتی است.

همچنین مصرف منظم امگا-۳ با کاهش نشانه‌های بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، کولیت اولسراتیو و دیابت نوع ۱ مرتبط است.