اجلاس سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه حتما در تهران برگزار می شود
اجلاس سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه حتما در تهران برگزار می شود

به گزارش تایسیز اذربایجان به نقل از فارس، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت به سووالاتی در مورد برخی مسائل سیاست خارجی پاسخ داد. در این مصاحبه موضوعاتی از کنوانسیون خزر تا رابطه با عربستان و موضوع استفاده از توییتر مطرح شده است. در بخشی از این مصاحبه و […]

به گزارش تایسیز اذربایجان به نقل از فارس، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت به سووالاتی در مورد برخی مسائل سیاست خارجی پاسخ داد.

در این مصاحبه موضوعاتی از کنوانسیون خزر تا رابطه با عربستان و موضوع استفاده از توییتر مطرح شده است.

در بخشی از این مصاحبه و یکی از سووالات آمده است:

در سوریه تحولات جدیدی در حال رخ دادن است از جمله اینکه گفته می شود اجلاس سه جانبه بعدی در تهران خواهد بود. اولا بفرماید این درست است اجلاس آتی در تهران خواهد بود و تاثیر این اجلاس را بر اهمیت و قدرت منطقه ای ایران تشریح بفرمایید؟

بله حتما اجلاسی در اواسط شهریور در تهران برگزار می شود و سه کشور هم اعلام آمادگی کرده اند برای حضور در ایران در سطح سران. سیاست منطقه ای ما برای پایان دادن به بحران سوریه سیاست بسیار موفقی بوده است. تنها روندی که در طول  ۷ سال گذشته تواسته است به طور نسبی و نه طبیعتا به طور کامل موفق باشد در سوریه روند آستانه بوده است و الان سازمان ملل متحد هم از روند آستانه برای گفت و گوهای داخل سوریه و گفت و گوهای قانون اساسی بهره می گیرد.  لذا ما این روند را ادامه می دهیم و ایران زمانی که میزبان اجلاس سران باشد فرصت مناسبی را برای روسای جمهور سه کشور فراهم می کند که رایزنی های بیشتری را داشته باشند مخصوصا در مورد روند سیاسی در سوریه.  از نظر ما راه حل نهایی در سوریه از طریق گفت و گوی سیاسی حاصل خواهد شد.

این درست است که روس ها به نیابت از ایران در حال مذاکره با ترامپ هستند. این شائبه از این اینجا درست شد که آقای جان بولتون ادعا کرد که روس ها دوباره به آمریکایی ها  پیشنهاد داده اند که در قبال خروج کامل ایران از سوریه بخش دوم تحریم ها را اعمال نکند؟

اولا که آمریکایی ها همواره  ادعاهایی  بیان  می کنند که مبنایی ندارد.  روسیه از سوی ایران مذاکره نمی کند و نکرده و ایران اگر زمانی بخواهد مذاکره کند خودش توانایی مذاکره دارد. معتقدیم که آمریکا سیاست هایش در منطقه سیاست های بسیار خطرناکی بوده و در واقع نحوه رفتار آمریکا در مورد برجام هر گونه اعتمادی را به دولت کنونی آمریکا از بین برده است و لذا آنچه  که دولت آمریکا انجام می دهد بیش از هر چیز ایجاد فضای سیاسی و جنگ روانی است. یعنی یک جنگ اقتصادی را این ها دارند سامان می دهند اما برای همان جنگ اقتصادی هم جنگ روانی است که عامل اساسی است هم در خارج از ایران و هم در داخل ایران. یعنی در داخل ایران تلاش می کنند بی اطیمنانی و بی اعتمادی نسبت به آینده را دامن بزنند. از هر اقتصاد دانی سوال کنید جواب خواهد که مهم ترین عامل تنش و تشنج در بازار به خصوص بازار ارز مسئله عدم اطمینان نسبت به آینده است. این با یک جنگ روانی آمریکایی ها بیشتر شکل گرفته. در حوزه خارجی هم همینطور آنها در یک جنگ روانی بسیار گسترده ای مشغول هستند. اتاق جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران را نگاه کنید  به نظر می رسد بیشتر این اتاق را متخصین جنگ روانی پر کرده اند و در این حوزه مشغول اند. مخصوصا در روابطی که با شرکت های خارجی دارند از همین قلدری ها و ترساندن فعالان اقتصادی استفاده می کنند که به نظر من این هم یک تاریخ مصرف محدودی دارد. بعد از مدتی دنیا از این جور قلدری ها  خسته می شود کما اینکه الان می بینیم که صداهایی از اروپا در آمده در مورد اینکه باید به یک شکلی مانع از این بازی سیاسی آمریکا شد.

