۴۲۵ مدرسه آذربایجان شرقی تغییر کاربری و فروخته می شود
۴۲۵ مدرسه آذربایجان شرقی تغییر کاربری و فروخته می شود

به گزارش تایسیز اذربایجان به نقل از ایرنا، در نشست روز سه شنبه شورای آموزش و پرورش که اختصاص به تعیین تکلیف ماده قانونی فوق داشت بدون نظر مخالف و با تایید اعضای جلسه، مجوز تغییر کاربری، فروش و واگذاری مدارس و مکان های تملیکی آموزش و پرورش استان داده شد تا بدین طریق بخشی از […]

به گزارش تایسیز اذربایجان به نقل از ایرنا، در نشست روز سه شنبه شورای آموزش و پرورش که اختصاص به تعیین تکلیف ماده قانونی فوق داشت بدون نظر مخالف و با تایید اعضای جلسه، مجوز تغییر کاربری، فروش و واگذاری مدارس و مکان های تملیکی آموزش و پرورش استان داده شد تا بدین طریق بخشی از منایع مالی این مجموعه بدون انتقال به خزانه داری مرکز در داخل استان تامین و هزینه شود.

بند هـ تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۳۹۶ به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده است، به منظور ساماندهی و بهینه سازی کاربری بخشی از املاک و فضاهای آموزشی، ورزشی و تربیتی خود و با رعایت ملاحظات آموزشی و تربیتی، نسبت به احداث، بازسازی و بهره برداری از آنها اقدام کند.

ضمن اینکه تغییر کاربری موضوع این بند به پیشنهاد شورای آموزش و پرورش استان یا شهرستان و تصویب کمیسیون ماده ۵ قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران صورت می‌ گیرد و از پرداخت کلیه عوارض شامل تغییر کاربری، نقل و انتقال املاک، اخذ گواهی بهره برداری، احداث، تخریب و بازسازی و سایر عوارض شهرداری معاف می‌ باشد.

گزارش مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در نشست امروز حاکی است، هم اکنون این مجموعه دارای ۴۲۵ ملک قابل واگذاری و تغییر کاربری به مساحت ۸۰۰ هزار و ۳۸۴ مترمربع است که از این تعداد، ۳۱۳ ملک به مساحت ۶۶۵ عزار مترمربع قابلیت تغییر کاربری و ۱۶۵ ملک نیز به مساحت ۶۲ هزار و ۴۰۰ مترمربع قابلیت فروش دارد.

بر همین اساس، فضاهای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی که بیشتر آنها در شهرهای تبریز، مراغه و مرند در مراکز مرفه نشین و مرغوب واقع شده اند به مراکز مسکونی و تجاری تبدیل خواهد شد.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی در این نشست با تاکید بر اینکه مدارس و فضاهای آموزشی مورد نظر این قانون باید با دقت و حساسیت ویژه ای تغییر کاربری و فروخته شوند، اظهار داشت: نباید در این زمینه به گونه ای اقدام شود که تنش های اجتماعی و فرهنگی به وجود آمده و مردم از نحوه اجرای آن ناراضی باشند.
رحیم شهرتی فر افزود: برای اجرای این ماده قانونی ضمن تایید کلیات طرح، باید در تمامی شهرها، بخش ها و روستاها نظریات کلی جمع بندی شده و در کمیسیون ماده ۵ به دقت و ظرافت تصمیم گیری شود.

وی بند ه تبصره ۹ قانون بودجه سالجاری کشور را فرصتی تاریخی و طلایی برای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی توصیف کرد که در طول سال های پس از انقلاب اسلامی چنین تصمیمی به مورد اجرا گذاشته می شود.

شهرتی فر ادامه داد: از این قانون باید برای حل مشکلات عدیده آموزش و پرورش استان بهره برد نه اینکه با تصمیم های نامناسب و بدون در نظر گرفتن تمامی جوانب امر، اجرای آن به مشکلات آموزش و پرورش اضافه کند.

وی گفت: باید توجه داشت که با هدف کسب درآمد برای آموزش و پرورش نباید چنان رفتار و تصمیم گیری شود که به جای حل مشکلات، زمینه برای ایجاد مشکلات دیگر فراهم شود.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در این نشست کمبود نیروی انسانی را مهمترین چالش این مجوعه برای سال تحصیلی جدید بیان و اضافه کرد: طی سالجاری تعداد سه هزار و ۳۰۰ نفر از معلمان و فرهنگیان استان بازنشسته می شوند که این حجم خروجی از نظام تعلیم و تربیت استان طی سال های اخیر بی سابقه است و به طور قطع مشکل ساز خواهد بود.

جعفر پاشایی گفت: هدف گذاری آموزش و پرورش استان برای سال تحصیلی جدید تزریق یکهزار و ۶۰۰ نفر از نیروهای جدید اعم از دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان، معلمان حق التدریسی و سرباز معلمان است.

وی اظهار داشت: آموزش و پرورش استان تمام تلاش خود را انجام می دهد تا در سال تحصیلی جدید هیچ کلاسی بدون معلم نماند.
آذربایجان شرقی در حدود ۸ هزار مدرسه دارد