اصلی ترین مطالبات افراد نابینا، اشتغال و حمایت از افزایش توانمندسازی هایشان است/ حدود هشتاد درصد از اختلالات نابینایی قابل پیشگیری و کنترل هستند
اصلی ترین مطالبات افراد نابینا، اشتغال و حمایت از افزایش توانمندسازی هایشان است/ حدود هشتاد درصد از اختلالات نابینایی قابل پیشگیری و کنترل هستند

به گزارش تایسیز اذربایجان  “محسن ارشدزاده” بعداز ظهردیروز درهمایش گرامی داشت روز عصای سفید که در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد، با بیان اینکه اصلی ترین مطالبات افراد نابینا، اشتغال و حمایت از افزایش توانمندسازی هایشان است، اظهار کرد: اجرای قانون عصای سفید مصوب ۱۹۴۰ سازمان ملل و قانون جامع حمایت از حقوق معلولان که […]

به گزارش تایسیز اذربایجان  “محسن ارشدزاده” بعداز ظهردیروز درهمایش گرامی داشت روز عصای سفید که در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد، با بیان اینکه اصلی ترین مطالبات افراد نابینا، اشتغال و حمایت از افزایش توانمندسازی هایشان است، اظهار کرد: اجرای قانون عصای سفید مصوب ۱۹۴۰ سازمان ملل و قانون جامع حمایت از حقوق معلولان که اخیرا توسط مجلس شورای اسلامی تصحیح شده است، از مطالبات اصلی این افراد است.

وی افزود: افراد معلول سه تا چهار برابر بیشتر از افراد عادی در جامعه دچار مشکل اشتغال هستند و ما به جد پیگیر اشتغال نابینایان هستیم. متاسفانه مشکلات مالی همانند سدی بر سر راه اقداماتی که در زمینه کارآفرینی برای این افراد صورت می گیرند، هستند و این باعث می شود تا به نتیجه ای مطلوب نرسیم.

ارشدزاده به دیگر مطالبات افراد نابینا اشاره کرد و گفت: بحث دسترسی به امکانات آموزشی، بهداشتی و سلامت و همچنین تردد ایمن و مناسب‌ سازی فضاهای شهری و عمومی، هچنین ایجاد امکانات و شرایط لازم برای مشارکت فعالانه در عرصه ‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی از دیگر مطالبات مهم این افراد می توان یاد کرد که لازم است باهمکاری سایر ارگان ها این خواسته از افراد جامعه را به نتیجه برسانیم چراکه کلانشهر تبریز از ظرفیت و زمینه کافی برای بهره مندی از نیاز این افراد برخوردار است.

مدیر کل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: تامین وسایل کمک آموزشی و توانبخشی مورد نیاز دانش ‌آموزان و دانشجویان، آموزش جهت ‌یابی و تقویت حس لامسه، توانمندسازی و شناسایی افراد مستعد در زمینه‌ های مختلف برای آماده‌ سازی و کمک به آن ها در خصوص اشتغال، حمایت اجتماعی و مالی و تامین مسکن خانواده‌ ی این افراد، طرح پیشگیری از تنبلی چشم و کمک مالی در شهریه‌ ی تحصیل این افراد از جمله اقدامات این مرکز و سازمان بهزیستی استان بوده است.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی تصریح کرد: روز عصای سفید روز هویت اجتماعی افراد نابینا، مطرح کردن مطالبات، نیازها و مشکلات آنان و استقلالشان است و متاسفانه به دلیل عدم آگاهی مردم از قانون عصای سفید، مشکلات بسیاری برای افراد نابینا در سطح شهر و ارتباط با محیط اجتماعی ایجاد می ‌شود.

ارشدزاده اذعان کرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، در دنیا ۲۵۳ میلیون نفر افراد نابینا و کم ‌بینا وجود دارد که ۳۶ میلیون نفراز آن ها نابینای مطلق و ۲۱۷ میلیون نفر دچار کم ‌بینایی و یا نیمه ‌بینا هستند.

وی با بیان اینکه  حدود هشتاد درصد از اختلالات نابینایی قابل پیشگیری و کنترل هستند، ابراز کرد: بیش از ۲۰ سال است که طرح تشخیص تنبلی چشم در سطح کشور اجرا می ‌شود و بیش از ۹۰ درصد کودکان سه تا شش سال در استان از سه سالگی تا شش سالگی، سه بار تحت معاینه ‌ی چشم قرار می ‌گیرند تا تنبلی و انحراف چشم شناسایی و به درمان آن کمک شود.

وی از وجود ۱۹ هزار افراد نابینا در آذربایجان شرقی خبرداد و گفت: طبق آمار، در استان ۱۹ هزار فرد نابینا و کم‌ بینا وجود دارد که ۱۱ هزار نفر ازآن ها از خدمات مستمر بهزیستی استان بهره‌ مند هستند و بقیه افراد بر حسب نیاز و به صورت موردی از خدمات بهزیستی استفاده می ‌کنند.

ارشدزاده ادامه داد: ۱۳ مرکز آموزش و توانبخشی تخصصی برای افراد نابینا و کم بینا دایر شده است که حدود هزار نفر از این افراد از خدمات این مجموعه به صورت مستمر بهره ‌مند هستند.