مدیریت بازار پیاز نیازمند هماهنگی تولید و صادرات
مدیریت بازار پیاز نیازمند هماهنگی تولید و صادرات

پیاز محصول راهبردی به شمار نمی آید و از این رو مشمول حمایت های ویژه از جمله خرید تضمینی نیست و با وجود مجاز بودن صادرات، به دلیل تعرفه بالای گمرکی گاهی با انباشت محصول در بازار مواجه می شویم که می تواند هدر رفت محصول و زیان کشاورزان را در پی داشته باشد. به […]

پیاز محصول راهبردی به شمار نمی آید و از این رو مشمول حمایت های ویژه از جمله خرید تضمینی نیست و با وجود مجاز بودن صادرات، به دلیل تعرفه بالای گمرکی گاهی با انباشت محصول در بازار مواجه می شویم که می تواند هدر رفت محصول و زیان کشاورزان را در پی داشته باشد.

به گزارش تایسیزنیوز، اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به منظور کنترل و پیشگیری از خسارت کشاورزان بررسی میدانی از کانون های تولید این محصول را در دستور کار قرار دادند تا با آگاهی از وضعیت تولید و بازار راهکارهای مناسب اتخاذ کنند.

«ذبیح الله اعظمی» عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از میدان میوه و تره بار شهرستان بناب گفت: با توجه به اینکه کشت بهاره و تابستانه پیاز با چالش مواجه شد، اعضای کمیسیون کشاورزی به موضوع ورود کردند.

نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در کمیسیون کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی پس از نظارت میدانی از مزارع پیاز استان‌های مختلف کشور قیمت این محصول به منظور ایجاد صرفه اقتصادی برای کشاورزان افزایش پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت پیاز در بازار باعث شد تا کشاورزان محصول باقی مانده در اراضی خود را با انگیزه بیشتری برداشت و به بازار عرضه کنند، عنوان کرد: متاسفانه صادرات پیاز متوقف شده بود که با ورود کمیسیون کشاورزی این مشکل برطرف شد اما برای صادرات این محصول تعرفه اعمال کردند که حجم صادرات را کاهش داد و به نوعی صادرات را متوقف کرد.

وی گفت: این نگرانی وجود دارد با توجه به تعرفه صادراتی اعمال شده و دپو حجم بالای پیاز قرمز و پیاز زرد در انبارها شاهد زیان کشاورزان جنوب استان کرمان و سایر نقاط کشور باشیم و در سال آینده نیز با توجه به منحنی های تارعنکبوتی سطح زیر کشت این محصول کاهش پیدا کند و با کمبود مواجه شویم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: برآورد و توجیه وزارت جهاد کشاورزی این بود که در آبان ماه با کمبود و افزایش قیمت پیاز در بازار مواجه می‌شویم به همین منظور برای صادرات این محصول تعرفه صادراتی تعیین کرده‌اند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با توجه به اینکه عمده پیاز قرمز کشور در استان های آذربایجان شرقی و گلستان تولید می‌شود با دعوت نماینده مردم بناب در مجلس و جمع زیادی از کشاورزانی که با کمیسیون کشاورزی در ارتباط هستند از مزارع، انبارها و مبادی صادراتی پیاز استان آذربایجان شرقی بازدید می‌کنم و گزارش آن طی هفته آینده به کمیسیون کشاورزی ارائه می‌شود.

اعظمی با بیان اینکه طرحی تحت عنوان طرح استمرار کشت پیاز و سیب زمینی وجود دارد تا به نحوی برنامه ریزی شود که تولید پیاز در مناطق مختلف کشور بر اساس شرایط آب و هوایی به صورت مستمر ادامه داشته باشد تا بتوانیم نیاز بازار را تامین کنیم، گفت: در جنوب استان کرمان از ابتدای آذرماه برداشت پیاز آغاز می شود و تا خردادماه سال بعد ادامه دارد.

وی گفت: این نگرانی وجود دارد با توجه به تعرفه صادراتی اعمال شده و دپو حجم بالای پیاز قرمز و پیاز زرد در انبارها شاهد زیان کشاورزان جنوب استان کرمان و سایر نقاط کشور باشیم و در سال آینده نیز با توجه به منحنی های تارعنکبوتی سطح زیر کشت این محصول کاهش پیدا کند و با کمبود مواجه شویم.

ضرورت راه اندازی صنایع تبدیلی برای محصول پیاز

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در جلسه ای با کشاورزان بناب هم تولید محصولات کشاورزی را یکی از ارکان برقراری امنیت غذایی دانست و با اشاره به اینکه خرید تضمینی در مجلس شورای اسلامی برای محصولات راهبردی مانند گندم و دانه های روغنی در نظر گرفته شده است و امکان خرید تضمینی پیاز وجود ندارد بر ضرورت راه اندازی واحدهای صنایع تبدیلی برای این محصول تاکید کرد.

نماینده مردم جیرفت در مجلس شورای اسلامی همچنین از بررسی کیفیت سموم تولیدی شرکت های داخلی و تحقیق و تفحص از این شرکت ها توسط مجلس شورای اسلامی خبر داد.

گزارش نظارت میدانی از مزارع پیاز آذربایجان شرقی در کمیسیون کشاورزی ارائه می‌شود

وی گفت: در هفته آتی جلسه با حضور وزیر جهاد کشاورزی، معاونان و رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برگزار خواهیم کرد و مشکلات پیازکاران را در این جلسه پیگیری می کنیم.

بخشنامه های خلق الساعه یکی از مشکلات حوزه بازرگانی محصولات کشاورزی است

حجت الاسلام شیخ رضا باقری نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی هم در جلسه دیدار با کشاورزان بناب با انتقاد از تصمیم های ناگهانی برای مدیریت بازار محصولات کشاورزی، گفت: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی برای صدور بخشنامه ممنوعیت صادرات یک محصول باید سه تا ۶ ماه قبل این ممنوعیت اطلاع رسانی شود و صدور چنین بخشنامه ای بدون اعلام قبلی و به صورت خلق الساعه، غیرقانونی است.

سالانه ۲۵ هزار تن پیاز در بناب تولید می شود

روح اله خیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بناب هم در جلسه دیدار با کشاورزان بناب گفت: ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت پیاز اختصاص دارد و ۲۵ هزار تن پیاز در این شهرستان تولید می‌شود.

وی میزان تولید پیاز در آذربایجان شرقی را ۱۰۰ هزار تن دانست و افزود: ۵۰ هزار تن از پیاز آذربایجان غربی نیز برای انبارداری و توزیع به شهرستان بناب منتقل می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بناب متوسط تولید پیاز در این شهرستان را ۵۰ تا ۶۵ تن در هکتار عنوان کرد و گفت: پیاز زرد و قرمز از جمله انواع پیازی است که در این شهرستان کشت می شود و که عملکرد پیاز زرد بالاتر است.