آمریکا سال هاست که جنگ روانی گسترده ای را علیه ایران راه انداخته است و امروز می بینیم که دنیا تحت  تسلط شبکه های اجتماعی  خصوصا توییتر و فیس بوک است. ما در این دو شبکه دائما مورد هجمه محور غربی، عبری، عربی هستیم. در عین حال آمریکایی ها مثلا در زمان وزارت خارجه خانم کلینتون نهضت دیپلماسی دیجیتال راه انداختند که تمام دیپلمات هایشان در سراسر کشور را به اجبار آموزش دادند که چگونه از این ابزار برای تاثیر گذاشتن بر افکار عمومی کشورهای دنیا از جمله کشورهای نا همسو با واشنگتن استفاده کنند. آیا شما برنامه ای در وزارت خارجه ندارید برای اینکه یک شبیه سازی بکنیم و از ظرفیت دیپلمات های مان  استفاده کنیم. مانند خودتان که در توییتر فعال هستنید، برای منافع جمهوری اسلامی سایر دیپلمات ها هم همین کار را بکنند؟

اتفاقا ما اخیرا دستور العمل دادیم به سفرا که همه فعال شوند در فضای توییتر به عنوان یک ابزار برای در واقع تنویر افکار عمومی. البته سیاست ما این نیست که مانند آمریکایی ها با افکار عمومی دنیا بازی کنیم، بلکه سیاست مان این است که افکار عمومی در دنیا از واقعیت ها مطلع باشند. یکی از ابزارهای خوب برای این کار  توییتر است. در کشور هم می بیینم که مسولین عالی رتبه از جمله مقام معظم رهبری، ریاست محترم جمهوری و..  استفاده خوبی می کنند از این ابزار. بنده هم در حد بضاعت کم خودم استفاده می کنم. از دوستان دیگر هم در دستگاه دیپلماسی  و نمایندگی های ما در خارج از کشور تقاضا کردیم که فعالیت های رسانه ای شان در حوزه فضای مجازی و بویژه در فضای توییتر را گسترش بدهند.

مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی پیش  از این گفته بود: سومین نشست سران جمهوری اسلامی ایران، جمهوری فدراتیو روسیه و ترکیه در خصوص تحولات سوریه، روز جمعه شانزدهم شهریور ماه به میزبانی تبریز برگزار می‌شود.

وی افزود: ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان روسای جمهوری روسیه و ترکیه برای شرکت در سومین اجلاس سران سه کشور، جمعه ۱۶ شهریور میهمان مردم خونگرم تبریز، به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ خواهند بود و حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی رئیس جمهور کشورمان نیز به عنوان مقام میزبان حضور خواهند داشت.

خدابخش تصریح کرد: دو اجلاس پیشین سران ایران، روسیه و ترکیه در خصوص مبارزه با تروریسم و پیشبرد فرآیند صلح و گفت‌وگو در سوریه؛ در شهرهای سوچی روسیه و آنکارا در ترکیه برگزار شده بود.

دفتر ریاست جمهوری ترکیه روز دوشنبه اعلام کرد که «رجب طیب اردوغان» برای شرکت در نشست سه‌ جانبه رؤسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه در روز ۷ سپتامبر (۱۶ شهریور) به تهران یا تبریز سفر خواهد کرد.

دفتر ریاست جمهوری ترکیه گزارش داد که اردوغان در این سفر با همتای ایرانی و روس خود دیدار و درباره سوریه گفتگو خواهد کرد.

۱۶ آگوست نیز سخنگوی کاخ کرملین از احتمال برگزاری نشست سه‌جانبه ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه در اوایل ماه سپتامبر خبر داد.

«دیمیتری پسکوف» طی یک مصاحبه تلفنی اعلام کرد که احتمالا رئیس جمهور روسیه اوایل ماه سپتامبر در نشستی سه‌جانبه با حضور رؤسای جمهور ایران و ترکیه شرکت خواهد کرد.

رؤسای جمهور ۳ کشور ایران، ترکیه و روسیه ماه آوریل طی نشستی سه‌جانبه در آنکارا درباره تحولات سوریه گفتگو کردند.

سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه گفت اردوغان روز ۷ سپتامبر (۱۶ شهریور) به تهران سفر می‌کند تا با همتایان ایرانی و روسش درباره وضعیت سوریه و حرکت به سمت حل و فصل این بحران گفت‌وگو کند.

ایران، ترکیه و روسیه از پارسال روندی را در شهر آستانه قزاقستان آغاز کردند که هدف آن حل بحران سوریه از طریق حرکت به سمت گفت‌وگوی دولت و معارضین و تدوین قانون اساسی جدید در این کشور، بود. این روند با برقراری آتش‌بس‌های محلی در مناطق مختلف سوریه آغاز شده و اکنون در مسیر حل سیاسی بحران حرکت می‌کند.

برخی منابع ترکیه‌ای نوشته‌اند اردوغان در سفر به تهران با مقام‌های ایرانی درباره مقابله با تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده آمریکا هم گفت‌وگو می‌کند. ترکیه که یکی از شرکای بزرگ تجاری ایران است، در هفته‌های گذشته هدف تحریم‌ها و جنگ تعرفه‌ای آمریکا قرار گرفته است.