لزوم توجه به جنبه‌های علمی همایش «تبریز و انقلاب مشروطه ایران»
لزوم توجه به جنبه‌های علمی همایش «تبریز و انقلاب مشروطه ایران»

به گزارش تایسیز اذربایحان  به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام سید محمد علی آل‌هاشم در جلسه هماهنگی کنگره مشروطیت، با اشاره به جایگاه و اهمیت برگزاری چنین همایش‌های علمی، اظهار کرد: در شورای سیاست‌گذاری این کنگره از ظرفیت دانشگاه تبریز و همچنین ظرفیت‌های علمی بانوان نیز استفاده شود. وی با بیان این‌که ایجاد دبیرخانه دائمی برای “تبریز […]

به گزارش تایسیز اذربایحان  به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام سید محمد علی آل‌هاشم در جلسه هماهنگی کنگره مشروطیت، با اشاره به جایگاه و اهمیت برگزاری چنین همایش‌های علمی، اظهار کرد: در شورای سیاست‌گذاری این کنگره از ظرفیت دانشگاه تبریز و همچنین ظرفیت‌های علمی بانوان نیز استفاده شود.

وی با بیان این‌که ایجاد دبیرخانه دائمی برای “تبریز و انقلاب مشروطه” پیشنهاد بسیار خوبی است، افزود: این دبیرخانه می‌تواند توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز که متولی این همایش است، در داخل دانشگاه آزاد راه‌اندازی شود.

وی با بیان این‌که صرف ایجاد یک مکان برای دبیرخانه هدف نبوده و باید دبیرخانه‌ها کارآیی لازم را داشته باشند، خاطرنشان کرد: فعالیت‌هایی که داخل دبیرخانه انجام می‌گیرد بسار حائز اهمیت است.
نماینده ولی‌فقیه در استان به همزمانی این همایش با تبریز ۲۰۱۸ نیز اشاره کرد و گفت: از تجربیات سازمان میراث فرهنگی در شورای مرکزی همایش استفاده شده و همچنین سازمان میراث فرهنگی نیز خروجی علمی همایش را مورد استفاده قرار دهد.

وی با بیان این‌که همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به این موضوع در همایش مشروطیت نیز پرداخت شود، افزود: توطئه‌های دشمنان علیه ایران اسلامی گسترده‌تر شده و تاکید دارند که نمی‌گذاریم ایران، ۴۰ سالکی انقلاب اسلامی را جشن بگیرد.

وی با بیان این‌که در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران هدف عمده‌ “مطرح کردن دستاوردهای انقلاب طی ۴۰ سال پیروزی انقلاب از منظر علمی، فرهنگی، سیاسی، نظامی و…” است و توصیه می‌کنم این همایش به چهلمین سالگرد انقلاب مرتبط داده شود.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم نقش صدا و سیما را در نمایاندن اهداف همایش «تبریز و انقلاب مشروطه ایران» بسیار مهم دانست و گفت: مرتبط کردن مشروطیت به حادثه‌ی تاریخی ۲۹ بهمن تبریز و همچنین توجه به بحث دینی مقالات و نقش فرهنگی مشروطه در انتخاب مقالات واصله به دبیرخانه‌ی همایش نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی توجه به “بحث هنر، معماری و ادبیات تبریز و تاریخ مشروطیت” را در همایش تبریز و انقلاب مشروطه خواستار شد و گفت: به رجال سیاسی و رجال خطه‌ی آذربایجان که در بحث مشروطیت نقش داشتند نیز توجه ویژه‌ای شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان به بحث “نفوذ در انقلاب‌ها” اشاره و خاطرنشان کرد: مسئله نفوذ در انقلاب مشروطه نیز حرکت اصلی آن را به انحراف کشاند، وگرنه حرکت مشروطه فی نفسه ارزشمند و اصیل بود، چنانچه علیه انقلاب ما نیز توطئه‌های مختلفی برای نفود در جریان است.

وی با تاکید بر این‌که نقش تبریز، مردم، روحانیت، هویت شیعی و فرهنگی مردم در انقلاب مشروطه باید در این همایش برجسته شود، خاطرنشان کرد: به جای نفی دیگران، باید خود را اثبات کرده و به جای برخورد سلبی باید ایجابی برخورد کنیم.

رییس همایش بین‌المللی “تبریز و انقلاب مشروطه ایران” و رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان نیز در این جلسه با بیان این‌که این همایش ۱۴ مرداد ماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار می‌شود، اظهار کرد: حضور آموزش و پرورش و فرهنگیان نیز که با دانش‌آموزان ارتباط دارند، از جمله ویژگی‌های خاص این همایش است.
عزیز جوانپور با تاکید بر این‌که مقالات توسط اساتید ارائه شده و همچنین از ترکیه و قفقاز هم سخنران خواهیم داشت، افزود: ۲۵ مقاله‌ی برگزیده در روز همایش ارائه شده و تمام تلاش ما در این جهت است که “نقش تبریز در انقلاب مشروطه” به شکل واقعی نمایانده شود.

همایش بین‌المللی “تبریز و انقلاب مشروطه ایران” در ۱۸ محور علمی و تخصصی با حضور پژوهشگران داخلی و خارجی ۱۴ مرداد ماه سال‌جاری در تالار شهریار دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برگزار می‌شود.